szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:690/2080)

Idealne Red Velvet 155

u015blank\u0105 przed dodaniem jej do masy). Wszystko razem miksujemy do po\u0142\u0105czenia sk\u0142adnik\u00f3w. W ma\u0142ej miseczce szybko \u0142\u0105czymy ze sob\u0105 sod\u0119 i ocet, nast\u0119pnie dolewamy je do naszego ciasta i ponownie mieszamy.\r","Mas\u0119 przelewamy do dw\u00f3ch tortownic wysmarowanych mas\u0142em. Nasze ciasta wk\u0142adamy do piekarnika rozgrzanego(...)jeżeli używacie barwnika w żelu wymieszajcie go z maślanką przed dodaniem jej do masy). Wszystko razem miksujemy do połączenia składników. W małej miseczce szybko łączymy ze sobą sodę i ocet, następnie dolewamy je do naszego ciasta i ponownie mieszamy. Masę przelewamy do dwóch tortownic wysmarowanych masłem. Nasze ciasta wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i pieczemy 25-30 minut

Mostek w kuchni
Piernik ekspresowy 96

jednak chcieliby upiec świąteczny piernik. Mam dla Was dopracowany świetny przepis na taki piernik last minute, który można zrobić na ostatnią chwilę i też będzie pysznie. szybki piernik, miękki piernik, Boże Narodzenie, pierniki, ciasta na święta polska Ilość: 1 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Piernik ekspresowy Pyszny piernik, który nie musi leżakować. Do upieczenia

Pełny talerz
Paleo ciasto dyniowe z polewą “sernikową” 101

diety. W ten sposób powstał właśnie pomysł na sernik z kalafiora. Oczywiście też podpatrzony na jakimś blogu… Że niby kalafior!!?? Do ciasta??!! Idea kalafiora w ciastach zakiełkowała mocno w moim umyśle i szybko przystąpiłam wtedy do jej wypróbowania. W związku z tym był już kiedyś a’la sernik z polewą czekoladową, tarta z owocami z masą(...)prawda wytrawne kubki smakowe są z reguły w stanie rozpoznać ten specyficzny składnik, ale posiadaczy takowych nie jest znowu aż tak dużo, więc istnieje całkiem spora szansa, że ciasto nie zostanie zdemaskowane. Zwłaszcza jak się użyje trochę więcej substancji słodzącej niż ja to mam w zwyczaju… W przypadku tego ciasta, przyprawa piernikowa jest na tyle intensywna, że ciężko jest

Modern Cave Girl
KREM GRZYBOWY Z CHRUPIĄCĄ FRANCUSKĄ „GRZANKĄ” 234

zbliżające się wielkimi krokami Święta. Ja przygotowałam genialny ( ale to genialny ) krem grzybowy z dodatkiem ziemniaków i podałam go z pyszną „grzanką” z ciasta francuskiego. Całość jest bardzo łatwa i szybka do robienia, a swoim wyglądem i smakiem sprawia, że zachwyca nawet najbardziej wybredne podniebienia! Koniecznie spróbujcie i Wy! Zarówno koncentrat, jak i tę pyszną zupę! Sprawdziłam(...)marchew – 1 szt * cebula – 1 szt * lubczyk i natka pietruszki * słodka śmietanka 30% – ok. 0,5 szkl * masło – 2 łyżki * sól, pieprz DODATKOWO: * ciasto francuskie * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Oczyszczone i osuszone grzyby kroimy na kawałki. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy grzyby, dusimy aż woda odparuje. Dodajemy startą marchew, przesmażamy

Ostra na Słodko
Kurczak w cieście kokosowym 166

łyżki mąki pszennej  3 czubate łyżki wiórków kokosowych  sól  kieliszek wódki Dodatkowo: 1,5 szklanki oleju do smażenia Dzisiaj zaproponuję przepis na szybkie w realizacji i pyszne danie. Kurczak w cieście kokosowym, to soczyste kawałki mięsa w chrupiącej, kokosowej skorupce smażone na głębokim tłuszczu. Najlepiej smakuje podawany z ryżem i ostrym sosem słodko-kwaśnym. Piersi z kurczaka

Świat Domowej Kuchni
Tarta z gruszkami 221

wytrawny. Postanowiłem zrobić tartę z gruszkami. Co prawda nie porywałem się nawet odrobinę na zrobienie tarty bourdaloue, do której też się przymierzam. Miało być szybko, smacznie i chyba tak wyszło. Delikatne, kruche ciasto, cienka warstwa kremu waniliowego (mojej wariacji na temat kremu custard) i słodkie gruszki. Click to view slideshow. Składniki : Ciasto: 100g masła 100g cukru 200g mąki łyżka kwaśnej

Jacob Tastes
Charlotte malinowa 1102

harlotte to banalny i szybki w przygotowaniu deser, który sprawdzi się idealnie na wszelkie okazje. Jako że to ciasto  nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet(...)trwa długoa, bo zimna kremówka bardzo szybko się wiąże i już nawet po godzinie możemy się cieszyć tym wspaniałym deserem. Przygotowanie Charlotte z malinami gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Mamy! Ten pyszny deser z pewnością będzie idealnym prezentem. ;) * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 18-20 cm Krem malinowy: 300 g malin* 500 ml śmietany kremówki 36% 200 g mascarpone

Food Square
Chleb na zakwasie. Chleb orkiszowo- żytni z naczynia żeliwnego. 140

wyrośnięcia na kolejne 2,5 godziny. Nic już z nim nie robimy. Czekamy tylko tyle. Naczynie żeliwne wysmaruj olejem lub wyłóż papierem do pieczenia. Szybkim ruchem, odwracając do góry nogami durszlak przełóż ciasto na chleb do naczynia żeliwnego i przykryj pokrywą. Chleb w naczyniu zawsze wstawiamy do nagrzanego do 240 stopni C piekarnika. GRZANIE: góra + dół Czas pieczenia: - pierwsze(...)minut. Tutaj pieczemy olbrzymi bochen chleba, więc jeśli nie chcesz tak dużego chleba to możesz zrobić z połowy porcji, ale powiem Ci, że jakimś dziwnym cudem chleb znika bardzo szybko! ;-) Chleb po upieczeniu od razu wyjmujemy i studzimy na kratce.  Jak ostygnie dopiero kroimy.  Wiem, że to trudne ale poczekaj chociaż 15 minut uwierz mi opłaca się! Polecam

SMYKWKUCHNI
Ciasto ekspresowe z truskawkami 155

Coś szybkiego, coś pysznego, coś truskawkowego z bananową nutką! Składniki: • 2 banany • 1/4 szklanki mleka • 1/4 szklanki oleju • 1/4 szklanki cukru • 1 łyżeczka sody • 1 szklanka mąki ryżowej • 500 g truskawek • cukier puder Wykonanie: • Zmiksować banany z mlekiem, olejem, cukrem, sodą i mąką. • Ciasto wylać do tortownicy śr. 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia

To co kocham
Świąteczne kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami 169

wszystko zagniatamy na gładkie ciasto. Schładzamy w lodówce przez 60 minut. Po tym czasie, schłodzone ciasto rozwałkujemy i wykrawamy foremkami ciasteczka. Ważne jest aby nie rozwałkować ciasta zbyt cienko - wtedy mogą się nam szybko spalić. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciastka wyjmujemy z piekarnika jak tylko zaczną się rumienić(...)się po ciasteczkach, a jednocześnie nie był bardzo rzadki. Za pomocą pędzelka smarujemy lukrem każde ciasteczko i dekorujemy dowolnie wybraną posypką. Ja w tym roku postawiłam na posypki do ciast i deserów nowej linii Decorada Delecty. Muszę przyznać, że urzekły mnie kolory maczków, kamyczków, płatków i kuleczek.  Stworzone są z naturalnych składników i już po otwarciu torebki wyczuwalny jest

Taste Therapy
Ciasto kukurydziane z jeżynami 122

Jeżyny tak szybko przemijają że już za nimi tęsknię i nawet fakt że zamroziłam je w tym roku nie umniejsza temu że to już nie ten sam smak co świeże prosto z krzaka. Trzeba więc teraz wykorzystać je do ostatniej owocki na krzaku. Kolejne ciasto z jeżynami wjechało na stół, zapraszam. Ciasto kukurydziane z jeżynami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jabłuszkowa tarta 236

przygotowania szybkiej tarty.  Queen of the day: Składniki: 260 g mąki 170 g masła 3 żółtka 100 g cukru pudru ok. 2 kg jabłek cynamon (wedle uznania) cukier (do smaku) Przepis: DŻEM: Jabłka drobno skrojone lub starte na tarce gotujemy/prużymy w garnku wraz z cukrem i cynamonem, które dodajemy wedle uznania i stopnia kwaśności jabłek.  CIASTO: Mąkę(...)Następnie dodajemy dżem i pozostałe ciasto układamy w paseczki na wierzchu. Całość pieczemy około 20 min. w 180 st. Tarta wychodzi przepyszna - bardzo szybko znika ze stołu - nie tylko w wydaniu z jabłkiem i jasnym ciastem. Wydanie kakaowe z innymi owocami też jest MEGA!  Wielkie dzięki za świetny przepis dla Ani D. :) Smacznego! P.S.WeAreCrazy

WeAreCrazy
Torcik karpatkowy – karpatka. 92

Karpatka to jedno z moich ulubionych ciast. Pyszne ciasto ptysiowe przełożone smakowitym kremem budyniowym. Znika ze stołu w mgnieniu oka. SKŁADNIKI: CIASTO: 150 g maki pszennej 1/2 łyżeczki soli 4 jajka 100 g masła 100 ml mleka 100 ml wody KREM: 600 ml mleka 150 g cukru 60 g maki ziemniaczanej 2 jajka 200 g masła ziarna wanilii lub cukier(...)WYKONANIE: DO GARNUSZKA WRZUCIĆ MASŁO, MLEKO ORAZ SOL I ZAGOTOWAĆ. KIEDY MLEKO ZACZNIE SIE GOTOWAĆ, ZMNIEJSZYĆ GRZANIE POD GARNKIEM I PRZESIAĆ DO NIEGO MAKE. DALEJ PODGRZEWAJAC SZYBKO WYMIESZAC MAKE DO MOMENTU AZ WYROBIONE CIASTO ZACZNIE ODCHODZIĆ OD ŚCIANEK GARNKA. GOTOWE CIASTO ODSTAWIĆ DO SCHŁODZENIA. CIASTO NIE MUSI BYĆ ZIMNE, MOŻE MIEĆ TEMPERATURE OKOŁO 60 ST. C. DO SCHŁODZONEGO CIASTA WBIĆ

Pani M - kuchnia smakowita
Sezamowa beza na kruchym z niespodzianką 104

Pyszne ciasto, bo ma w sobie wszystko co lubią największe obżarciuchy, czyli kruche ciasto pełne masła. Słodziuchną i chrupiącą bezę oraz owocową, dżemową przekładkę.  Składniki: 250 g mąki pszennej 3 jajka 120 g masła łyżka kwaśnej śmietany 12-18% 120 g cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżka ziaren sezamu dżem z czarnej porzeczki łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)cukru Przygotowanie: Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier puder i sól przesiać razem. Dodać masło, śmietanę i  żółtka. Białka zostawić do bezy. Wyrobić szybko na jednolitą masę, czyli klasyczne kruche ciasto. Jeśli zbyt się klei przy formowaniu kuli, to można oprószyć lekko mąką. Owinąć szczelnie folią spożywczą i odłożyć do lodówki na minimum pół godziny. Dużą blachę wyłożyć papierem

Karczma Honorietty
Placek kukurydziany. Cornbread. 149

dosłownie, bo nie mojej babci, ale raczej jakiejś grandma - babci z domku na prerii. Cornbread, który samowolnie nazwałem sobie plackiem, jest bardzo tradycyjnym, bardzo prostym, bardzo rustykalnym ciastem. Czyli plackiem, prawda? ;) Żółty, kukurydziany, nieco ziarnisty i słodki. Bardzo dobry. Mojej żonie smakował, synowi też, a kiedy ja wziąłem sobie ostatni kawałek na drugi dzień do pracy, to zjedzenie go było(...)Dodać jajka i utrzeć do uzyskania jednolitej masy. Maślankę wymieszać z sodą i dodać do masy w garnku. Dodać kaszkę kukurydzianą, mąkę i sól. Wymieszać szybko ręcznie - powinno pozostać kilka grudek.  Wylać ciasto na formę, powkładać jabłka i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 30 - 40 minut (do "suchego patyczka") Nie kroić przed całkowitym ostudzeniem. Można podawać

zadanie-gotowanie