Składniki -rukola (zazwyczaj używam op. ok 90-100g. Zamiast rukoli można użyć świeży szczypiorek) -25-30 dag paluszków surimi -3 jajka -kilka plasterków ananasa z
Zielona KuchniaSałatka prosta, ale z ciekawym dressingiem. Bardzo przypadł mi do gustu - lekko kwaskowaty z wyczuwalną nutą imbiru, ideał ;) Składniki -2 łyżki sosu sojowego -2 łyżki octu
Zielona KuchniaNajczęściej stawiam na sałatki pełne świeżych warzyw, z sosami na bazie oleju roślinnego. Czasami jednak przychodzi ochota na typową "majonezową sałatkę". Ta jest jedną z moich
Zielona KuchniaWitam w Nowym Roku! Jak się Wam rozpoczął? Sylwester huczny, pełen tańców, pięknych kreacji i szampańskiej zabawy, czy raczej spokojny w rodzinnym gronie lub na domowym
Zielona KuchniaSałatka gyros jest chyba najpopularniejszą sałatką warstwową. Do tej pory spotkałam się z kilkoma wersjami jej wykonania. W moim domu od zawsze króluje ta klasyczna.
Zielona KuchniaSzybka i prosta sałatka z figą- więc na czasie- z rukolą, kuleczkami mozzarelli, garścią orzechów włoskich, doprawiona banalnym dressingiem miodowym. Obowiązkowy dodatek stanowi jeszcze grzanka czosnkowa
Kraina Miodem PłynącaSałatka ze szpinakiem, fetą, pomidorkami, borówkami i prażonym słonecznikiem z dodatkiem świeżych ziół to proste i szybkie danie, idealne na drugie śniadanie, lunch lub kolację. Prażony
Moja DelicjaW sklepach ostatnio zaczynają pojawiać się świeże figi. Już od jakiegoś czasu miałam ochotę, żeby wykorzystać je do sałatki. Figi są nie tylko bardzo smaczne, ale
PatiGotujeSałatka bardzo popularna nie tylko na diecie dr Dąbrowskiej. Innowacją jest sos do niej na bazie soku pomidorowego i chrzanu, co
To co kochamPrzeglądając różne blogi, zauważyłam, że dynia najczęściej wykorzystywana jest do zup lub zapiekana. Małą popularnością cieszy się dynia na surowo, a przecież jest taka smaczna :) W
Kasia SarnaPyszna sałatka pełna warzyw. Świetnie smakuje sama ale również może być dodatkiem do obiadu czy do grilla. Można też do sałatki dodać grillowaną lub smażoną pierś
Monia miesza i gotujeBardzo lubię kolorowe śniadania. Aby sobie takie zafundować nie trzeba kupować jakiś wymyślnych składników. Wystarczy chrupiąca, zielona sałata lodowa, czerwona cebula, ogórek zielony i inne dodatki
Moja smaczna kuchniaWielokrotnie wspominałam, że lubię cukinię. Wykorzystuję ją na różne sposoby. Dzisiaj przygotowałam pieczoną, w panierce z dipem jogurtowym. Danie jest gotowe praktycznie w kwadrans. Jakie cukinie
Moja smaczna kuchniaZafundujcie sobie słońce na talerzu! Sałatki z kaszy kuskus są błyskawiczne w przygotowaniu. To jedna z moich ulubonych, drobnych kasz. Najczęściej, poza sałatkami wykorzystuję kuskus do
Moja smaczna kuchniaPomimo braku słońca za oknem, nie zapominam o kolorowych daniach na talerzu. Każdego dnia staram się urozmaicać śniadania, a ilość kolorów zastępuję mi słoneczną pogodę. Jeśli
Moja smaczna kuchnia