Favorite Można do tego deseru dodać dżem agrestowy własnego wykonania. Lub chwilkę przed podaniem ugotować dżem z agrestu. Pamiętając o tym, że dżem musi ostygnąć. Nie jestem pewna czy w Polsce można kupić esencję z kwiatu czarnego bzu. Jeśli tak to można dodać kilka kropli do ubitej śmietany. Dla mnie poezja. Uwielbiam to. Agrest oczyścić. Do garnka wlać wodę, podgrzać(...)łyżkę śmietany, następnie dżem, znowu śmietana i dżem. Tak robimy, aż zapełni się pucharek. Na górę udekorować ponownie dżemem i zielonym listkiem mięty. Można dodatkowo podać z kruchym ciasteczkiem. Szybko i pysznie. Smacznego
Kuchnia PokoleńWitajcie nasi mili. Upały - jednych doprowadzają do niemal szaleństwa, innych do coraz częstszego uśmiechu i ogólnego, bardziej pozytywnego nastroju. My jesteśmy raczej pomiędzy - kochamy lato
Symfonia Smakówwracam do domu pelna nowych wrazen i przy filizance herbaty przywoluje w pamieci najpiekniejsze obrazy minionego dnia. Czasem do herbaty trafi sie cos pysznego. Dzis byl to na szybko przygotowany deser. Sorbet z bezami skladniki "ilosc na oko": sorbet pomaranczowy bezy kilka orzechow laskowych lub pistacji niesolonych wykonanie: Na talerzyku kladziemy obrecz, ktorej wnetrze wypelniamy warstwami grubosci okolo
Przysmaki Karolkiskładników około10min. W dosyć obszernych filiżankach, bulionówkach układać warstwami kruszonkę i jabłka. Jeżeli komuś tych słodkości jest mało ,to doda sobie gałkę lodów, ubitą śmietanę itp. Polecam ten szybki ,smaczny deser
Kulinarny karnet Christopherazapomina. Nie byłabym sobą, gdybym nie próbowała wykombinować czegoś, z wykorzystaniem rynkowej nowości. Smakujący trochę jak wino musujące napój, wydał się dla mnie bardzo dobrym fundamentem pod szybki, wegański deser. WEGAŃSKA GALARETKA SOMERSBY Z MUSEM Z MANGO /własny;/ 2 porcje 1 butelka Somersby #ElderflowerLime 2 łyżeczki agar-agar 2 łyżeczki cukru 1 mały owoc mango (bardzo
W kuchni Karmel-itkiciasteczka. Udekorować jagodami i listkami mięty. W oryginalnym przepisie japońskim podaje się sos jaśminowy, za którym ja nie przepadam,więc robię na bazie herbaty miętowej. Jest to, delikatny, szybki ,egzotyczny deser
Kulinarny karnet ChristopheraBrownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw. lunch boxes, czyli „zapudłowanej”. Lunch box to coś jak japońskie Bento. Małe kawałki brownie łatwo można było ułożyć w pojemniku i konsumować w każdych warunkach. Podobno oryginalny XIX wieczny brownie miał(...)właśnie ona powoduje , ż e brownie będzie w środku lepki i mokry . Czyli taki jak najbardziej lubię. Pokrójcie kilka truskawek lub mango, zróbcie owocowe puree i zanurzcie w nim deser. Niebo w gębie! Fudgy Brownie Składniki (na blachę o wymiarach ok. 18 x 28 cm lub tortownicę o średnicy ok. 20 cm): 200 g gorzkiej czekolady (najlepiej o zawartości
Jem więc JestemBrownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw. lunch boxes, czyli „zapudłowanej”. Lunch box to coś jak japońskie Bento. Małe kawałki brownie łatwo można było ułożyć w pojemniku i konsumować w każdych warunkach. Podobno oryginalny XIX wieczny brownie miał(...)właśnie ona powoduje , ż e brownie będzie w środku wilgotny i lepki . Czyli taki jak najbardziej lubię. Pokrójcie kilka truskawek lub mango, zróbcie owocowe puree i zanurzcie w nim deser. Niebo w gębie! Fudgy Brownie Składniki (na blachę o wymiarach ok. 18 x 28 cm lub tortownicę o średnicy ok. 20 cm): 200 g gorzkiej czekolady (najlepiej o zawartości
Jem więc Jestemorzechami :D (no dobra, przyznam, że zjedliśmy ją z M na pół :P). Życzę Wam tym samym szalonych pomysłów a dla tych zaganianych ostatnio (jak ja) polecam ten szybki, oszukany deser :) Dlaczego oszukany? A no ponieważ oryginalne Tiramisu powinno w swoim składzie zawierać serek mascarpone, likier amaretto i kilka innych składników. A ja posłużyłam się tym oto gotowcem :) Kiedyś
My simple kitchenDziś dalszy ciąg słodkości. Ja mogę się już jedynie oblizywać, patrząc na zdjęcia, bo ten blok czekoladowy przygotowałam dla nas na Sylwestra i pozostało jedynie słodkie
Ratunku obiadDzisiejszy wpis i to pyszne ciacho dedykuję pani Monice z internetowego sklepu Anielskie Przysmaki . Ze sklepem tym współpracuję od ponad roku i był to
Codzienna kuchnia niecodziennaKolejna, comiesięczna akcja pod nazwą "Wyzwanie Blogerek" przyniosła prawdziwe wyzwanie. Temat "Piwne Inspiracje" wymyślony przez Magdę sprawił, że długo myślałam co przygotować. Piwa nie
Codzienna kuchnia niecodziennaJeśli się coś obiecuje publicznie, i to w dodatku na Europejskim Festiwalu Smaku ... to słowa dotrzymać trzeba. Dlatego dziś, wreszcie dziś - mam dla Was obiecany przepis
kolorowotorcikowoKto nigdy nie oszukiwał w kuchni niech pierwszy rzuci piernikiem! Ja się przyznaję – oszukiwałam milion razy. Po tej babce zdobędziecie rzeszę nowych fanów swojej kuchni – nawet
Karo in the KitchenSernik na kruchym spodzie to absolutna klasyka wśród ciast pieczonych w polskich domach. W przekazywanych z pokolenia na pokolenie zeszytach z przepisami wielu z nas znajdzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!