łyżki miodu 3 łyżki łagodnej musztardy Przygotowanie: Avocado skrop sokiem z cytryny, dodaj buraczki i pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Dodaj sos. Sałatkę układaj w salaterce warstwami: rukolę, buraczki, pestki dyni, rukolę, buraczki, pestki dyni. Smacznego! Autor: Mama
Moja Mama Gotujesmaruję musztardą francuską. Następnie układam pokrojone buraki, które delikatnie ugniatam i smaruję majonezem. Kolejna warstwa to jajka, które posypuję startym serem. Następnie sałatkę umieszczam w lodówce na minimum godzinę. Można przygotować dzień przed planowanym podaniem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajadlatego po przełożeniu placuszków na drugą stronę dodałam jeszcze 2 łyżki oleju kokosowego) Po usmażeniu odkładałam do odsączenia na ręcznik papierowy Podałam z sałatką z rukoli, pomidora, papryki, kiełkami rzodkiewki i polałam oliwą truflową Na zdrowie :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdlatego po przełożeniu placuszków na drugą stronę dodałam jeszcze 2 łyżki oleju kokosowego) Po usmażeniu odkładałam do odsączenia na ręcznik papierowy Podałam z sałatką z rukoli, pomidora, papryki, kiełkami rzodkiewki i polałam oliwą truflową Na zdrowie :) Smacznego
Szczęśliwa kuchniaposypujemy poszatkowaną natką pietruszki. Jeśli lubicie pikantne dania, a majonez wyszedł Wam łagodny, to warto każda warstwę dodatkowo doprawić pieprzem. Sałatkę serwujemy nakładając od dna, tak, aby na talerzu znalazły się wszystkie warstwy :) Smacznego
Quinoa Raz!Bardzo smaczne połączenie boczku, roztopionej mozzarelli i oryginalnego w smaku selera naciowego. Nie bójmy się selera, bo to naprawdę bardzo zdrowe i smaczne warzywo, pomimo tego specyficznego smaku. Ja osobiście bardzo lubię seler i w sałatkach i jako dodatek do dań mięsnych. Składniki 2 porcje: filety z kurczaka 2 szt. seler naciowy 2 długie łodyżki
Kuchnia Paulettesżywności i możliwość obdarowania najbliższych nawet, jeśli mamy ograniczony budżet. Co bym ukisiła z przepisów z tej książki? Dobrze wygląda kiszony soliród, rzodkiewki, sałatka z fenkuła i pomarańczy ze słoika, czy pikantne mieszanki warzywne typu piccalili. Smacznego! The Modern Preserver: Chutneys, Pickles, Jams and More Autorka: Kylee Newton Wydawnictwo: Square Peg Język: angielski Tekst ukazał się po raz pierwszy
Ugotowane pozamiataneDzisiaj jest światowy Dzień Czosnku ! U nas sałatka z podwójnym czosnkiem, marynowanym i świeżym w sosie czosnkowym. Polecam, bo bardzo smaczna. Składniki: • 1 brokuł • 2 garści mixu sałat • 150 g sera feta • 1/2 słoiczka czosnku marynowanego • 3 łyżki płatków migdałowych Sos czosnkowy • 4 łyżki śmietany 18% • 2 łyżki majonezu • 2 ząbki czosnku • sól, pieprz
To co kochamSzparagowego szaleństwa ciąg dalszy… tym razem na zimno, w sałatce z pomidorem i papryką w musztardowym sosie winegret. Szybkie, orzeźwiające, eleganckie i smaczne. Składniki: • pęczek białych i zielonych szparagów • sól, cukier do gotowania szparagów Sos winegret • 3 łyżki oliwy • 3 łyżki octu winnego • 3 łyżeczki musztardy • sól, pieprz, zioła prowansalskie
To co kochamuwielbiam makarony to chyba już wiecie, wiele razy o tym pisałam, nic dziwnego, smakuje przecież w każdej postaci, jako zapiekanka, rozmaite sałatki czy po prostu na ciepło. Dziś mam dla Was szybką ,zdrową i smaczną propozycję ciemnego makaronu z dodatkiem suszonych pomidorów, tuńczyka i rukoli, świetna potrawa dla zabieganych, nic więcej do zapełnienia brzuszka nie potrzeba! Składniki
Wanilia i KardamonSałatkę przygotowałam na kolację, powstała ze składników które miałam w domu. Wyszła bardzo smaczna i sycąca, mojej rodzinie bardzo smakowała, polecam. Składniki: 1 różyczka z brokułami 250 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka cieciorki 4-5 łyżek majonezu Sól, pieprz Czubryca zielona Swojski Wyrób Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Olej
Bajeczna Kuchniatuńczykiem wraz z częścią oleju. Cebulę , paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do twarożku. Natkę pietruszki siekamy dodajemy do sałatki, doprawiamy solą i pieprzem i całość łączymy z majonezem,. gotowe szybko i smacznie
W kuchennej krainiekilku godzinach, a najlepsze po 2 dniach. Smacznego Inne moje przepisy dla wielbicieli śledzi: Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem Sałatka lwowska Sałatka śledziowa z burakami Śledzie z czosnkiem Śledzie
Codziennik Kuchennypokrojone w talarki parówki, dopraw majerankiem, słodką papryką i suszonym czosnkiem. Gdy ładnie się zrumienią lekko je ostudź i dodaj do sałatki, polej oliwą, przypraw do smaku, wszystko dokładnie wymieszaj, by składniki się połączyły. Smacznego
Zasmakuj Kuchniroimy na mniejsze kawałki. Łączymy w makaronem. Dodajemy również pokrojone w kostkę jajka i posiekany szczypiorek. Czosnek przepuszczamy przez praskę i umieszczamy w sałatce razem z majonezem (około 3 łyżek). Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push
Smaki Ewy