teraz w tym swoim AleDobre.pl i zacierają ręce ze śmiechu. I myślą sobie: ale go załatwiliśmy, nigdy się do podarków nie dobierze! Ale, ale... Dobrałem się i to dość szybko. I po prostu uwierzyć nie mogłem! Dostałem 9 fantastycznych produktów spożywczych! Łaaaał, no to będzie testowanie. I opisywanie na blogu, hie hie. Więc tak, oto co dostałem: Włoskie paluszki(...)czego ją wykorzystać. Tak jak normalną śmietanę? Ktoś ma jakiś pomysł? Mleko ryżowe Jak wyżej. Nie wiem co to, nie wiem do czego to, ale postaram się jakiś deser z tego zmontować. Czekajcie na przepis :) Chyba, że macie jakiś pomysł... Fasola Pinto A to mi się akurat bardzo podoba. Takie gotowe danie w puszce. Mam już wstępny plan
Marder&Marder ManufactureMufinki...proste i szybkie do zrobienia...dodatkiem do mufinek była laska wanilii .. wyskrobane nasionka i laska dodane do mleka.Mleko ..a potem i mufinki pysznie pachniały...i oczywiście smakowały.Przepis podpatrzyłam tutaj. 2 szkl. mąki pszennej typ 450 1/2 kostki masła lub pół szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl. mleka 2 jajka 1 laska(...)wanilii nie mają zapachu. Dopiero po procesie fermentacji pojawia się charakterystyczny, dla wanilii zapach. Zastosowanie w kuchni: • Wanilia jest powszechnie używana w kuchni. Aromatyzuje się nią desery, ciasta, lody, czekoladę, napoje alkoholowe i tytoń; • Jest dodawana do potraw z białego sera; • Wanilia jest ważnym składnikiem popularnych likierów: Creme de cacao
Moje domowe kucharzenieBatonik Daim, jest niesamowitym połączeniem słonego karmelka z migdałami z pyszną mleczną czekoladą. U mnie w pobliskich sklepach trudno jest go znaleźć a do sieciówki przez
KreatywnePinyPodobne ciasto, choć wyrabiane z oliwą, znane było już w starożytnej Grecji i Rzymie. Także na Bliskim Wschodzie istnieją podobne wyroby cukierniczne (np. bakława). Niewykluczone, że
mojewypiekiinietylkoWiosna coraz bliżej - to oznacza, że niedługo rozpocznie się sezon grillowy. My nie mogliśmy się już powstrzymać i w ostatnią niedzielę urządziliśmy sobie ucztę grillową
Kuchnia MagdaLenyTłusty czwartek tuż tuż, więc warto zjeść małe co nieco. Najbardziej popularne są oczywiście pączki i faworki. O ile w większych miastach w wege knajpach można
Bananowe PoleUwielbiam kajmak!!! Słodki, trochę ciągnący, intensywnie mleczny, najlepszy do przekładania wafli i dekorowania mazurków, choć równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do kremu
Rozpustne gotowanieRobię trochę porządków na blogu i ze zdumieniem stwierdzam, że nie ma tu jeszcze przepisu na ciasto bananowe? Jak to możliwe?! Toż to podstawowe ciasto wszystkich
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEStraszne zaległości zdążyły mi się zrobić od niedzieli, ale jak zwykle czasu mam mało na wszystko, więc i blog trochę na tym ucierpiał. Zazwyczaj po pracy szybko lecę na jakieś małe zakupy spożywcze i do domku. Zanim zrobię obiad i zjemy jest już po 19, ja jestem zmęczona i marzę już tylko o ciepłym łóżeczku. Wcale mi taki tryb(...)słodkiego sosu chilli. Podajemy z przygotowaną wcześniej sałatką. Smacznego :) Polecam to danie z białym, półwytrawnym winem. Dobre jedzenie plus dobre wino, czego chcieć więcej? No cóż... przydałby się jeszcze deser. Jutro przepis na mój podwójnie czekoladowy tort z wiśniami i kremem śmietankowym. Serdecznie zapraszam
Ratunku obiadLatem stragany uginają się od świeżych warzyw i pysznych, soczystych owoców. Niestety okres na poszczególne gatunki jest tak krótki, że często mija niezauważalnie. Kiedy na straganach
Moja DelicjaNajlepsze jagodzianki jakie jadłam! Oczywiście ciasto jest takie samo jak w klasycznych jagodziankach , bo jest najlepszym, sprawdzonym ciastem, ale nadzienie to już
Rozpustne gotowanieCiasto walentynkowe serduszko Pyszne i w miarę proste w przygotowaniu romantyczne ciacho, idealne na dzień zakochanych! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 płaskie łyżki
Blog z Apetytem"Mowa ziemi jest podobna do mowy miłości - ziemia także przemawia w ciszy". J. S. Tischner Jaki kolor ma cisza? Widziałeś ją? Dotykałeś? Trzymałeś w dłoni
KUCHARNIAMini Serniczki, moje advocatowe mini serniczki. Hmm, sama jeść nie będę przecież, w domu mam też dziecko...... No to Blond nie wiele myśląc postanowiła, że
Blondynka GotujeSzukasz prostego, ale ciekawego sposobu na ozdoby do Twoich wypieków? Niezależnie od tego, czy zajmujesz się cukiernictwem zawodowo, czy w domowym zaciszu, przydadzą Ci się oryginalne
Moja smaczna kuchniaA b solutnie wyjątkowy, lekki, puszysty i wilgotny, pachnący wanilią, cynamonem i cytrusami, z chrupiącymi migdałami. Przełożony niskosłodzoną domową konfiturą z czeremchy, którą możecie zastąpić inna
SzczyptaSmaQ