skrzydełka - 2643 przepisów (strona:100/177)

"Tylko tu i teraz" Nina Majewska - Brown 62

obie: "Tylko dla dorosłych" i drugą część z przygodami naszej Klary czyli "Tylko tu i teraz".  Tytuł: "Tylko tu i teraz" Autor: Nina Majewska-Brown Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 288 Cena okładkowa: 39,90 zł. Wydawnictwo: Burda Książki

kruche babeczki
"Zaczekaj na miłość" Ilona Gołębiewska 85

podczas czytania, przeżyć wiele emocji i przenieść się na łono pięknie opisanej przyrody, to polecam Wam książki Pani Ilony :-) Tytuł: "Zaczekaj na miłość" Autor: Ilona Gołębiewska Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 480 Cena okładkowa: 39,90 zł. Wydawnictwo:  Muza

kruche babeczki
Wędliny domowe – Szynkowar – Perliczka 47

słuszne)   Wykonanie Perliczkę rozbieramy z mięsa. Mięso z piersi (bez skóry) i polędwiczki drobiowe kroimy na małe kawałeczki, 1-2cm kawałki będą w sam raz. Kości i skrzydełek nie wyrzucamy! Możemy zamrozić, bądź od razu przygotować na nich bulion na zupę. Pozostałe mięso mielimy w maszynce do mięsa na grubych oczkach. Zmielone mięso i pokrojone kawałki łączymy

Tajemnice Smaku
"Bezlitosna siła. Saturn" Agnieszka Lingas - Łoniewska 120

Oczywiście polecam Wam całą serię. Już niebawem ma ukazać się czwarta część czyli "Mars" Ja czekam z niecierpliwością :-) Tytuł: "Bezlitosna siła. Saturn" Autor: Agnieszka Lingas-Łoniewska Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 300 Cena okładkowa: 39,90 zł. Wydawnictwo:  Burda Książki

kruche babeczki
Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów 69

Krem z warzyw korzeniowych i papryki Zupa meksykańska Zupa ogórkowa Przepis na zupę z czerwonej soczewicy i pomidorów Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 2 godziny Składniki nóżka i skrzydełko z kurczaka marchewka pietruszka kawałek selera kawałek pora liść laurowy 2 ziela angielskie puszka krojonych pomidorów łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki gałki muszkatołowej

Kuchnia Bazylii
"Stażystka" Alicja Sinicka 118

poprzednie książki autorki i kolejne, które mam nadzieję, że będą szybko. "Stażystkę" gorąco polecam !  Premiera 29 stycznia 2020 roku! Tytuł: "Stażystka" Autor: Alicja Sawicka Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 432 Cena okładkowa: 39,90 zł. Wydawnictwo:  Kobiece

kruche babeczki
"Nic o mnie nie wiesz" E.G.Scott 129

książkę bardzo, a to bardzo polecam :-) Za przedpremierowy egzemplarz recenzenci dziękuję Wydawnictwu Muza :-) Tytuł: "Nic o mnie nie wiesz" Autor: E.G. Scott Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 448 Cena okładkowa: 39,90 zł. Wydawnictwo:  Muza

kruche babeczki
Rumiany kurczak z sosem pieczeniowym. Palce lizać! PRZEPIS 92

chowu bez antybiotyków), 4 ząbki czosnku, 2 cebule, 4 łyżki oleju, kopiasta łyżka papryki w proszku, kopiasta łyżka mąki, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Zrób tak: z kurczaka wykrój nogi, skrzydełka i piersi. To, co zostanie, a więc głównie kręgosłup i szyja, odłóż i zachowaj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub posiekaj i rozetrzyj na desce. Kawałki kurczaka przełóż do brytfanki

Kulinarna Polska
Krupnik na bulionie drobiowym 92

Kminku dodałam ok. 1/3 łyżeczki. Odstawiłam na ok 20 minut by zupa przeszła smakami. Po tym czasie nalewałam do talerzy i posypywałam natką pietruszki. Notatki: * bulion ugotowałam na 6 skrzydełkach z dodatkiem ziela i liścia. Jak ktoś lubi może sobie wdrobić mięsko z gotowania do zupy, ja nie dodawałam. Smacznego! Lidka   Artykuł Krupnik na bulionie drobiowym pochodzi z serwisu

Pieprzyć z Fantazją
Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem 66

wyszła super. I od razu piszę, że mięso miałam ze sprawdzonego źródła, z ogródkowej wędzarni (dziękuję <3). Problem jest tylko tego typu, że ja do tej pasty użyłam skrzydełek, nie wiem jak wygląda sprawa z ich dostępnością w sklepach. Przyjmijmy więc, że ćwiartka z kurczaka będzie w sam raz. Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 5 jajek pęczek grubego

Kardamonovy
"Mopsik, który chciał zostać jednorożcem" Bella Swift 95

magię Świąt Bożego Narodzenia, a niektórych zachęci do posiadania psiaka :-) Polecam bardzo :-) Premiera książeczki już 29.01.2020 roku Tytuł: "Mopsik, który chciał zostać jednorożcem" Autor: Bella Swift Okładka: miękka ze skrzydełkami Stron: 160 Cena okładkowa: 19,99 zł. Wydawnictwo:  Wilga

kruche babeczki
Bardzo dobry rosół azjatycki 93

wywar, reszta składników zależy od preferencji osób dla których gotujemy. Bardzo dobry rosół azjatycki - składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 mała golonka wieprzowa 50 dag kości wieprzowych 3 lub skrzydełka lub podudzia z kurczaka  makaron udon lub shiba lub ramen lub ryżowy - dostępne są m.in. w sklepie Kuchnie Świata grzyby shitake lub grzyby mun pocięte na paski 1 duży

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Soczysta kaczka pieczona 75

wyjmujemy z solanki i zostawiamy na kratce aby dobrze obciekła. W następnej kolejności kaczkę oprószamy przyprawami: solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem, nacieramy. Potem układamy kaczkę w brytfannie (piersiami do góry, skrzydełka zabezpieczamy folia aluminiową), obkładamy wiórkami masła. Jabłka myjemy, pozbawiamy ogryzków, kroimy w ćwiartki – część jabłek wkładamy do środka kaczki, pozostałymi obkładamy kaczkę dookoła. W końcu kaczkę wkładamy do piekarnika

Dorota Smakuje
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 85

Natura obdarzyła kurczaka tylko dwiema nogami, co ogranicza możliwość sprawiedliwego obdzielenia tuszką, kiedy biesiadników jest więcej niż dwóch. Nie wiemy jak u Was, ale u nas na pytanie: pierś, skrzydełko, czy nóżka zazwyczaj pada odpowiedź: nóżka. W takiej sytuacji zbawienny jest właśnie farsz, który nie tylko powiększa pulę do podziału, ale uatrakcyjnia cały obiad, ponieważ każdy chce spróbować nadzienia. Uwielbiamy

Niedzielny kucharz
Świąteczny obiad: Jak dobrze upiec kaczkę – nasz sprawdzony przepis 106

mięciutkim, soczystym mięsem, pachnącym jabłkami. Jeśli macie brytfankę z kratką, nie musicie przejmować się zlewaniem tłuszczu. Krok 5 Po godzinie pieczenia nakłuwamy ptaka nożem – przy udach i przy skrzydełkach żeby wypuścić z niego tłuszcz. Krok 6 Na 15 minut przed końcem pieczenia wkładamy do piekarnika umyte i osuszone jabłka, które podamy później do obiadu. Przed włożeniem ich do pieca

Niedzielny kucharz