Tort który wbrew pozorom zrobimy szybko. Biszkopty dobrze jest upiec dzień wcześniej. Mocno kawowy jest bardzo dobry. Wszystko na nim jadalne. biszkopt: 6 jaj wielkość
wesoła kuchniaSzybkie ciasto, którego nie da się zepsuć :) Dodatek porzeczek sprawia, że nie jest za słodkie, ale przez to bardziej wilgotne. Przyprawy korzenne czynią je aromatycznym. Ciasto
KucharzycaBardzo szybkie ciasto mam dziś do pokazania. Nie dość że szybko się je robi to jeszcze szybciej znika. Jest puszyste i pachnące owocami, takie ciasto
Moje Małe Czarowanieblogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Sezon truskawkowy rozpoczęty , więc zapraszam na różne dania z truskawek, począwszy od koktajli , a skończywszy na ciastach, deserach oraz przetworach . Polecam Dzisiaj polecam bardzo prosty i szybki koktajl z truskawek , zarówno dla dzieci ,jak i dla dorosłych.::) ŚWIETNY NA WSZELKIEGO RODZAJU UROCZYSTOŚCI , SPOTKANIA itp. Składniki : 350 dkg świeżych truskawek , 1 mały
Pysznosci Babci BasiDziś mam dla Was bardzo szybki przepis, ale to nie znaczy że mniej smaczny. Idealne muffiny dla niezapowiedzianych gości, zawsze wychodzą i robi się je
Radość kipiąca uśmiechem.Szybko i smacznie..do tego słodkiego "bałaganu" można dać dowolne owoce..kiedyś robiłam z wiśniami ..a tym razem malinki , zerwane z własnej działki..mniam
Moje domowe kucharzeniepieczenia. Pyszne, kremowe z dodatkiem nutelli, przełożone herbatnikami nasączonymi kawą cappuccino z likierem. Do jego przygotowania użyłam kawy cappuccino w proszku o smaku orzechowym. Domownikom deser bardzo smakował :) i zresztą mnie też. Ciasto dosyć szybkie w przygotowaniu, tylko trzeba poczekać, aż kawa ostygnie. Jeśli ostatnia warstwa kremu stężeje zanim nałożymy ją do blaszki, proszę ją krótko podgrzać w mikrofalówce
Mała CukierenkaZapraszam na super pyszne i szybkie śniadanie. Kilka składników i gotowe. Będziecie zachwyceni! Na zdrowie! Składniki musli ekologiczne jabłkowo śliwkowe.Crunchy. Symbio mango u mnie z
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj proponuję deser z kiwi, jogurtem greckim i czekoladą. Smaczny lekki i szybki w wykonaniu. Udekorowany bitą śmietaną i prażonymi migdałami. SKŁADNIKI : 3 dojrzałe kiwi(...)żelatyną, rozkładamy do pucharków i chłodzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklance wody. Kiwi obieramy, mielimy blenderem na papkę i mieszamy z galaretką. Kiedy ostygnie wylewamy ją na desery i ponownie chłodzimy. Po całkowitym zastygnięciu dekorujemy je bitą śmietaną i prażonymi migdałami. Podajemy schłodzone
Kulinarne Fantazje Mariolimacie w tej chwili pod ręką, czyli truskawki. Zdecydowałam się na przygotowanie tego deseru, który może też być przepysznym śniadaniem, bądź idealnym rozwiązaniem na deser do popołudniowej herbaty. Przede wszystkim zrobicie go dość szybko, może go przygotować każdy - a bardzo mi zależy aby nawet Ci oporni sami coś przygotowali w kuchni i zobaczyli ile sprawia to radości ;-), jest zrobiony
SMYKWKUCHNISzybki Przepis na Proteinowe Bounty z Twarogu KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -PROTEINOWE BOUNTY - ✔ 250 g CHUDEGO TWAROGU ✔ 70 g WIÓRKÓW KOKOSOWYCH ✔
Sylwetka Od KuchniJedno z ciast, które naprawdę szybko się robi! Wszystkie składniki miesza się razem i wystarczy przelewać do formy, a po upieczeniu cieszyć się wspaniałym
Truskawkowa FiestaPogoda nam dopisuje. Dlatego wcinamy szybkie śniadanie, zagryzamy dużą ilością świeżych truskawek i biegniemy z kocykami na trawkę. Składniki: 400
Niezły MłynekPanna Cotta to jeden z naszych ulubionych deserów. Ja go lubię też za to, że jest szybki w wykonaniu, wystarczy zagotować, coś tam pomieszać, wystudzić, przelać i wstawić do lodówki. A potem delektować się tą kremową, lekko galaretowatą konsystencją. Tym razem postawiłam na smak kokosowy, nie miałam czasu na zakupy, ani na rozmrażanie owoców, więc otworzyłam słoik z jeżynami
Blondynka Gotujemój kochany mąż kupił melisę cytrynową w doniczce. Jaki aromat po potarciu listków! Zaparzona średnio mi smakuje, ale postanowiłam sprawdzić ją jako dodatek do deserów - i jest super, bardzo polecam. Jej aromat niestety szybko się ulatnia, szczególnie pod wpływem ciepła. Dlatego nie polecam tak długiego przechowywania musu jak ja to zrobiłam. Podawaj go, jak tylko stężeje, aby poczuć pełnię
Anioszek w kuchni