sosy - 72734 przepisów (strona:2710/4849)

Bulgur z burakami i porzeczkowym sosem 97

filiżankę kaszy w 2 filiżankach wody po czym studzimy. Upieczonego buraka obieramy, kroimy w kostkę. na talerzu układamy bulgur, który posypujemy obficie burakami i kozim serem. Całość polewamy sosem (oliwa z oliwek, sok z cytryny i konfitura). Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Kopenhaga 120

kolejce kilkanaście osób czekało). Na miejscu kupicie domową oranżadę imbirową. Po 17 możecie zjeść sycące risotto. Ja spróbowałam klasycznej owsianki przygotowanej na wodzie i organicznym mleku, na wierzchu sos karmelowy, świeże jabłko i pieczone migdały. Pyszne! http://groed.com Smørrebrød To nic innego jak kanapki z żytniego chleba. Też prosto i konretnie – bo tego „obkładu” to jest całkiem

Szybko Tanio Smacznie
Kiszona kapusta z soczewicą 134

kiszonej szklanka czerwone soczewicy cebula marchewka ząbek czosnku sól i pieprze do smaku 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ziele angielskiego kilka ziarenek liść laurowy 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki cząbru i lubczyku  1 łyżeczka majeranku  kilka łyżek oleju rzepakowego Cebulę i marchewkę obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce, a cebulę posiekać w kostkę, czosnek zmiażdżyć

AZgotuj!
Smaki Dominikany, czyli co jeść w Raju 109

oraz zwykłe sery żółte, która bardzo długo dojrzewają i mają bardzo dobry, pełny smak. Klasyczną jednak potrawą jeżeli chodzi o Dominikanę jest mięso podawane z ryżem które jest polane sosem z fasolki lub ciecierzycy ( La Bandera) nie wygląda to może dobrze, natomiast smakuje bardzo dobrze. Wegetarianie z powodzeniem docenią smak ryżu i fasolki, jeżeli dodamy jeszcze świeże warzywa to genialna

Apetyt na Zielone
Ryż z jabłkami smażonymi i cynamonem 135

smarujemy masłem. Układamy połowę ryżu, następnie jabłka i jeszcze na wierzch resztę ryżu co pozostało, posypać resztką cynamonu. Przykryć formę folią aluminiową. Piec przez 25 minut. SOS: 250 g gęstej śmietany 18%, 2 łyżek cukru i 1 łyżeczką cukru wanilinowego. Mieszamy i polewamy ryż, który jest już na talerzu. 3.5.3251 SONY

Apetyt na Zielone
Smoothie bowl owsiane 138

dodajemy płatki owsiane. Potem gotujemy kilka minutek, wyłączamy grzanie i pod przykrywka zostawiamy do napęcznienia i przestygnięcia. Potem obranego banana, owsiankę, len, brahmi miksujemy, wlewamy do miseczek. Następnie polewamy sosem klonowym, posypujemy owocami jagodowymi i posiekaną czekoladą. Artykuł Smoothie bowl owsiane pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Jak zrobić prawdziwy domowy budyń i 5 prostych trików na bycie bardziej eko w kuchni! 193

którym kaszę ;-), ale to na pewno znacie z autopsji.  Szklane pojemniki mają jeszcze jedną bardzo pożądaną przeze mnie cechę, mogę je również wykorzystywać do przechowywania jedzenia tj. zupy, sosy czy inne mokre produkty. Dzięki temu, że pojemnik jest ze szkła smak przechowywanych potraw nie zmienia się. Co ważne po umyciu pojemnik - słój- jest wolny od obcych zapachów. Służy

SMYKWKUCHNI