mojprzepisna.pl | Ciasto Kukułka Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo
moj przepis naDziś zaproponuje Wam, coś co bardzo lubicie, ale w zupełnie innej odsłonie. Bo kto nie lubi kotletów mielonych? Ja osobiście uwielbiam i mogłabym je jeść co
moj przepis naDzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla
moj przepis naorzechowe-slimaczki-drozdzowe Drożdżowe ciasteczka, dość słodkie, po brzegi wypełnione orzeszkami ziemnymi, wymieszanymi z miodem. Polane lukrem pomarańczowym. Najlepsze zaraz po upieczeniu… lub jeszcze ciepłe
moj przepis naWspaniałe bułeczki z dynią i pomarańczową skórką. Powaliły mnie na kolana smakiem, aromatem, doborem składników. Przepis jest prześwietny, pochodzi ze strony Moje wypieki , troszeczkę go jednak
moj przepis namojprzepisna.pl | Tarta z Crème Pâtissière Od dawna chciałam zrobić ten krem, bo zawsze mnie intrygował. Co się okazało, jest to po prostu waniliowy krem, w składzie
moj przepis namojprzepisna.pl | Proste i szybkie ciasto kruche z rabarbarem, jabłkami i pianką Mieliśmy wielką ochotę na szarlotkę, ale zwykłą szarlotkę już robiłam w różnych wersjach wiele razy
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe na twarogu Powrót to drożdżowego, które moja rodzina uwielbia. Tym razem ciasto z dodatkiem twarogu, przeszukałam pół internetu i na żadnym blogu nie znalazłam
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami Naszło mnie na drożdżówki z makiem, a że czasu mam ostatnio trochę mniej, to zrobiłam szybszą wersję, czyli nie
moj przepis naciasto pół margaryny 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1,5 szkl maki nadzienie; 150 g sera pół szkl mleka 3 łyżki cukru 2
Gotowanie jest łatwemijałam półki z dodatkami, co szybko przyniosło na myśl skojarzenie - ŻURAWINA :) Wróciłam do domu i zaczęłam planować co do takiego "sernika" powinnam dać, by był smaczny. No bo skoro "sernik" to nie potrzebuję mieć przepisu i można go stworzyć z głowy :) tak zrobiłam i... o mały włos upiekłabym samą bezę na kruchym cieście :P bo nie dodałam kluczowego przecież(...)Zdaniem moim, Męża, Mamy i jeszcze kilku innych osób obłędny w smaku wypiek! :) także Córci smakowało, a nawet jak zobaczyła rano ostatni zażyczyła sobie je dziś na śniadanie zamiast mleka z butelki :P jak większość moich wypieków nie jest za słodki (że aż ulepek niczym szczypka z odpustu...), dodatkowo przełamany kwaskową w smaku żurawiną... Wspaniały :) piekłam w nocy
Kolorowy Przepisownikbardzo dojrzałe i słodkie. Dzisiaj zapraszam Was na przepyszny sernik na zimno, dwukolorowy i o podwójnym smaku, bananowo - truskawkowym! Ciasto jest banalne w wykonaniu na pewno dasz radę zrobić! Zapraszam! SKŁADNIKI: MASA TRUSKAWKOWA: - 500 ml zmiksowanych dojrzałych truskawek - 60 g cukru bądź stewi ( wersja fit) - 150 ml mleka kokosowego (możesz w zastępstwie użyć krowiego) - 15 g żelatyny Żelatynę zalej
SMYKWKUCHNImiski wsypujemy wszystkie suche składniki ciasta, mieszamy, dodajemy roztrzepane jaja, mleko i olej. Mieszamy łyżką, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem. Trzonkiem drewnianej łyżki robimy wgłębienia w cieście i do każdego wkładamy naprzemiennie farsz z trybulą i papryką. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni 30 minut. Sernik na spodzie marchewkowo-pistacjowym z polewą pistacjową Czas przygotowania
karmelowysztywna konsystencja pozwala na łatwe krojenie mniejszych kawałków. Przypomina lekki sernik na zimno - jest puszysty, delikatny i idealnie komponuje się z subtelnym oraz orzeźwiającym smakiem mango. (3-4 porcje) Masa serowo-jogurtowa: 400g jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego; może być grecki) 100-110g twarogu (zmielonego) 100 ml mleka 5 łyżek cukru kilka kropel aromatu waniliowego 2-3 łyżeczki
Di gotujemigdałami i morelami to taka wielkanocna odsłona innej wersji sernika na zimno, tylko że bez dodatku żelatyny. Moja mini pascha to uproszczona wersja tradycyjnej paschy, po pierwsze każdy dostaje dla siebie porcję, gdyż przygotowałam paschy w małych, ozdobnych foremkach. Po drugie pascha jest przygotowana bez masła, bez mleka i śmietany. Można powiedzieć, że jest to pascha w wersji light, która
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię