filiżankę kaszy w 2 filiżankach wody po czym studzimy. Upieczonego buraka obieramy, kroimy w kostkę. na talerzu układamy bulgur, który posypujemy obficie burakami i kozim serem. Całość polewamy sosem (oliwa z oliwek, sok z cytryny i konfitura). Smacznego
Szybko Tanio Smaczniekolejce kilkanaście osób czekało). Na miejscu kupicie domową oranżadę imbirową. Po 17 możecie zjeść sycące risotto. Ja spróbowałam klasycznej owsianki przygotowanej na wodzie i organicznym mleku, na wierzchu sos karmelowy, świeże jabłko i pieczone migdały. Pyszne! http://groed.com Smørrebrød To nic innego jak kanapki z żytniego chleba. Też prosto i konretnie – bo tego „obkładu” to jest całkiem
Szybko Tanio Smaczniekiszonej szklanka czerwone soczewicy cebula marchewka ząbek czosnku sól i pieprze do smaku 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ziele angielskiego kilka ziarenek liść laurowy 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki cząbru i lubczyku 1 łyżeczka majeranku kilka łyżek oleju rzepakowego Cebulę i marchewkę obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce, a cebulę posiekać w kostkę, czosnek zmiażdżyć
AZgotuj!oraz zwykłe sery żółte, która bardzo długo dojrzewają i mają bardzo dobry, pełny smak. Klasyczną jednak potrawą jeżeli chodzi o Dominikanę jest mięso podawane z ryżem które jest polane sosem z fasolki lub ciecierzycy ( La Bandera) nie wygląda to może dobrze, natomiast smakuje bardzo dobrze. Wegetarianie z powodzeniem docenią smak ryżu i fasolki, jeżeli dodamy jeszcze świeże warzywa to genialna
Apetyt na Zielonesmarujemy masłem. Układamy połowę ryżu, następnie jabłka i jeszcze na wierzch resztę ryżu co pozostało, posypać resztką cynamonu. Przykryć formę folią aluminiową. Piec przez 25 minut. SOS: 250 g gęstej śmietany 18%, 2 łyżek cukru i 1 łyżeczką cukru wanilinowego. Mieszamy i polewamy ryż, który jest już na talerzu. 3.5.3251 SONY
Apetyt na Zielonedodajemy płatki owsiane. Potem gotujemy kilka minutek, wyłączamy grzanie i pod przykrywka zostawiamy do napęcznienia i przestygnięcia. Potem obranego banana, owsiankę, len, brahmi miksujemy, wlewamy do miseczek. Następnie polewamy sosem klonowym, posypujemy owocami jagodowymi i posiekaną czekoladą. Artykuł Smoothie bowl owsiane pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujektórym kaszę ;-), ale to na pewno znacie z autopsji. Szklane pojemniki mają jeszcze jedną bardzo pożądaną przeze mnie cechę, mogę je również wykorzystywać do przechowywania jedzenia tj. zupy, sosy czy inne mokre produkty. Dzięki temu, że pojemnik jest ze szkła smak przechowywanych potraw nie zmienia się. Co ważne po umyciu pojemnik - słój- jest wolny od obcych zapachów. Służy
SMYKWKUCHNI