Piec 90 minut w 150 stopniach (po włożeniu sernika od razu zmniejszamy temperaturę. Zostawić do ostygnięcia w uchylonym lekko piekarniku. Następnie schłodzić przez noc w lodówce.Schłodzony sernik polać masą z czekolady i masła, przygotowanej w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (szybsza i łatwiejsza wersja
W kuchni wieczorem100g cukru pudru 20g budyniu śmietankowego lub kokosowego POLEWA: 100g czekolady 2 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych do posypania Przygotowanie: SPÓD: W blenderze zmielić wafelki i herbatniki, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ugnieść dobrze. Schować do lodówki na czas przygotowywania sernika. MASA SEROWA: Twaróg zmiksować z mleczkiem kokosowym, dodać cukier, po jednym(...)kokosowe. Połączyć składniki. Wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać. Upiec w 170'C przez około 50 minut - wierzch ma być delikatnie zarumieniony. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Sernik nie urośnie i nie opadnie :) POLEWA: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając mleczko kokosowe, wylać na wierzch sernika, posypać wiórkami
Cakes By Kejtdrzwiczkach aż do całkowitego wystygnięcia. Kremowa pianka: Czekoladę rozpuścić w miseczce w kąpieli wodnej, Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, z cukrem pudrem, wlać rozpuszczoną czekoladę-ochłodzoną i zmiksować. Masą posmarować zimny sernik, oprószyć niebieską posypką z opłatka. Życzę smacznego! http://www.skworcu.com.pl
Wanilia i Kardamonsekret to ciepłe lody w czekoladzie. Pamiętacie je jeszcze ze swojego dzieciństwa? ;) (Przepis znalazłam na tym blogu - świetne przepisy, piękne zdjęcia, polecam ! ) SERNIK Z NIESPODZIANKĄ Składniki: (forma25x30) 12 ciepłych lodów w czekoladzie ( do kupienia np. w Lidlu) 12 herbatników 4 kubeczki serka homogenizowanego (po 200 g) 300 ml śmietany 30 % 1/2 szklanki cukru pudru(...)będzie ona jeszcze zbyt rzadka). Po kilku minutach dolewamy resztę masy tak aby pokryła ciepłe lody. Czekamy aż masa stężeje. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy, studzimy i wylewamy na wierzch sernika. Odstawiamy do zastygnięcia
Bon appetit mon amietylko tyle zostało mi z innego wypieku, ale można oczywiście dodać więcej. Do masy serowej natomiast dodałam ubitą kremówkę i trochę jogurtu naturalnego. Sernik wyszedł bardzo delikatny i kremowy, puszysty i wilgotny zarazem. Całość zwieńczyłam czekoladą. Dla mnie to ciasto to jak to mówią petarda. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250g białego sera półtłustego 2 jajka 0,5szkl(...)środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu sernik wyjęłam na metalową kratkę i wystudziłam go w formie. śmietanę podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Odczekałam minutkę i wymieszałam. Polewą polałam ciasto. Sernik schłodziłam przed podaniem w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi moimi przepisami na serniki, np.: sernik zebra (link
Waniliowe Improwizacjesernik :) Sernik to najcudowniejszy rodzaj ciasta. Uwielbiam wszystkie i te na zimno i pieczone, kremowe, czekoladowe, karmelowe <3 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na czekoladowy sernik. W smaku przypomina blok czekoladowy. Jest mega pyszny. Polecam na zbliżające Święta :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Czas pieczenia : ok. 60 minut Temp. pieczenia : 170 C źródło : czasopismo(...)pokruszoną czekoladę. Mieszać do czasu , aż masa zrobi się gładka.Zdjąć z ognia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem i jajkami. Wsypać mąkę , dolać rum. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim tortownicę. Na ciasto wylać masę serowo-czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec ok. 60 minut. Po wystudzeniu sernika wstawiamy
Różne smaki w kuchnisernik :) Sernik to najcudowniejszy rodzaj ciasta. Uwielbiam wszystkie i te na zimno i pieczone, kremowe, czekoladowe, karmelowe <3 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na czekoladowy sernik. W smaku przypomina blok czekoladowy. Jest mega pyszny. Polecam na zbliżające Święta :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Czas pieczenia : ok. 60 minut Temp. pieczenia : 170 C źródło : czasopismo(...)pokruszoną czekoladę. Mieszać do czasu , aż masa zrobi się gładka.Zdjąć z ognia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem i jajkami. Wsypać mąkę , dolać rum. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim tortownicę. Na ciasto wylać masę serowo-czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec ok. 60 minut. Po wystudzeniu sernika wstawiamy
Różne smaki w kuchnikrótko mówiąc podbił moje kubki smakowe. Autorka wykorzystuje w nim maliny ja jednak postawiłam na jeżyny. Sernik jest odchudzony i w niczym nie ustępuje tradycyjnemu sernikowi, jest pyszny, dodatkowo spód orzechowo-kokosowy jest nieziemski, pycha. Krótko mówiąc przepis rewelacyjny i warto go wypróbować :) Składniki ( tortownica 18cm): Spód: 100g orzechów brazylijskich lub nerkowca 50g wiórków kokosowych 2 łyżki(...)całość dokładnie mieszamy aż do połączenia się wszystkich składników, na koniec dodajemy posiekaną gorzką czekoladę i jeszcze raz dokładnie wszystko mieszamy masę serową wykładamy na podpieczony wcześniej spód orzechowo-kokosowy, a na wierzchu układamy jeżyny lub maliny, które delikatnie wciskamy w masę sernik pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C w kąpieli wodnej czyli najprościej
Słodkie zapomnienieTen sernik zaczerpnęłam ze zbiorów Ewy Chodakowskiej. Sernik jest bardzo puszysty, bardzo delikatny, bardzo pyszny. Zrobi go nawet laik więc zabierajcie się do pracy
Moje Małe CzarowaniePamiętacie zabawę w POMIDORA za czasów dzieciństwa? Tak jak wtedy na każde pytanie odpowiadałam: „pomidor”, tak teraz na każde pytanie śmiało mogę odpowiadać SERNIK
Ostra na SłodkoWłaściwie nie potrafię powiedzieć, dlaczego ma opinię takiego trudnego ciasta, bo mojego sernika wiedeńskiego w zasadzie nie sposób zepsuć. Nawet jeśli zdarza mu się trochę opaść
Kocham Czekoladęskórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej, dodać budyń, wszystko krótko wymieszać. Nie miksować długo, aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza – wtedy sernik może popękać, a ma być równy jak stół. Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do nagrzanego(...)sztywno (uważać, żeby nie przebić śmietany-może się zwarzyć), pod koniec dodając cukier puder i śmietan fiks oraz ostudzoną masę milky way, wymieszać. Rozsmarować na zimnym serniku posypać wiórkami lub czekoladą. Schłodzić w lodówce
Kolorowy PrzepisownikSernik chałwowy to sernik idealny i perfekcyjny pod każdym względem. Jego konsystencja jest kremowa, a wręcz aksamitna, bez grudek. Nie jest przesłodzony, jest stonowany. Czekolada idealnie współgra z masą chałwową. Nie wiem jak wy, ale ja z chałwą mam dobre wspomnienia z dzieciństwa. Najlepsze były te z puszek lub na wagę. Jest to także wspaniały dodatek do wypieków(...)piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 40 min, do suchego patyczka, w kąpieli wodnej tj. pod tortownicą umieścić naczynie żaroodporne z wodą. Gdy sernik ostygnie wylać rozpuszczoną z olejem czekoladę. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. UWAGA ! Jeżeli ktoś nie posiada robota kuchennego (malaksera), wtedy należy twaróg zmielić dwukrotnie i składniki zmiksować
Kuchnia Paulettesciekawe to było. Teraz jest internet i zeszyty większości potrzebne już nie są - jakoś nigdy nie miałam zapału do tworzenia takowego dlatego założyłam bloga - aby przepisy się nie gubiły:-) Sernik z kawowymi biszkoptami troszkę trudne (czy ja kiedyś odważę się napisać ,,trudne"?) bez pieczenia biszkoptu ok 20 minut duża blacha - 25/35 Składniki: * gotowy blat biszkoptowy (ja upiekłam sama(...)według mnie stanowczo za mało, robiłam to ciasto z połowy porcji a zużyłam całą szklankę. * 5 łyżeczek cukru - jak dla mnie za dużo - wystarczą 2 * duża paczka okrągłych biszkoptów * czekolada do polania - użyłam gotowej polewy i nie był to dobry pomysł gdyż ciasto ciężko się kroi - lepiej zrobić samemu z kakaa, wody, masła i cukru. Do dzieła!!! Zaparzyć kawę, osłodzić
sierotka maRysia w kuchni