środowy wieczór polecam przepis na pyszne ciasteczka ze śliwkami. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut, a pieczenie kwadrans. Są szybkie i smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 200g śliwek węgierek, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka cynamonu. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto francuskie rozwijam. Z ciasta wykrawam ciastka z kształcie łódeczek. Kawałki ciasta układam na blaszce włożonej papierem do pieczenia
Tradycyjna kuchnia Kasiblaszką z wysokości 25-30 cm. Tym prostym działaniem , łatwiej wyjąć z formy. Przenieść ciasto na kratkę i ostudzić.Można do góry nogami ciasto odwrócić ,aby było równiejsze na wierzchy. SZYBKO sie robi i jeszcze szybciej znika
w mojej kuchniMój hit ostatniego miesiąca - szybkie i łatwe w przygotowaniu babkowe, ucierane ciasto, które po upieczeniu zaskakuje puszystością. Do jego przygotowania możecie użyć właściwie dowolnych owoców. Wisienką na torcie jest tutaj lekko chrupiący słodki wierzch, który uzyskacie posypując ciasto grubym cukrem przed upieczeniem. Uwaga: ciasto znika w błyskawicznym tempie
Milion Smakówdżemem, miodem, masłem orzechowym czy syropem klonowym albo na wytrawnie z sosem czosnkowym, ziołowym, ajvarem czy jakim lubicie. Idealne rogaliki na śniadanie. Robi się je dość szybko zważywszy że mamy do czynienia z ciastem drożdżowym. Cały proces wytwarzania i pieczenia trwa godzinę. Wytrawne drożdżowe rogaliki w godzinę. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepatelni smażymy kurki z cebulą, dodajemy bulion, lekko podgotowujemy. Dodajemy śmietanę i zagęszczamy mąką. Na sam koniec dodajemy przyprawy. Zajrzyj również na: 1. Szybka zapiekanka z ziemniakami i parówką. 2. Ciasto "Kubuś" 3. Swojski Kopiec Kreta
My World by Dagmara Rekcukrem piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto wystudzić dobrze w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto jest aromatyczne, kwaskowato-słodkie i szybko się zjada..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięogromna, czy to na słodko czy na słono. Dziś wykonałam sobie je w wersji na słodko oczywiście bo takie lubimy najbardziej 😍 Proste i szybkie do zrobienia no i oczywiście "fit" 😎 ciasto: ✔ pół szklanki mąki jaglanej* ✔ 1 jajo ✔ woda ✔ łyżeczka oleju farsz: ✔ 100 g twarogu ✔ pół melona ✔ szczypta kakao opcjonalnie Przygotowanie: 1. Do miski mąka i jajo, mieszamy
Zdrowie i pysznie na talerzułyżeczki truskawki cukier perlisty Mąkę pszenna przesiać z kakao na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie składniki wyrobić szybko by połączyły się na jednolita masę. Ciasto włożyć do woreczka foliowego i schować na 30 minut do lodówki. Ciasto wyjąć, rozwałkować na stolnicy na pół cm i foremką do babeczki wykrawać krążki
Camilla w kuchnigrubość około 1 cm. Na całym serze układamy połowę szpinaku, następnie kilka plasterków szynki i smarujemy je 2 łyżkami chrzanu. Rolujemy nasz ser i ugniatamy ciasto, zwłaszcza boki. Pamiętajcie, aby roladę przygotowywać szybko, ponieważ ser bardzo szybko się studzi i tężeje. Całość ściśle zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, aby stężała. To samo robimy z drugą częścią
PatiGotujetroszkę urozmaicony deser. Jako że lubimy owocowe galaretki, robię je zazwyczaj wtedy, kiedy nachodzi nas ochota na coś słodkiego lub gdy nie ma upieczonego ciasta. Ostatnio potrzebowałam wykreować coś na bardzo szybko, więc bez wahania sięgnęłam po torebkę galaretki. Ale, żeby dodać coś od siebie, postanowiłam urozmaicić jej smak, a w zasadzie, wzmocnić Truskawki zatopione w galaretce moczyłam
Raj dla Podniebieniadelikatnie łączymy z ciastem,tak aby nie było grudek. Krążki jabłka zanurzamy w cieście i układamy na patelni z tłuszczem Smażymy z obu stron aż ciasto się zarumieni. Racuszki smażą się bardzo szybko więc pilnujemy :) SMACZNEGO
Mała w garnku mieszatrzeba go spróbować. Moje dziecko było zachwycone smakiem, zabrał nawet do szkoły na drugie śniadanie. Bardzo Was zachęcam do wypróbowania, bo warto. Robi się ja bardzo szybko, musimy tylko pamiętać, żeby grubo rozwałkować ciasto, dzięki temu uzyskamy grube puszyste bułeczki. Po upieczeniu ciasto jest kruche. Możemy je jeść na ciepło i na zimno :-). Miłego dnia :-) Składniki na 8 sztuk (trójkątów
kruche babeczkirady: Olej do smażenia ma właściwą temperaturę, gdy wrzucony doń kawałek ciasta wypływa na powierzchnię, a wokół niego bulgocze dużo pęcherzyków powietrza. Po upieczeniu połowy ciasta warto wymienić olej na nowy, bo szybko ciemnieje, a taki nie jest już najlepszy do smażenia. Długość churros to zwykle 12 cm, ale ja tam nie bawiłam się w mierzenie, odcinałam
Anioszek w kuchniJeżeli chcemy mieć szybko domowe ciastka, to tylko z gotowego ciasta francuskiego :) Potrzebujemy :) ciasto, dżem lub owoce, jajko ... Ciasto rozwijamy i wycinamy nasze ciasteczka:) Napełniamy dżemem, zawijamy i smarujemy rozbitym jajkiem, jeżeli ktoś chce dodaje posypkę... Jak widać ja dodałem posypkę owocową, kakaową i wiórki kokosowe. Pieczemy 20 min w 180 st.C i już :)) Najlepiej prezentuje się ciastko trójkątne, polecam
chleba naszegoŚniadanie, to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Dobrze jednak, gdy jego przygotowanie jest szybkie i proste. Dziś najłatwiejszy sposób na francuskie śniadanie! Ciasto francuskie Dżem Łowicz 100% Brązowy cukier Opcjonalnie: jajko i jabłko Ciasto francuskie możemy przygotować sami. Jeśli jednak mamy mało czasu, to doskonale sprawdzi się również gotowe. Przygotowujemy paski ciasta o szerokości ok. 2cm – im dłuższe
MarcinChef