każdy nich ma swoje ulubione pomysły na przygotowanie tej ryby. U mnie jednym z nich są śledzie w śmietanie. Przepis ten jest prosty i szybki. Ja serwuję to danie często na piątkowy obiad z dodatkiem ziemniaków gotowanych w mundurkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 40dag filetów śledziowych matias 2 cebule 2 ogórki konserwowe 330g kwaśnej śmietany 12% 2 łyżki octu
Danka PichciW dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na makaron, który podałam w towarzystwie sosu śmietanowego, przyrządzonego na bazie szpinaku, kurczaka i świeżych pomidorów. Makaron dodatkowo wzbogacony
PysiaGotuje.plSzukacie pomysłu na szybkie, proste i smaczne sałatki np do pracy? Jeśli tak to ta jest idealna. Kaszy kuskus nie trzeba gotować, a jedynie wystarczy zalać wrzątkiem lub bulionem. Resztę składników wystarczy pokroić, wszystko wymieszać i gotowe. Spakować do pudełka i obiad do pracy gotowy. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikKartoflanka , kiełbasianka – zimowa zupa Kartoflanka , to typowo zimowa zupa , która rozgrzewa i syci . Doskonała jest wersja ze smażoną kiełbaską i cebulką , naprawdę polecam , gdyż smak
Ogrodnik w podróżybazie mięsa mielonego i doprawiamy aromatycznymi ziołami. W zależności od regionu Włoch można spotkać się z różnymi wersjami tego dania. Spaghetti Bolognese jest proste i szybkie w przygotowaniu, może stanowić sycący posiłek na obiad lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 paczka makaronu spaghetti 500 g wieprzowego mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 400 g passaty pomidorowej sól, pieprz
Danka PichciZapiekanka ziemniaczano – pieczarkowa Proste i dość szybkie danie , jeśli nie liczyć czasu pieczenia . Fajny pomysł na obiad lub dodatek do niego . Mam dzisiaj na bani wędzenie , więc nie mogąc sobie pozwolić na ekstrawagancję w kuchni..och jak ładnie powiedziane " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Po prostu
Ogrodnik w podróżykaszankę i nie wstydzę się tego przyznać. Do dziś pamiętam smak takiej babcinej, pieczonej na wsi. Cóż, domowa jest najlepsza! Wracając do przepisu... Tarta jest szybką, tanią i smaczną propozycją, która idealnie zastąpi obiad, kolację, czy po prostu sprawdzi się jako syta przekąska. Połączenie kaszanki i sera mozzarella może jest nietypowe, ale zapewniam, że pyszne! Koniecznie spróbujcie. (Forma(...)pieprz olej do smażenia cebuli Wierzch: 125g mozzarelli Przygotować ciasto. Mąkę przesiać, w środku zrobić wgłębienie i wbić jajko. Dodać małe porcje zimnego masła/margaryny oraz przyprawy. Całość szybko zagnieść, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 30 minut (*). Po tym czasie ciasto ponownie zagnieść, wylepić nim natłuszczoną formę do tarty (zrobić wysoki brzeg) i ponownie
Di gotujejuż wiadomo mam w domu małą wielbicielkę spaghetti ... Tak, tak... dla mojej córci mógłby istnieć tylko makaron. Dzisiaj mam dla Was szybki, prosty i smaczny pomysł nie tylko na piątkowy obiad. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, a danie jest bardzo aromatyczne. Polecam wszystkim jako pyszna alternatywę dla klasyki . Spaghetti pietruszkowo czosnkowe z pomidorkami SKŁADNIKI : 150-200 g makaronu
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiW dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na schab pieczony w rękawie. Schab jest bardzo aromatyczny i soczysty, a podlany na koniec wytrawnym winem staje się
PysiaGotuje.plSzaszłyki z kurczaka z grilla – szybkie i proste do przygotowania. Można je zjeść w towarzystwie sałatki, pieczywa czy również ziemniaków lub kaszy. PRZEPIS NA SZASZŁYKI
Dorota SmakujeObiad na stole, zapraszam do degustacji. Dziś proponuję makaron z małżami i papryką, pyszne danie, aromatyczne, szybkie w wykonaniu i szybko znika z talerzy. Polecam po ciężkim dniu pracy bo znakomicie regeneruje siły. Tagliatelle z papryką i małżami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepotrzebują dla mnie żadnych dodatków! Jednak komponują się idealnie z wieloma innymi składnikami i trzeba z tego korzystać :) Dzisiaj mam Was przepis na bardzo szybki, a zarazem smaczny, pożywny i sycący wegański obiad lub lunch. Przepis przygotowałam w ramach XI edycji Lubelskiego Kociołka wraz z: Edytą - www.pasjasmaku.com Martą - www.kolorowo-torcikowo.blogspot.com Małgośką- www.jedzismakuj.blogspot.com Angeliką - www.pieceofdelicioustime.blogspot.com Karoliną - www.stokolorowkuchni.blox.pl Zapraszam na ich blogi
chili & sugarKiedy za oknem jesienna plucha żołądek domaga się czegoś treściwego i konkretnego. U mnie wtedy doskonale sprawdzają się wszelkiego rodzaju gulasze. Pełny, bogaty smak
Ze smakiem bez glutenupikantny ( jak to na węgierską kuchnię przystało ). Podaje się go najczęściej z dodatkiem kluseczek / zacierek i odrobiną kwaśnej śmietany. Jest świetnym pomysłem na sycący, jednodaniowy obiad. Nasyci na długie godziny oraz rozgrzeje! Łatwy i szybki w przygotowaniu! Polecam! Ps. jest fantastyczną odmianą dla Strogonowa albo gulaszu na rodzinnej imprezie ;) SKŁADNIKI: * mięso wołowe na gulasz – 500 g * cebula
Ostra na Słodko