przepis wymyśliłam na szybko kiedy chciałam zjeść coś ciepłego i pożywnego, a że akurat w lodówce miałam dwie cukinie, a w ogródku mnóstwo szpinaku to postanowiłam zrobić zapiekankę, jest ona naprawdę smaczna i pożywna więc jeśli nie macie pomysłu na obiad to koniecznie wypróbujcie ten przepis :) Składniki : 2 cukinie 200g żółtego sera 400g sera riccota pieprz, sól
zdrowa vege kuchniazapiekanki i chrupiące zajadam z ketchupem. Tym razem jednak zostało mi ok. 30 dag pieczarek - a więc zapiekanki nie wchodziły w grę. Szukałam przepisu - i znalazłam inspirację na Mirabelkowym blogu - od siebie zmieniłam nieco proporcje i dodałam pora. Całość przygotowuje się szybko z racji na wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego. Do najbardziej dietetycznych nie należy, ale cóż.. Smacznego! Składniki
psgotujemyZapiekanki ziemniaczane to chyba najprostsze w wykonaniu danie jakie znam :) Wychodzi wszystkim i zawsze. Do tego jest tanie i daje duże pole popisu dla kucharza :) Możemy wrzucić naprawdę wiele składników: kiełbasę, szybkę, brokuła, kalafiora, pomidory... Wedle gustu. To danie bardzo często przygotowywałam za czasów studenckich, kiedy wiadomo, że budżet jest bardzo ograniczony:) Składniki: 90 dag ziemniaków 2 białe cebule(...)ziemniaki były na spodzie i na wierzchu. ¾ mleka wymieszać z przyprawami i zalać potrawę. Obłożyć plastrami sera, polać resztą mleka. Zapiec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. * zapiekankę podaję z sosem pomidorowym, ketchupem lub z dodatkiem pieczywa
Tradycyjna KuchniaNa pewno każdy lubi dania, które można przygotować szybko. Mam dla Was przepis właśnie na takie danie. Jest szybkie, łatwe i bardzo smaczne. Smakowało nawet
kuchnia doskiciasta, lub farsz zapiekany w naczyniu i jedynie przykryty ciastem - takiego właśnie pie, czy po prostu zapiekankę pod ciastem francuskim przygotowałam dziś. W zależności od tego jak pie jest przygotowany może stanowić przekąskę, idealną do zabrania np. na wycieczkę czy piknik, szybki lunch, czy danie główne. Pie to świetny pomysł na wykorzystanie mięsa (a także warzyw) z rosołu
Codzienne Gotowaniekombinować ...od razu prawdę mówiąc zrobiłam zapiekanki z bułeczek...i było ok..no, ale to tylko zapiekanki...a kombiwar jest urządzeniem nie tylko do zapiekania..Na początek w sumie to też zrobiłam tylko pieczone ziemniaki , coś jak frytki..prosto, w miarę szybko i smacznie..nawet mimo, tego, że troszkę za mocno się miejscami przypiekły. ziemniaki sól przyprawa
Moje domowe kucharzenieostatnim czasie ukochane słodkości zamieniłam na rozgrzewające dania obiadowe, gulasze, zapiekanki, zupy, no i oczywiście mięsa ( to znak, że zima zbliża się wielkimi krokami :D ). A jak mięsa – to u mnie zdecydowanie króluje kurczak – bo szybko, łatwo i bardzo smacznie! Od jakiegoś czasu zdecydowanie chętniej niż po kurczaka na wagę sięgam po kurczaka pakowanego. Zwracam jednak uwagę
Ostra na Słodkotwarogowa zapiekanka makaronowa z gruszką i żurawinąTrochę przypalona i za długo przetrzymana w piekarniku, ale i tak dobra :PSerio weekend już prawie minął? Za szybko, zdecydowanie. Potrzebuje jeszcze kilku dni. Aby odpocząć tak do końca i zrobić to co muszę zrobić, ale jak na razie wystarczyć mi musi te kilka godzin do wieczora
More food, love and dreamsPizza ” Śniadaniowa „z sadzonym jajkiem Pizza , to u nas częsty gość na kolacji w weekendy . Jest szybka , smaczna , nigdy nie bywa nudna , gdyż
Ogrodnik w podróżyTo przepyszne danie na obiad lub na kolację :) Robi się szybko, a efekt kulinarny jest niesamowity... Pachnie cały dom i wszyscy chcą od razu
chleba naszegoTą zapiekankę w dzieciństwie zjadał ze smakiem mój Małż. To szybkościowa propozycja obiadowa (i nie tylko) – smaczna, sycąca i pysznie rozgrzewająca. Wasze dzieciaki też
Szybko Tanio SmacznieBardzo dobre danie i szybkie w przygotowaniu. Następne danie Madziuni, dziękuję. Piersi kurze pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem ,pokruszoną kostką rosołową, papryką, polać odrobiną oliwy
Kuchnia PokoleńSezon na truskawki trwa. Jedzmy je więc...bo tak szybko się skończą. Podane na kruchym cieście i zalane bitą śmietaną...czego trzeba więcej. Kolory jak
potrawyregionalneJest to danie, które często serwuję na kolację lub przekąskę dla znajomych. Szybkie , smaczne , chrupiące. Nie zdążyłam zrobić po upieczeniu, dlatego zdjęcia pokazują etap przed
W kuchennym oknie EwyNaleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą to odmiana od tradycyjnych naleśników podawanych na słodko. Wytrawna wersja jest idealna na obiad, albo lunch do pracy. Choć trzeba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!