szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1434/1736)

PĄCZUSIE TWAROGOWE Z JABŁKIEM-SZYBKIE 93

false false false PL X-NONE X-NONE Szybkie , puchate, wilgotne oraz cudnie pachnące cynamonem, czy coś więcej potrzeba od pączków :D Krótko mówiąc jak szybko powstały, tak szybko znikły :P /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat(...)sobą łączymy autorka przepisu sugeruje aby dłońmi które są naoliwione formować kulki wielkości orzecha włoskiego do których wkładamy po kostce jabłka. Ja sobie pracę trochę ułatwiłam, ponieważ ciasto jest lepiące i mimo posmarowania dłoni olejem lepi się . Polecam użyć łyżki do lodów, którą najpierw zamaczamy w oleju, a dopiero potem nabieramy ciasto i wkładamy do niego po kawałku jabłka, dzięki

Słodkie zapomnienie
sernik z wiśniami + kilka słów o Toruniu :) 180

Święta, święta i po świętach... Jak zwykle przeleciały jak jeden dzień, niestety. W tym roku pierwsze dwa dni spędziliśmy rodzinnie, siedzenie, jedzenie, siedzenie, jedzenie, goście, inni

Trufelkowo
Torcik serowy na zimno 2 364

Smaczny i lekki torcik z białego sera i kolorowych galaretek, na biszkoptach z dodatkiem banana, zasmakuje małym i dużym łasuchom ;)  Masy szybciutko tężeją , można dodać

Takie tam pichcenie
książki kucharskie 3 156

kuchnia Egiptu, Arabii Saudyjskiej, gdzieś przebija się Maroko i antyczna Persja, czyli dzisiejszy Iran. Znajdziecie tam przepis na fantastyczne klopsiki, marynowane cytryny, a wielbiciele słodkości będą mogli spróbować genialnego ciasta z pistacji i kokosa. „Persiana” to nieodłączna siostra „Sirocco”, trzeba mieć! Caroline Eden „Samarkand” – wydanie w języku angielskim Samarkand to miasto w Uzbekistanie, kiedyś położone na Szlaku Jedwabnym. Caroline(...)przepisu na kibbe, kuleczki z mięsa i kaszy bulgur faszerowane orzeszkami pinii. Oprócz przepisu na kibbe znalazłam ponad 500 przepisów i pomysłów na ryby, przystawki, kurczaka i desery. Wszystkie szybkie, proste i niezwykle apetyczne. Na koniec kilka informacji gdzie kupuję książki: 1. Na FB jest GastroKsięgarnia prowadzona przez dwóch szefów kuchni, nie ma takiej książki, której by nie ściągnęli

ladykitchen
Sernik z musem bazyliowym dla Patryka i Zbigniewa 197

zdecydowanie za krótkiej niedzieli, znów wpadliśmy z C. w rytm mijania . Wracam ze szkoły, wręczam mu klucze do auta razem z szybkim całusem, i C. wychodzi do pracy. Nie więcej niż dziesięć minut. A niedługo i to zostanie nam odebrane, bo C. wczoraj właśnie podpisał nowy kontrakt. Wiąże się on z całą masą przywilejów, takich jak służbowe auto, telefon(...)Patryka i nadchodząca Wielkanoc do doskonałe okazje.  Sernik jest mocno cytrynowy, i nieco tłumi delikatny smak musu bazyliowego. Niemniej, nuta bazylii jest w smaku wyczuwalna, i sprawia, że ciasto staje się naprawdę wyjątkowe. No i ten kolor - mi się ogromnie podoba. Ten delikatny seledyn to zasługa tylko zmiksowanych listków bazylii - jeśli zależy Wam na intensywniejszej barwie, można dodać odrobinę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
przepyszne kopytka gryczane 187

Kopytka to dla mnie zdecydowanie smak dzieciństwa. Bardzo często gotowała je moja mama: czasami w wersji klasycznej, czasami w formie racuchów na słodko i obie te

Gar Zdrowia
jaglarnik, czyli sernik jaglany na zimno z truskawkami 199

Powoli zaczęłam akcję pakowania lata w pudełka, efektem czego są pierwsze pudełka musu truskawkowego w zamrażarce i kilka słoików truskawek w żelu w szafce. Śpieszmy się kochać truskawki, tak szybko kończy się sezon! Aby się nimi nacieszyć, póki jeszcze są, wrzuciłam kilka do dzisiejszego sernika na zimno z kaszy jaglanej. O tym, że kasza jaglana jest zdrowa, nie muszę nikogo(...)formy wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy biszkopty. Ranty warto natłuścić, a następnie wysypać wiórkami kokosowymi (będzie ładnie wyglądało i ułatwi nam sprawne wyciągnięcie ciasta z formy). 6. Masę wylewamy do formy i wygładzamy. Następnie układamy delikatnie truskawki. Tu jest szerokie pole do popisu - można je pokroić, układać w całości, chaotycznie lub wzorki. 7. Kiedy galaretka zacznie tężeć, wylewamy

two broke sisters
Kolejna wariacja na temat zapiekanego jabłka + Liebster Blog 108

góry Jabłko trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy cynamon (jeśli jabłko jest mało słodkie możemy dodać odrobinę miodu) wykładamy jabłko do naczynia, a górę wyklejamy resztą ciasta pieczemy w temp 190 stopni przez około 25-30 minut SMACZNEGO ! ! ! :) Dziś zostałam nominowana do  Liebster Blog przez Whiness . T o moja pierwsza nominacja w tym roku(...)czemu nie miałabym publikować przepisów skoro gotuję dość specyficznie (jak dla większości ludzi), skorzystałam z rady i do nazwy MOJA RZECZYWISTOŚĆ dodałam DIETETYCZNIE i gotowe ;) 11. Co zjadłabyś na szybkie śniadanie? pewnie serek wiejski z pełnoziarnistym chrupkim pieczywem 12. Gdybyś mogła zmienić w sobie jedną rzecz, co by to było? niestety jest parę takich rzeczy, ale czytając odpowiedź

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
„Tort” brownie z pralinami i karmelizowanymi orzechami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 177

Kochani! Dziś ostatni przepis zainspirowany propozycją na nasz konkurs. Kasia ( Make-Life-Green )  przesłała nam pomysł  na warzywne brownie 😃  Nie często robimy tego

Candy Pandas
Nalewki na wiosnę - z pędów sosny, z mięty, orzechów włoskich i truskawek 174

nadal tak samo paskudna. Ale warta polecenia z jednego prostego powodu - genialnie pomaga w kłopotach trawiennych - przejedzie zatrucie, grypa żołądkowa - jeden kieliszeczek i od razu lepiej! Żaden lek tak szybko na nas nie działa, jak właśnie ta nalewka. Może dlatego, że jak pomyślimy, że jeszcze jeden kieliszek trzeba by wypić... Ach! Naprawdę polecamy ze względów zdrowotnych. Orzechy zbieramy(...)cały cukier się rozpuści. Co jakiś czas wstrząsamy słojem. 3. Zlewamy sok z truskawek i cukru i mieszamy go z odlaną i odstawioną wódką. Truskawki możemy użyć do ciasta lub mufinek (tutaj przepis) a nalewkę odstawiamy na jeszcze dwa tygodnie. 4. Gotową nalewkę przecedzamy i zlewamy w butelki. Nalewka jest gotowa od razu do picia, ale głębi smaku nabiera

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Babeczki piernikowe z marmoladą 129

Mięciutkie i bardzo aromatyczne babeczki piernikowe z marmoladą są idealnym deserem nie tylko na święta. Prostota wykonania i dowolność, jeśli chodzi o dekorację, powinna zachęcać do

Kuchcik gotuje
Placki z kaszy manny i płatków owsianych 221

Placki z kaszy manny i płatków owsianych. U mnie wszyscy domownicy, w szczególności ci najmłodsi, po prostu uwielbiają najróżniejsze placki i placuszki. Robię ich naprawę dużą

Słodkie okruszki
Mazurek bakaliowy wg Aleex 133

bardzo podobała. Książkę wzięłam, zaczęłam czytać i już po kilku kartkach zaczęłam przypominać sobie głównych bohaterów. Wkrótce przyszło olśnienie! Przecież to TA Camila Lackberg! Pochłonęłam jej nową powieść bardzo szybko. Nie każdy może zachwycać się jej stylem pisania. Ja bardzo lubię tę wielowątkowość, która, pozornie ze sobą nie powiązana, łączy się nagle w zupełnie oczywisty sposób. Lubię także(...)słodycz. Tak! Mazurki MUSZĄ być słodkie. Niektóre są nawet bardzo słodkie. Ja przez długi czas nie lubiłam mazurków. Do dzisiaj mam swoje ściśle ograniczone preferencje co do smaku tych ciast. A jednak je piekę. Są zazwyczaj niewielkie, bo już maleńka porcja zaspokoi apetyt każdego łasucha. Szukam także smaków, które będą mi odpowiadały. To jedno z takich połączeń. Polecam. Składniki

W mojej kuchni
Kaiserschmarren, vel omlet cesarski i test patelni Ballarini 156

Positano Granitium wyczarowałam niebiańsko lekki omlet cesarski.Dwa słowa o samym omlecie. Kaiserschmarren, czyli omlet cesarski, wywodzi się z kuchni austryjackiej. W przeciwieństwie do skomplikowanej nazwy, jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny na leniwe niedzielne śniadanie, czy podwieczorek dla najmłodszych. To jedno z tych dań, które wizualnie nas nie zachwyci (jest trochę „poszarpany”), ale skradnie Wasze podniebienie(...)chwilę, aż piana będzie błyszcząca. Doskonale ubite białka porcjami dodajemy do masy mleczno- żółtkowej. Bardzo delikatnie mieszamy, aby piana nie opadła.Rodzynki osuszamy na papierowym ręczniku i dodajemy do ciasta. Patelnię rozgrzewamy. Wylewamy dość grubą warstwę ciasta i smażymy na małym ogniu z obu stron aż się zetnie. Niedbale dzielimy omlet na kawałki, posypujemy cukrem i natychmiast podajemy. Jeśli ciasto

Mia Cucina Sofieta
Kremowe Mini Serniczki z Leśnymi Jagodami na Ciasteczkowo - Orzechowym Spodzie 226

Leśne mini serniczki? Leśne, bo z jagodami? Przecież nie muszą być z jagodami. Jeśli nie macie jagód użyjcie innych owoców. Kremowe mini serniczki, o ta nazwa

Blondynka Gotuje
Pełnoziarniste muffinki z malinami i morelami 139

Wakacje mijają tak szybko.. stanowczo za szybko. Dziś już połowa sierpnia, a na palcach mogę zliczyć dni, w których pogoda w Trójmieście dopisała tak, by faktycznie poczuć, że jest lato. Jednakże, moja złość na pogodę jest nieco mniejsza, gdyż dopisała ona podczas mojego pobytu na Sycylii. Kochani, jeżeli kiedykolwiek będziecie mieli okazję pojechać na Sycylię – nie zastanawiajcie się(...)suche składniki: mąki, migdały, proszek, sodę, sól i cukier. W 2 miseczce roztrzepujemy jajka i dodajemy mleko oraz olej. Morele kroimy w kostkę i wraz z malinami dodajemy do ciasta, bardzo delikatnie mieszając. Mokre składniki łączymy z suchymi. Papilotkami wypełniamy blachę na muffinki. Mokrą łyżką nakładamy ciasto to 3/4 wysokości papilotek i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy 25 minut i studzimy

Be Fit Be Strong
czarno białe ----in bianco e nero 159

naszej rodzimej. Coraz częściej na polskich stołach można znaleźć potrawy z makaronami. Często nawet wolimy chodzić do włoskiej restauracji niż do „Swojskiego Jadła”. Makaron włoski jest sycący, a także szybki w przygotowaniu, dlatego wiele gospodyń domowych preferuje go zamiast tradycyjnych, polskich potraw. Makaron pysznie smakuje z różnymi składnikami, dlatego jest wyśmienitą bazą do wielu dań. Dla urozmaicenia potraw z makaronem(...)Mąkę wysypujemy na stolnicę, formujemy kopiec z dołkiem w środku. Wbijamy do niego rozbełtane jaja atrament kałamarnicy i widelcem, mieszamy mąkę z jajkami. Gdy już wszystko wymieszane, zaczynamy wyrabiać ciasto ręcznie. Jeżeli ciasto klei nam się podczas wyrabiania do stolnicy, to podsypujemy lekko mąką. Na samym początku wyrabiania, ciasto będzie twarde ,ale podczas dłuższego wyrabiania ciasto zrobi się sprężyste

w mojej kuchni
Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem 228

wcale nie są trudne, choć na pewno wymagają troszkę cierpliwości i bardzo skrupulatnego trzymania się dobrego przepisu :-) Wyjdą wtedy za pierwszym razem i na pewno wprawią w zachwyt każdego :-) Ciasto: Składniki na ok. 30 szt. 100g mielonych migdałów 200 g cukru pudru 50 g ciemnego kakao 4 białka 125 g trzcinowego cukru Białka wlać do metalowej miski lub garnka(...)Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Suche makaroniki można przechowywać w szczelnej puszce nawet przez okres kilku tygodni, przełożone kremem powinny być przechowywane w lodówce i w miarę szybko zjedzone :-) Smacznego! :-) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

maniapieczenia

Proponowane wyszukiwania