Oryginalnie jest to tort, upieczony z 5 jajek i przekrojony na 4 blaty. Kiedy robiłam ciasto po raz pierwszy, wykonałam je w tej właśnie formie. Potem
Smaki Na TalerzuDziś zapraszam Was na pyszny kawowy sernik z amaretto (dwuwarstwowy) . Pierwszą, górną warstwę sernika tworzy pyszne połączenie kawy z syropem amaretto, druga dolna warstwa to tradycyjny
Słodkie okruszkiZdrowe i łatwe do przygotowania fit słodycze, tym razem w postaci chałwy ze słonecznika i pysznych daktyli. Sama chałwa słonecznikowa jest już bardzo smaczna, ale połączenie
Kuchcik gotujeDziś zapraszam Was na pyszną i bardzo szybką w przygotowaniu cytrynową mini babkę (na oleju rzepakowym) . Taką babkę możecie przygotować zarówno dla niespodziewanych gości, codziennej kawy
Słodkie okruszkiUwielbiamy sałatki w szczególności te warzywne z majonezem. Taka miska przepysznej i prostej w przygotowaniu sałatki idealnie sprawdzi się zarówno na przyjęciu, świątecznym stole, jak i
Słodkie okruszkiPyszne i pachnące CYNAMONOWE BUŁECZKI wprowadzą do każdego domu wyjątkową... Artykuł CYNAMONOWE BUŁECZKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENadchodzi czas na nasze ulubione ciasta czyli babki drożdżowe. Naszym zdaniem, to (obok makowców) najsmaczniejsze z polskich ciast. Babki drożdżowe zawsze kojarzą mi się ze
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMam dla Was przepis na babkę budyniową na jogurcie. Jej strukturę urozmaiciłam, dodając siekane migdały. Dzięki jogurtowi, jest wilgotna i długo zachowuje delikatność. Idealna na
Smak mojego domuOk, od dzisiaj zarządzam na blogu akcję 🙂 Co tydzień, przez miesiąc, będzie coś nowego, według mnie świątecznego 😉 Rozpoczynamy od słodkiego, a co! Ciastka mocno waniliowe (tak
gotować!Dziś zapraszam Was na kolejne pyszne ciasto. Sernik z ananasem na słonawym spodzie powstał spontanicznie i podbił serca mojej rodziny. Wszystkie składniki idealnie ze sobą współgrają
Słodkie okruszkiWielkimi krokami zbliża się Nowy Rok. Likier z kukułek jest dedykowany tym,którzy nie lubią mocnych trunków.Polecam, jako prezent dla naszych mam, dziadków, babć. SKŁADNIKI
Kopystką po garachBoeuf Borguignon-klasyk kuchni francuskiej.Nie wyobrażam sobie podniosłych dni bez tego dania.Sekretem jest dobra (niestety czasochłonna)obróbka wołowiny i bardzo dobrej jakości czerwone, wytrawne wino, na
Kopystką po garachPachnące, wilgotne, pyszne. Tak, w kilku słowach, mogę je opisać. Świeży imbir, cynamon, wanilia....czujecie ? SKŁADNIKI: * szklanka drobno startego miąższu dyni (polecam odmianę hokkaido) *szklanka mąki
Kopystką po garachBrokuły, inaczej zielony kalafior lub kapusta szparagowa, posiadają wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze, co czyni je jednymi z najzdrowszych warzyw na świecie. Poza tym brokuły w
Kopystką po garachSkarb Danii na polskich stołach. Mogę się założyć,że wiele osób jadło sos duński -serwowany do Hot Doga na stacjach paliwowych. Obawiam się , nawet jestem pewna
Kopystką po garach