Ciężko jest się najeść rosołem. Ale nie tą, słoneczną i kremową zupą z dodatkiem mięsa kurczaka. Delikatna, lekka ale jednocześnie bogata w smaku. To świetna propozycja
Karo in the KitchenSkładniki: 4 pomidory malinówki 1 puszka pomidorów 2-3 piersi z kurczaka świeża młoda włoszczyzna (marchewki, seler, pietruszka z natką, koperek, kapusta włoska, cebula, lubczyk) 1
ClauditteMissCookingsezonu letniego. Wszyscy chcą przygotować jakiś swój autorski przepis z ich udziałem. Za sprawą Margarytki powiększyłam zapas słoiczków o ciekawym kształcie, postanowiłam w nie zapakować truskawkią, które musiałam szybko przobić, gdyż zapomniałam o wyjeździe na finał Blogerchef do Łasku k/ Łodzi. A kupiłam truskawki i arbuz. Frużelina to produkt otrzymany ze świeżych owoców zanurzonych w klarownym, lśniącym żelu(...)góry dnem aż przestygną. Jeśli ktoś ma obawy co do trwałości frużeliny, można słoiczki spasteryzować. Smacznego, ta frużelina truskawkowo-arbuzowa to świetny dodatek do gofrów, kanapek, deserów, słodkich obiadów typu naleśniki. The post Frużelina truskawkowo-arbuzowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś chciałabym podzielić się z Wami pysznym pomysłem na sałatkę z pora z jajkiem i jabłkiem. Sałatka jest prosta w wykonaniu i naprawdę smaczna. Pomysł na
Słodkie okruszkidolnej półce znajdują się talerze śniadaniowe, deserowe, głębokie i duże, z tej ceramiki korzystamy każdego dnia. Półka wyżej to salaterki na sałatki, kt ó re jemy codziennie, albo do obiadu czy na kolację, jak i miseczki na owsianki, jaglanki czy jakieś desery. Kolejna półka wyże j - to ceramika okazjonalna, komplet filiżanek dla gości, a na samej g ó rze znajdują(...)wewnętrznych czy koszy. Celowo umieściłam tutaj zdjęcie kombinacji moich szuflad, żadna z nich nie styka się ze sobą i każdą jedną możesz otworzyć w pełni swobodnie, by mieć w szybki i łatwy spos ó b wszystko w zasięgu ręki. Czasami małe rzeczy zmieniają wszystko. To one składają się na codzienność. Moje jeszcze dwa patenty, kt ó re u łatwiają
SMYKWKUCHNIkasza gryczana (polecam niepaloną) - u mnie 2 szklanki - grzyby/pieczarki + cebulka + pieprz + sól - u mnie pieczarek kilo - kasza jaglana (szklanka) - fasola czerwona (w puszce bo miało być szybko - niezbyt to zdrowe ale nie przesadzajmy ;)) - olej do smażenia + mąka do obtaczania (też niezdrowe ale jak wyżej) ZACZYNAMY od wstawienia kaszy. I tutaj od razu(...)popełniłam w życiu... Te dzisiejsze były o wiele lepsze - jarmuż zachowuje smak kapusty ale jest o niebo lżejszy, delikatnie chrupiący i taki pięknie zielony :) Dawno nie robiłam tak "skomplikowanego" obiadu ale czasem można sobie pozwolić na takie szaleństwo. Zresztą, cóż to za wielka robota - ugotować kaszę, podsmażyć pieczarki, poszatkować jarmuż, zmielić fasolę, wymieszać wszystko, a potem tylko formować, obtaczać, smażyć
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEKuchnia jest sercem naszego domu. Tutaj jemy posiłki, tutaj spędzamy czas na wieczornych rozmowach i porannej kawie. W kuchni realizujemy nasze, niekiedy zupełnie szalone, pomysły kulinarne
Cztery Fajerybrawurowej misji w Afryce Północnej. Akcja epizodu zainspirowana jest operacjami brytyjskiej jednostki SBS, Special Boat Section, specjalizującej się w działaniach dywersyjnych i złożona z ludzi skłonnych do podejmowania szybkich, zdecydowanych ruchów podczas akcji. Muszę przyznać, że ten epizod podobał mi się znaczeni bardziej niż Nordlys – głównie ze względu na dynamiczną akcję i ciekawie przedstawioną relację pomiędzy bohaterami. Do samej(...)ciasto, aromatyczne warzywa, które są miękkie, a nie rozgotowane, a do tego wszystkiego posmak ziół i dymki. Jeśli ktoś lubi warzywa, to naprawdę jest to świetna propozycja na tani obiad dla całej rodziny, a nawet części kompanii Jeśli będziecie się trzymać naszych zaleceń, to wierzymy, że Wam też zasmakuje. Dla ciekawskich – zbiór przepisów z kampanii Potato Pete , całkiem kreatywne
Nerds Kitchenp { margin-bottom: 0.21cm; } Ostatnie dni miesiąca włoskiego powinny obfitować w rozmaitości kulinarne absolutnie typowe dla tego regionu Europy. Stwierdzam jednak, że to dość trudne
Przepysznik - BLW i nie tylkoZrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKasza gryczana jak łazanki z kapustą to mój pomysł na danie, którym chcę się z wami podzielić. Łazanki to makaron w kształcie kwadratów, można go łatwo
Dorota SmakujeDzięki potężnemu królowi Francji, Ludwikowi XIV, który uwielbiał smak truskawek, możemy dziś rozkoszować się tymi słodkimi owocami. Truskawka bowiem nie jest dziełem natury. Narodziła się w
mojewypiekiinietylkoZupa kalafiorowa to nasza kolejna propozycja na pewną odmianę obiadową. Zupa wyśmienicie smakuje przygotowana ze świeżych warzyw, jednak w okresie zimowych możecie ją również przygotować z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapiekanka makaronowa z sosem z pieczonych pomidorów, usmażonej cukinii z tymiankiem i parmezanowym sosem beszamelowym. Sycące danie bez mięsa, świetne na obiad lub kolację. Polecam w sezonie na cukinię i pomidory. Składniki sosu z pieczonych pomidorów: (4-6 porcji) 800 g dojrzałych pomidorów, np. Limy 4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju rzepakowego 1 łyżeczka posiekanych listków świeżego majeranku(...)później) oraz ricottę. Mieszać przez chwilę. Dodać małą szczyptę soli (bo ser jest słony), szczyptę białego pieprzu i odrobinę świeżo startej gałki muszkatołowej. Po chwili dodać żółtko i szybko wymieszać wszystko razem. 60 g parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 125 ml mleka 50 g ricotty 1 żółtko sól morska, biały mielony pieprz, gałka muszkatołowa
Moja Delicja