Jajka sadzone z boczkiem to niepełna wersja typowego angielskiego śniadania. Z całą pewnością ten posiłek doda Wam energii na resztę dnia. Zobaczcie zatem jakich składników potrzebujcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przypadło mi dziś zjeść obiad w samotności. Zaglądam do lodówki i wybieram. Patrzę i patrzę, a potem myślę, co z tego stworzyć. No i tak powstała moja dzisiejsza sałatka ;) Lekka, ale bardzo pożywna. Prym wiedzie w łoska szynka wołowa Bresaola* , którą kupiłam w Lidlu podczas tygdonia De Luxe, no i serek wiejski, bez którego nie wyobrażam sobie dnia. Do tego(...)lekkostrawną. Pokrojona na bardzo cienkie plasterki idealnie nadaje się do carpaccio (oryginalne carpaccio podaje się z polędwicą wołową) i sałatek. Sałatka z serkiem wiejskim, owocami i dojrzewającą szybką wołową Składniki na jedną porcję: - 4 liście sałaty masłowej - 4-5 truskawek - garść rukoli - 200g serka wiejskiego - pół słodko-kwaśnego jabłka -1 pomarańcza - 4 plastry włoskiej szynki wołowej
Sajkofanka smakuTo mój kolejny przepis na dynię, zupa z dyni to niewątpliwie jedno z najpopularniejszych dań z tego warzywa. U nas krem z dyni na dobrą sprawę
SMYKWKUCHNIBardzo rzadko zamawiam tiramisu, a jeszcze rzadziej przygotowuję je w domu. Jeszcze zimą, wracając z dziećmi i naszymi znajomymi z mroźnego spaceru, zatrzymaliśmy się na obiad w jednej z podopolskich restauracji. Albo mieliśmy pecha, albo coś w ten dzień wisiało w powietrzu, bo wszystko od początku szło nie tak. Zaczęło się od stłuczonego wazonika.... I to nie dzieci zawiniły tylko(...)wrzątkiem i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy mascarpone i miksujemy na najniższych obrotach albo mieszamy silikonową szpatułką. Jeżeli zmiksujemy zbyt szybko, krem może zrobić się rzadki. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Biszkopty kolejno maczamy w kawie z alkoholem (mają być mokre tylko
bistro mamapięć dni tygodnia, każde maksymalnie z pięciu składników. 3X5:) „The simpler the better” – to hasło przewodnie menu na ten tydzień. Dania są nieskomplikowane, a raczej po prostu proste:), szybkie do zrobienia i przy tym naprawdę efektywne. Jeśli nie macie czasu na stanie w garach w tygodniu to ten zestaw będzie jak znalazł My, tradycyjnie, wszystkie dania zrobiliśmy w niedzielę(...)para. Są delikatnie słodkie w smaku, który w tym daniu przełamuje kwaskowy sos pomidorowy. Danie najprostsze z najprostszych, a przy tym nadspodziewanie smaczne. Zobacz przepis Jak gotowaliśmy Przygotowanie pięciu obiadów na cały tydzień zajęło nam półtorej godziny. Zadanie było stosunkowo łatwe, gdyż każde z dań wymaga do 30 minut czasu na przygotowanie. Najpierw ugotowaliśmy ryż i kaszę bulgur, jako dodatek
Niedzielny kucharzmięsa kurczaka przygotować można nie tylko pyszny obiad . Kurczak podany na śniadanie w prostej formie sprawdzi się wspaniale. Mini tosty z awokado i kurczakiem W zależności od dnia czasami mam ochotę na ciężkie i zapychające śniadanie , czasami na lekkie, czasami wytrawne a czasami na słodkie. Nie bez przyczyny mówią, że kobieta zmienną jest Na słodko lubię croissanty, bułeczki drożdżowe(...)Jeśli nie macie soku z cytryny możecie użyć soku z limonki . Koniecznie jednak użyjcie jakiegoś soku czy to z cytryny czy z limonki właśnie, gdyż w przeciwnym razie awokado szybko ściemnieje. Lubisz awokado? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Zdrową sałatkę z awokado i buraka . The post Mini tosty z awokado i kurczakiem appeared first on MeCooks
mecooksPrzyznam się tutaj, że jadłam w swoim życiu bardzo dużo lasagne, w różnych miejscach i regionach Włoch. Ciekawe jest to, że od północy Półwyspu Apenińskiego
Z Kuchni Do KuchniPewnego razu, w jednej z warszawskich restauracji na Polach Mokotowskich jadłam przepyszne penne z kurczakiem i suszonymi pomidorami w delikatnym śmietanowym sosie. Długo poszukiwałam podobnego smaku
Mój Smak na ŻycieWszyscy znają mielone, prawie wszyscy lubią ale… mielone mielonym nierówne. Jadało się mielone dobre i takie, którymi można by było wybijać szyby w oknach. Mi
OstryKęsWszyscy znają mielone, prawie wszyscy lubią ale… mielone mielonym nierówne. Jadało się mielone dobre i takie, którymi można by było wybijać szyby w oknach. Mi
OstryKęsKochani przedstawiam kolejne danie, które robi się samo. Jest pyszne i bezstresowe. A to za sprawą patelni Woll Szafir wysokiej, o średnicy 28 cm Wkładasz
Z Kuchni Do KuchniNuggetsy z kurczaka, obtoczone w płatkach kukurydzianych to doskonała przekąska na imprezę czy posiadówkę w gronie znajomych. Ich przygotowanie jest banalnie proste, jednak wymaga od nas
Kuchnia Bazyliidanie zostało wymyślone przez eksperta od fit-gotowania i doskonale nadaje się dla osób uprawiających sport, mimo że smakuje jak McNuggets, albo inny grzesznie niezdrowy kentucky fried chicken. Jest szybkie i łatwe do zrobienia, a do tego świetnie się mrozi i odgrzewa. Taki lunch do pracy to uczta dla oka, podniebienia i Waszego ciała. Piątek: Buddha bowl, czyli miska boskich(...)najmniej powietrza, które rzeczywiście ma negatywny wpływ na produkty spożywcze, ale, co ważne, tylko wtedy gdy są one a długo trzymane z zamrażalniku. My co do zasady zamrażamy obiady na kilka dni. Jeśli mamy jakieś nadwyżki to dokładnie zapisujemy datę mrożenia, żeby zjeść danie w ciągu miesiąca od tego momentu. Mrozić bezpiecznie można niemal wszystko. Dobrym przykładem są mrożone bakłażany
Niedzielny kucharzTa lazania chodziła za mną dłuugo:) Znalazłam ją podczas mojego szperania na jednej z moich ulubionych stron internetowych Kwestia Smaku . Zrobiłam i po raz
Blondynka GotujeMagda Gdy mam ochotę zaserwować na obiad coś wyjątkowego, polędwiczka nadziewana grzybami, pieczona w dojrzewającej szynce świetnie spełnia warunek wyjątkowego dania. Wykonanie takiego pieczystego nie jest trudne, a efekt i smak wynagradza ten niewielki wysiłek. Tak więc czy to od święta czy nie, gorąco polecam wypróbować ten przepis, na przykład już w te najbliższe święta Składniki (na 2 duże porcje(...)niej rozsmarowujemy równomiernie farsz grzybowy, zostawiając około centymetra wolnego na jednym dłuższym brzegu, ten brzeg będziemy zawijać do dołu. Po dłuższym boku z farszem, łapiąc też za szybkę, zawijamy roladę, wolnym brzegiem do dołu. Tak zwiniętą roladę wiążemy bawełnianym sznurkiem, ciasno, aby podczas smażenia i pieczenia nam się nie rozwinęła. Nastawiamy piekarnik na 200°, do nagrzania. Na patelnię wlewamy
Smaczna Strona