Czy jesteśmy w stanie zliczyć na ile sposobów można podać makaron... chyba nie. W naszym domu jada się dużo makaronów, teraz przyszła ochota na makaron z
Basia w kuchniSos na bazie masła to super patent na szybki makaron, no i zawsze genialny smak. Tym razem zaromatyzowałam masło cytryną, dodałam do masła czosnek i tymianek, a dodatkowo podałam z serem ricotta, która idealnie dopełniła to danie. Polecam Ci moje najlepsze przepisy na makarony: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z wędzonym łososiem – makaron z kurczakiem(...)szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami – makaron z szynką i pieczarkami – makaron z szynką Przygotowanie : 10 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 200-250 g makaronu (cienkie spaghetti lub inny) – 100 g masła – 2 ząbki czosnku – 2-3 łyżki bułki tartej
nietylkopasta.pldostałam przepis na lżejszą wersję spaghetti. Okazało się, że robi się je bardzo szybko a na ciepło jest pyszne. Dodatkowo składniki możemy trzymać w większej ilości w szafkach i czekać na właściwy moment ;) Podobny przepis znajduje się też na stronie Kwestii Smaku , więc inspirowałam się nim przy opisywaniu. Składniki: ok. 150g makaronu spaghetti 2 łyżki oliwy 1/2 cebuli(...)osolonej wodzie. Rozgrzać patelnię z oliwą, zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę lub piórka. Dodać pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Gotować parę minut aż sos trochę zgęstnieje. Dodać zioła i tuńczyka. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę podsmażać i dodać makaron na patelnię. Wymieszać i podawać gorące. Makaron powinien wchłonąć część sosu i dużo lepiej smakować
W kuchni bez szafekużyłam curry, sos sojowy oraz suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką ze skworcu ) Przygotowanie: Cebule i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć w dużym garnku, dodać pokrojone boczniaki i chwilę smażyć, dodać pokrojone w kostki ziemniaki, zalać bulionem i gotować do miękkości ziemniaków, następnie zblendować na gładko i dodać jogurt/śmietanę wegańską. 3. Kremowe spaghetti ryżowe
zdrowa vege kuchniaprawidła o których warto pamiętać podczas jej przygotowania. Po pierwsze nie dodajemy śmietanki , po drugie makaron ma być al dente , po trzecie, sos ma być tylko lekko ścięty i bez grudek , aby łagodnie obtaczał makaron, po czwarte, sos ma zawierać dużą ilość pieprzu i po piąte, mamy używać najlepszej jakości składniki ! Uwielbiam makaron carbonara, bo to zawsze idealny obiad(...)daniu, przeanalizowałem tyle własnych błędów i tyle nauczek od innych ludzi, że uważam, że wg. niego każdemu uda się wprost perfekcyjna carbonara. Idealne spaghetti carbonara - przepis: 250 g makaronu spaghetti/bucatini/fetuccine/tagliatelle itp. (ja użyłem spaghetti) 70 g dobrego wędzonego boczku lub pancetty 1 większe jajko, lub 2 mniejsze 1 żółtko 40 g sera dojrzewającego typu parmezan (chociaż najlepiej użyć
Kuchnia Łukaszaspaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym, cytrynowym sosie. W naszym przepisie zredukowaliśmy udział
Niedzielny kucharzspaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym, cytrynowym sosie. W naszym przepisie zredukowaliśmy udział
Niedzielny kucharzprzed wrzuceniem spaghetti. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do pieczarek, gdy te zmiękną i wyparuje nadmiar wody z nich. Jarmuż pokroić na kawałki. Wrzucić na patelnię. Gdy warzywa zmiękną, dorzucić pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Wlać na patelnię ok. 150 ml wody. Dusić ok. 3 minut - ser musi stopnieć, a woda nieco wyparować. Doprawić sos zmieloną kolendrą, kminkiem
Weekendy w domu i ogrodzieBernady. 250g spaghetti, jeden pęczek botwinki, jeden duży ząbek czosnku, 100ml śmietany kremówki, 125g bryndzy, 75g borówek świeżych amerykańskich, oliwa, sól, pieprz, Botwinkę posiekać. Czosnek pokroić w plasterki. Na oliwie podsmażyć botwinkę, dodać czosnek, wlać śmietanę, dodać pokruszoną bryndzę. Redukować przez ok. 2 minuty. Dodać sól i pieprz do smaku. Ugotować makaron al dente. Połączyć z sosem, posypać świeżymi borówkami
królestwo garówSkładniki: makaron spaghetti na 1 osobę 4 garście szpinaku baby 3 małe ząbki czosnku 2 łyżki sera ricotta oliwa z oliwek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku, dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu. Do szpinaku z czosnkiem dodajemy ricottę, starannie mieszamy i do tak przygotowanego sosu dodajemy odcedzony makaron
Moja smaczna kuchniapołączenia – jeśli sos jest za gęsty regulujemy to używając jeszcze odrobiny wody z gotowania. Wsypujemy do makaronu orzechy, mieszamy i podajemy od razu – gorące, z chrupiącymi lekko słodkimi orzechami. Porcje można dodatkowo posypać startym serem, pieprzem i natką – ich nigdy nie jest za wiele! SKŁADNIKI proporcje na 2 porcje obiadowe 70-80g orzechów włoskich 200g makaronu spaghetti albo bucatini
Karo in the Kitchenpołączenia – jeśli sos jest za gęsty regulujemy to używając jeszcze odrobiny wody z gotowania. Wsypujemy do makaronu orzechy, mieszamy i podajemy od razu – gorące, z chrupiącymi lekko słodkimi orzechami. Porcje można dodatkowo posypać startym serem, pieprzem i natką – ich nigdy nie jest za wiele! SKŁADNIKI proporcje na 2 porcje obiadowe 70-80g orzechów włoskich 200g makaronu spaghetti albo bucatini
Karo in the Kitchenspaghetti. Makarony z warzyw od Fit&Easy, które otrzymałam wczoraj, zainspirowały mnie do przygotowania dzisiejszego dania. W stylu azjatyckim, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Makaron z marchewką i grzybami shitake Składniki: 100 g makaronu azjatyckiego (wybrałam noodle) 3 garście makaronu z marchewki Fit&Easy 5 grzybów shitake (mogą być z zalewy) 2-3 łyżki sosu sojowego
Moja smaczna kuchnia