Tak jak Stephanie Tatin eksperymentalnie i przez przypadek zrobiła swoją słynną tartę. Tak mi przez przypadek zaświtało. Tak, tak. Chomik czasem zaskoczy. Objadałam się nią cały
bastalenaUczciwych sprzedawców chyba też wywieźli w jakieś rozwinięte rejony cywilizacji. Ale po kolei. Ja się chyba muszę nauczyć, że Najcierpliwszego należy słuchać, by potem nie być
ladykitchenTo zdecydowanie najpopularniejsza sałatka w naszej rodzinie, nie licząc tradycyjnej jarzynowej. Tak bardzo nam posmakowała, że pojawia się nawet częściej niż jarzynowa. Spróbujcie koniecznie! Brokułowo-jajeczna
Moja smaczna kuchniaAlternatywa do bułek białych z mąki pszennej tzw. zapychaczy. Moje bułki są pełne błonnika i łatwiej strawne, posypane sezamem dają szybko i na długo uczucie sytości
Pasje JolkiJaja faszerowane pastą z awokado z dodatkiem szczypiorku, czosnku to idealna propozycja na wielkanocny stół lub jako np. przekąska na przyjęcia. Awokado świetnie komponuje się z
Słodka StronaZdecydowanie moja ulubiona pasta. ...a to pewnie za sprawą faktu, że uwielbiam wędzonego łososia. Każdemu amatorowi łososia w takim wydaniu gorąco polecam wypróbowanie tej pasty. Jaja
Słodka StronaSmaczne i zdrowe bułeczki orkiszowe. Ziarno orkiszu zawiera duże ilości białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków. Ponadto orkisz wzmacnia ciało, pomaga przy zmęczeniu, spadku
Słodka StronaCieniutkie, delikatne, bezglutenowe. Z syropem smakują świetnie. Są słodziutkie. Idealne na weekendowy poranek. Składniki: 60 g mąki z kaszy jaglanej 1 jajko 2 łyżeczki stewi
CzarnawisienkaZebrałam tu 5 najważniejszych przepisów dla osób na diecie bezmlecznej. Polecam też osobom na diecie bezglutenowej przejrzenie moich przepisów na placki i naleśniki na mące ryżowej
prawdziwe jedzenieMelasa czyli syrop buraczany, to bardzo smaczna alternatywa cukru czy innego słodzika. Smak melasy zbliżony jest do smaku miody, wyczuwalna jest jednak charakterystyczna, delikatna goryczka. Wielbiciele
Codzienna kuchnia niecodziennaJakiś czas temu otrzymałam paczuszkę od Anielskich Przysmaków . I teraz sukcesywnie próbuję tych smakowitości. Limonki w syropie , które dziś chcę Wam polecić, można wykorzystać
Codzienna kuchnia niecodziennaPierwszy raz galantynę robiłam i jadłam jako nastolatka. Muszę się przyznać, że kiedy przeczytałam przepis to się niemal przeraziłam. Wydawało mi się
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj kolejny raz będę Was namawiać do recyklingu ;) Bo czym innym nazwać wykorzystanie np. warzyw z rosołu? Wiem, że w wielu domach takie warzywa
Codzienna kuchnia niecodziennaO cebularzach czytałam, że są pyszne. Nigdy jednak do tej pory nie jadłam ich. W swoim bardzo starym zeszycie z przepisami (założyłam
Codzienna kuchnia niecodziennaSzukając inspiracji na jedną z akcji blogerskich pod nazwą "Wyzwanie Blogerek" trafiłam na ciekawy przepis. Nie zdecydowałam się wtedy na upieczenie tego ciekawego ciasta. A szkoda
Codzienna kuchnia niecodzienna