Takie śniadanie, czyli frittata z kwiatami cukinii zaspokoi Wasz poranny głód i na 100% zapewni dobry nastrój na cały dzień. Na taki widok cieszą się nie tylko oczy, ale i podniebienie. Jeśli nie uda się Wam kupić żeńskich kwiatów ( to takie które są posadowione na malutkiej cukinii) zróbcie frittatę z kwiatami męskimi, czyli takimi, które zamiast owoców mają
Kulinarne przygody GatityPropozycja na słodkie śniadanie z niską zawartością węglowodanów. Jedynym ich źródłem są otręby owsiane, które zapewniają dużą dawkę dobroczynnego błonnika. W smaku muffiny są po prostu genialne! Puszyste, mocno kokosowe. Skład można dostosować do własnych potrzeb manipulując ilością odżywki białkowej. Bardzo polecam! Składniki: 30 g odżywki białkowej o dowolnym smaku 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka otrębów owsianych
Chocolate Muffin BlogIdealne, chrupiące i do tego z dodatkiem pełnoziarnistej mąki :) GOFRY! Idealne na deser i leniwe śniadanie. Składniki: 2 białka 2 żółtka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1 szklanka mleka sojowego 1 szklanka wody 1 łyżka oleju kokosowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru trzcinowego Szczypta soli Dodatki u mnie: Syrop klonowy
Emcia PichciPorzeczka to prawdziwa bomba witaminy C, zawiera jej najwięcej spośród... Artykuł Jogurt z porzeczkowym musem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEfont-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Banalnie prosty w wykonaniu koktajl, świetny na początek dnia, drugie śniadanie, lub przed wyjściem na fitness. Nie dość, że jest bezglutenowe, bez laktozy i wegańskie, to jeszcze równie pyszne na ciepło co na zimno. Na ciepło można przygotować z jeszcze gorącej quinoy
Quinoa Raz!size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Placuszki bananowe robię w najróżniejszych odmianach, najczęściej na drugie śniadanie. Banan stanowi świetną słodką bazę i zlepia sypkie składniki w masę, z której powstają za każdym razem nieco zmienione, eksperymentalne placki. Inne wersje znajdziecie również na moim drugim blogu
Quinoa Raz!font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W klimacie nadchodzących świąt, zrobiłam sobie ostatnio na śniadanie korzenny koktajl na gorąco ;) Wyszło całkiem ciekawie, a w połączeniu z bezglutenowym chrupkim pieczywem, masełkiem i miodkiem zapewniło mi świetny humor na resztę dnia ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej
Quinoa Raz!pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dziś kolejna wersja pysznego śniadania z quinoą na ciepło, która w dodatku przywróci do życia wasze jelita. Składniki: 6 łyżek ugotowanej quinoy 4 łyżki bezglutenowych płatków owsianych 2 łyżeczki nasion chia 1 łyżeczka mielonego
Quinoa Raz!Ostatnio dostałam od taty piękne pomelo, a następnego dnia udało mi się w końcu kupić pomarańcze moro, więc z radością zrobiłam a drugie śniadanie tą wesołą sałatkę ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 sałata rzymska mini pół pomelo 2 czerwone pomarańcze sok z połowy cytryny 1 łyżeczka miodu czarny sezam. Wykonanie: Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze
Quinoa Raz!korzystania z tego bogactwa naturalnej witaminy C. Natomiast olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego wykazuje działanie antyoksydacyjne. Sałatka poleca się na drugie śniadanie ;) Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy pęczek rzodkiewki pęczek czosnku niedźwiedziego 3 - 4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno sok z 1 cytryny łyżka różowego pieprzu sól Wykonanie: Quinoę przesypujemy
Quinoa Raz!Kocham podpłomyki, chleb wcale nie musi dla mnie istnieć, ale podpłomyki co jakiś czas goszczą w moim menu. Idealne do moczenia w oliwie z oliwek, na śniadanie z twarożkiem i szczypiorkiem, jako kanapka na uczelnię, albo dodatek do aromatycznych dań kuchni indyjskiej. Długo szukałam bezglutenowej receptury, która by się sprawdziła, za zwyczaj wychodziły mi twarde suchary. Te w końcu
Quinoa Raz!Kupiłam ostatnio bazylię cynamonową, która cudownie komponuje się z sokiem jabłkowym. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie wykorzystała tego połączenia do stworzenia koktajlu z quinoą. Lubię je robić na śniadanie, bo są pożywne, zdrowe i szybkie w wykonaniu. Quinoe gotuje dzień wcześniej, rano wrzucam tylko wszystkie składniki do blendera i po chwili mogę popijać koktajl. W międzyczasie tuszuję rzęsy
Quinoa Raz!Zaledwie kilka doskonałych składników, prostota i jakość, a efekt powala. Danie jest bardzo uniwersalne, można przyrządzić na ciepło, lub na zimno, świetnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, obiad, lub kolacja. Kolejna moja miłość, młody bób <3 W bobowym sezonie mogłabym się żywić tylko nim, ale po co skoro jest jeszcze quinoa, świeża nać pietruszki i prawdziwy rarytas
Quinoa Raz!pokroić ciasto na kawałki takiej wielkości jakiej mają być ciasteczka. Piec ok. 20 min. w temp. 170-180*C. Idealne jako deser do szkolnej śniadaniówki, lub z mlekiem na śniadanie
Lubię to gotujęosób lubiących słodnie śniadania lub do pracy do lunch-boxa zamiast kanapek Czytaj więcej
Pasja tworzenia