Przepis inspirowany przepisem na sernik owsiany z bloga kaszamanna.com / 2-3 porcje, 6 kokilek o średnicy 70 mm / Składniki: 250 g twarogu 2 duże jajka 2 łyżki miodu lub 4 łyżki cukru 150 g gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki budyniu waniliowego 90 g płatków owsianych ew. owoce, orzechy, czekolada itp. do masy Wszystkie składniki wymieszać
tost z dżememJeden z lepszych serników, jakie ostatnio jadłam. Delikatny, a zrazem puszysty. Kremowy, z dużą ilością jagód. Czekoladowy spód doskonale wpisuje się w kompozycję całego ciasta. Pięknie się prezentuje. Zapewniam, że będziecie oczarowani jego smakiem :) Polecam! Składniki na spód: 50 g herbatników 2 łyżki masła 25 g gorzkiej czekolady Herbatniki bardzo drobno rozkruszyć. Masło i czekoladę rozpuścić, połączyć z herbatnikami. Spód
Domowa cukiernia EwySkładniki: (na tortownice o średnicy 18 cm) Masa serowa: 700 g serka homogenizowanego waniliowego, ja użyłam serka firmy President 35 g żelatyny- rozpuszczonej w 30 ml
KreatywnePinymleko kokosowe po serniku, i pomyślałam sobie, że to idealny pomysł. C. uwielbia wszystko, co kokosowe, więc byłam pewna, że zje z przyjemnością.Babka rzeczywiście jest bardzo intensywna w smaku - wiórki i mleko robią swoje. Pachnie ślicznie. Jest sycąca i wilgotna, zjedzenie całej porcji na raz okazało się nie lada wyzwaniem.Najpierw chciałam polać ją białą czekoladą, ale stwierdziłam, że będzie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSernik dyniowy to wspaniały deser, który posmakuje każdemu, jestem tego pewna ;) skoro Panu Ł. posmakował ;)Delikatny w smaku, kremowy i pięknie pomarańczowy. Na kolor duży wpływ ma rodzaj użytej dyni, nie pisałam w przepisie żeby nie ograniczać was do 1 odmiany, ponieważ każda się nada. Ja użyłam hokkaido, ponieważ jest pyszna, słodka i z takim orzechowym posmaczkiem, dodatkowo bardzo(...)lubię z tą dynią pracować ponieważ nie trzeba jej obierać ;) Składniki: 300 g ciastek kruchych, u mnie z czekoladą 350 g pieczonej dyni 1 kg twarogu waniliowego w wiaderku 200 g cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń wanilinowy 3 jajka Przygotowanie: Dynię pieczemy 25 minut w 200 stopniach bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra-dół. Odmierzamy
Życie zaczyna się w kuchnisłodzony nie cukrem a prawdziwym miodem o wyraźnym zapachu prawdziwej wanilii, pieczony na kruchym , zmrożonym i startym cieście, wykwintności dodaje mu biała polewa i pokrojone trufle. Arystokracja wśród serników. Mój ulubiony. Idealny na święta Bożego Narodzenia. Składniki: Tortownica 22 cm Ciasto: ½ szklanki mąki pszennej 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa(...)mleka w proszku ½ szklanki mleka skondensowanego 3 łyżki miodu prawdziwego 1 laska wanilii Dr.Oetker 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki budyniu śmietankowego Dr.Oetker Dodatkowo: polewa z białej czekolady posypka Lion posiekane trufle Jak wykonać ? Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść jednolite ciasto, uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do zamrażarki
Wanilia i KardamonOprócz makowców i serników w świątecznym okresie nie może zabraknąć również piernika! Zapragnęłyśmy piernika wilgotnego, mocno przyprawionego z owocowym dodatkiem a do tego całkowicie wegańskiego. Udało się! 😎 Wilgotność ciasta uzyskałyśmy dzięki wykorzystaniem małego buraczka, którego absolutnie w wystudzonym cieście nie było czuć. Owocowa galaretka sprawiała, że ciasto wraz czekoladą i krówkami wegańskimi Super Krówka nie jest zbyt słodkie
Candy Pandasblogu i tak jak w ich przypadku jest to dość specyficzny smak, który trudno dokładnie opisać, czy do czegoś porównać. Ciasto wyszło dość wilgotne, może troszkę przypomina sernik, w smaku najbardziej wyczuwalne jest masło orzechowe. Na pewno nie każdemu przypadnie też do gustu. Mi smakowało, choć raczej nie zostanie jednym z moich ulubionych. Ciasto robi się(...)Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 łyżki masła orzechowego 2-3 łyżki syropu z agawy 4 łyżki mąki owsianej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki pokrojonej gorzkiej czekolady Wykonanie: Ciecierzycę odsączyć i przepłukać. Przesypać do misy blendera, dodać masło orzechowe oraz syrop z agawy i zmiksować do gładkiej konsystencji. Dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i ponownie
Healthy food explorerPrzepis dla prawdziwych ,,czekoholików", czyli ciasto podwójnie czekoladowe. A tak naprawdę przepis nie tylko dla wielbicieli czekolady, a dla wszystkich łasuchów, bo mało kto mógłby się
Kuchnia ŁukaszaCiasto, które łączy w sobie najlepsze smaki lata. Ten szybki, niewymagający pieczenia deser polecam szczególnie na upalne dni. Spód: 250 g dowolnych kruchych ciastek (użyłam ciastek
Czerwień i błękitSłonecznikowiec , to jedno z najsmaczniejszych ciast jakie kiedy jadłem! Jest po prostu przepyszne . Składa się z biszkoptu czekoladowego, przełożonego kremem na bazie śmietanki kremówki z masą
Kuchnia ŁukaszaGdzie czekolada, tam zawsze smacznie! Muffiny czekoladowe, to jeden z najprostszych i najsmaczniejszych deserów. W smaku są po prostu idealne: w miarę słodkie, mięciutkie, wilgotne, pachnące
Kuchnia Łukaszarozanielonych gości :) Sernik bez pieczenia: Składniki : 600 g twarogu tłustego ( kostka po 200 g) 30 g cukru waniliowego ( zmielić w młynku) 2 łyżki cukru pudru 100 g masła (rozpuszczone i ostudzone) 2 łyżki błonnika kakaowego Kłos-Pol herbatniki jasne lub ciemnie jak wolicie 24 szt Dodatkowo: czekolada mleczna
Różowa kuchniaZapraszam na mocno czekoladowe muffiny. Muffiny są bardzo smaczne, lekko wilgotne, mało słodkie. Oryginalny przepis pochodzi se strony moje wypieki, tam ciasto nazwę Mississipi Mud Cake
moj przepis naProste i pyszne ciasto biszkoptowe. Oparte na kakaowym biszkopcie, kremie budyniowym z dodatkiem kokosu. Niby podobny do miodownika, ale nie do końca bo ja nie dodawałam
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort podwójnie czekoladowy z owocami Tort stworzony specjalnie na urodziny moich bratanków. Tort jest zrobiony na bazie biszkoptu. W środku podzielony jest na dwie części
moj przepis namojprzepisna.pl | Czekoladowa babka na białkach Ciasto genialne w swojej prostocie, ekspresowo się je robi, zawiera mało składników, jest przepyszne, lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma
moj przepis naktóre zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki - ciasto robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być - po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej 100g gorzkiej czekolady 120g masła 2 łyżki kakao
pink envelope