sernik z śmietaną kremówka - 889 przepisów (strona:29/60)

Sernik z bitą śmietaną 144

może zrobicie na długi  majowy weekend, bo sernik jest naprawdę fantastyczny. Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 5 żółtek 3 łyżki kakao Składniki na masę serową:  1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 szklanka śmietany kremówki 36 % 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu

Gosia gotuje
Lekki sernik 183

twarogu śmietankowego 3 jajka 180 g cukru 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki budyniu śmietankowego 3 łyżki rodzynek Dodatkowo 1 żółtko 2 łyżki mleka cukier puder do posypania Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno. Twaróg  zmiksować z żółtkami , cukrem i budyniem, a następnie dodać śmietanę. Miksować krótko tylko do połączenia się składników.Wsypać rodzynki, dodać(...)łyżką. Na ciasto wlać masę serową, wyrównać wierzch ciasta. Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować delikatnie pędzelkiem wierzch sernika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 30-35 minut. Wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki. Pozostawić tam sernik do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. lekki sernik

O kuchni z uczuciem
Sernik kajmakowy 167

płynnym lekko kajmakiem w środku. Pieczony w kąpieli wodnej dzięki czemu jest równy, nie opada. Więcej przepisów na serniki i inne ciasta znajdziecie w zakładce CIASTA. Szczególnie polecam sernik nowojorski Spód 170 g herbatników 50 g masła Herbatniki pokruszyć drobno, masło roztopić i  wszystko wymieszać. Powinna powstać masa przypominająca mokry piasek. Wyłożyć ciastka na dno tortownicy(...)Masa serowa 1 kg sera twarogowego 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1 puszka kajmaku 400 g 200 g śmietany kremówki 30% 1 budyń waniliowy Ser skręcić przez maszynkę lub zblendować. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ser i zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno, a następnie dodać do sera wraz z budyniem i zmiksować. Ser podzielić na dwie części

O kuchni z uczuciem
sernik z malinami 133

sera dodajemy śmietanę kremówkę, jajka z cukrem, przesiane mąki oraz ekstrakt waniliowy. Wszystko miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy do foremki z podpieczonym spodem. Na wierzchu układamy maliny, oprószamy je delikatnie mąką ziemniaczaną i ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy w 160 st. C, przez ok. 75 min. lub dłużej, aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty

Domowy Smak Jedzenia
O tym, jak kupiliśmy dom. I różowy sernik pomarańczowy 171

Idealny deser na tak wyjątkową okazję. Sernik z czerwonymi pomarańczami i granatem na spodzie z granoli Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 150 g granoli czekoladowej 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 225 ml soku z czerwonych pomarańczy (4-5 owoców) 5 listków żelatyny 200 ml śmietany kremówki (38%) 125 g słodzonego mleka skondensowanego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik adwokatowy 221

Sernik podany na talerzyku z kolekcji Ksenia Platin z Porcelana Bogucice. Składniki: Kruche ciasto: 3/4 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 60 g masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 1 szkl cukru 5 jajek 1 budyń śmietankowy b/c (proszek)  100 ml śmietany kremówki(...)podpieczony spód. Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem(góra-dół) na 170 stopni i piec około 70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około godziny w piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz z tortownicy i ostudzić. Najlepiej całą noc. Masy serowej nie miksujemy za długo ani na zbyt szybkich

Ala piecze i gotuje
ROMANTYCZNY SERNIK MALINOWY ( BEZ PIECZENIA ) 159

nadawał by się na jakąś randkę, romantyczne spotkanie, ale nie tylko ! Czasem można zrobić coś od serca bez żadnej okazji, by na twarzach po prostu pojawił się uśmiech.  Sernik jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia w piekarniku. Jest także lekko kwaskowy, orzeźwiający w sam raz na ciepłe dni albo na chłodne dni, aby komuś nagle zrobiło się(...)SKŁADNIKI: spód blacha 24x24 cm. : herbatniki kakaowe lub pełnoziarniste 300 g. margaryna 160 g. masa serowa: twaróg chudy 500 g.  mleko w proszku odtłuszczone 1/2 szkl.  śmietana kremówka 30 % 200 ml. maliny mrożone 400 g. miód 3/4 łyżki sok z cytryny 3 łyżki galaretka truskawkowa 2 op. + woda 700 ml. żelatyna 6 łyżeczek + 70 ml. METODA

Kuchnia Paulettes
Sernik czekoladowy z granatem 149

3krotnie zmielonego3 jajka200 g ciemnej czekolady (70%)80 g ciemnego brązowego cukru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 łyżki budyniu czekoladowego (proszek)mus z białej czekolady:80 g białej czekolady200 ml śmietany kremówki (38%)1 listek żelatynydodatkowo:1 owoc granatuCiastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z kakao. Masło rozpuścić, wymieszać z ciasteczkami.Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ugnieść na dnie masę ciasteczkową, schłodzić(...)śmietanki zagotować, zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, dokładnie wymieszać. Zalać śmietanką posiekaną czekoladę, wymieszać aż do rozpuszczenia.Pozostałą kremówkę ubić na sztywno. Partiami dodawać do masy czekoladowej, mieszając delikatnie, ale dokładnie.Masę przełożyć na sernik, schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny.Z granatu wyjąć pestki, udekorować nimi sernik.Smacznego!Tym sernikiem otwieram sezon na Wielkanocne wypieki. Sama jeszcze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Malinowy sernik na Dzień Taty 164

się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć, jakie pyszności przygotowały.Malinowy sernik na zimnoSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)ciasto kruche:250 g mąki pszennej100 g cukru1/4 łyżeczki soli125 g zimnego masła1 jajkododatkowo:1 jajko2 łyżki mleka10 g cukrumasa serowa:400 g serka kremowego50 g cukru200 ml śmietany kremówki (38%)1 opakowanie galaretki malinowej200 ml wrzątku200 g świeżych malinwierzch

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK NA ZIMNO ŚLIWKOWO KOKOSOWY 189

śliwek węgierek, złagodzona bitą śmietaną z dodatkiem wiórek kokosowych. Masa śliwkowa 20 sztuk śliwek 250 g sera białego 2 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa 250 ml śmietany kremówki  3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny Biszkopt 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia sposób przyrządzenia Biszkopt Oddzielić(...)już nie mikserem a łyżką.  Ciasto  przełożyć dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać cały czas mieszając dodawać żelatynę, dokładnie wymieszać. Odstawić masę śmietanową do lodówki. masa śliwkowa Żelatynę rozpuścić

RAROSSA
SERNIK Z NADZIEWANYMI JABŁKAMI 200

dodatkiem nadziewanych żurawiną jabłek! Połączenie słodkiego sernika z kwaskowatym smakiem żurawiny tworzy nieziemską całość , której trudno się oprzeć! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna – 400 g * cukier puder – 80 g * masło – 200 g * jajko – 2 szt MASA SEROWA : * ser biały dwukrotnie mielony – 500 g * śmietana kremówka – 100 ml * jajko

Ostra na Słodko
Sernik gotowany - najprostszy 2745

23x34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wyłożyć herbatnikami. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z wystudzoną masą serową. Masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać powierzchnię. Formę wstawić do lodówki. W małym rondelku stopić masło, dodać cukier i kakao, podgrzewać aż cukier się rozpuści. Dodać śmietanę i szybko ją wymieszać. Na koniec wsypać suchą żelatynę i powolutku(...)podgrzewać cały czas mieszając, aż polewa stanie się gładka. Odstawić z palnika i nadal mieszać, aż masa zacznie stygnąć i lekko gęstnieć. Polewę wylać na schłodzony sernik, wierzch posypać orzechami i migdałami. Formę ponownie wstawić do lodówki aby ciasto całkowicie stężało. Sernik sprawdził się jako deser na grillowej imprezie. Przygotowany tuż przed nią, wprawdzie nie zdążył do końca

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik malinowy z sosem 385

serniku, druga porcja malin dodana do sera, trzecia porcja w postaci sosu i dekoracji.Sernik mocno malinowy. U mnie nie doczekał etapu chłodzenia w lodówce bo wcześniej został zjedzony.   spód: 150 g mąki pszennej 1 żółtko szczypta soli 100 g masła 1/4 szklanki cukru masa serowa: 90 dkg sera twarogowego 2  i 1/2 szklanki malin 2/3 szklanki śmietany kremówki(...)stopni na 20 minut Masa serowa: Dwie szklanki malin miksuję blenderem i przecieram przez sitko, żeby pozbyć się pestek. Ser miele dwukrotnie i przekładam do miski. Dodaję do niego śmietanę, cukier, budyń, jajka i łączę mikserem ale krótko tylko do połączenia składników. Odkładam 1/4 masy serowej. Do pozostałej dodaję sos malinowy z przetartych malin i łączę mikserem.Na wystudzony spód ciasta

wesoła kuchnia
Sernik z gruszkami, białą czekoladą i cynamonem 146

brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu Masa serowa: 750 g twarogu z wiaderka 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka 1 łyżeczka imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki pszennej Ganache z białej czekolady: 100 g białej czekolady 3 łyżki śmietany kremówki CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN CZAS OCZEKIWANIA: 10 GODZIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Składniki na spód(...)misy miksera (powinny mieć temperaturę pokojową). Miksujemy tylko do połączenia składników - sernik nie może się zbytnio napowietrzyć, bo wyrośnie, a później opadnie. Przygotowaną masę przelewamy na ciasteczkowy spód, układamy gruszki wypukłą stroną do góry i wciskamy w sernik.  4. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Sernik pieczemy 60 min. Studzimy przy uchylonych drzwiach piekarnika, a następnie wkładamy

My Culinary Art
Ciasto z kremem dyniowym 242

zmielonego twarogu (użyłam gotowego sera na sernik „Mój ulubiony” z Wielunia) 200ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżeczka cynamonu 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g 3 – 4 łyżki cukru pudru Krem dyniowy: 400g purée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj: https://malacukierenka.pl/puree-z-dyni.html ) 250ml śmietanki kremówki 36% 1 galaretka brzoskwiniowa lub morelowa(...)żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 łyżeczka cynamonu po 1/4 łyżeczki zmielonych goździków, imbiru, gałki muszkatołowej Wierzch: 500ml śmietanki kremówki 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany (można pominąć lub usztywnić śmietanę żelatyną) 150g orzechów włoskich cynamon do posypania Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić

Mała Cukierenka