( Recipe in English ) Uwielbiam serniki-torty na bazie mascarpone! Podoba mi się, że choć są proste w wykonaniu, to bardzo ładnie się prezentują. Mój dzisiejszy
Przepisy AleksandryCiasto, które zauroczyło mnie swoim wyglądem. Moje co prawda nie wyszło aż tak piękne* jak to (klik) , które mnie zainspirowało do tego by szybko
Smaczne Zdrowenazwy więc postanowiłam spróbować i jak dla mnie jest bomba ;). Jest to takie połączenie brownie z sernikiem super sprawa. Przepis banalny choć przez moją inwencję wyszły aż 2 blachy Mimo wszystko zniknęły w dość szybkim tempie. Przepis na termomix choć i bez niego jak widać udało się ;). Składniki na polewę: 60 g wody 30 g cukru wanilinowego 70 g kakao(...)stopniach Celsjusza. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto się nie wyciąga. Po wyjęciu ciasto polewamy odlaną wcześniej polewą. Można posypać kokosem lub płatkami migdałowymi. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: cukier , Isaura , Izaura , jajka , kakao , margaryna , masło , mąka , ser biały półtłusty , stare ciasta
Mam apetyt na ...pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone). W sezonie można użyć świeżychtruskawek, a przez resztę roku sprawdzą się również truskawki mrożone. Truskawkową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień po złożeniu ciasta, gdy beza nieco wchłonie kremu i przestanie pękać. Jeśli lubicie bezy, to polecam również wypróbować
Kulinarne Przebojedelikatnie przekrawamy by wyjąć pestki bez dużej ilości soku. 3/4 pestek wsypujemy do masy serowej i mieszamy. Całość wlewamy na przygotowany wcześniej spód biszkoptowy i pieczemy ok 100 minut w temp. 160 st C. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i nie wyciągamy sernika przez ok 30 minut. 4. Jeszcze ciepły sernik polewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka białą czekoladą
Kuchnia w czekoladzieIdealny sernik dla wielbicieli ciastek Oreo :) Delikatny ,słodki i rozpływający się w ustach..... idealny będzie po mocnym schłodzeniu ,najlepiej całą noc :) Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 25 sztuk ciastek Oreo bez masy + 5 sztuk całych z masą - 30 g roztopionego masła Masa serowa : - 1kg sera białego u mnie Z Wielunia "Mój(...)łyżki Oreo rozdrobnionych w blenderze - 2 sztuki całych Oreo Sposób wykonania : Blaszkę 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i owijamy szczelnie folia aluminiową. Spód - mieszamy rozdrobnione ciastka bez masy (masę zostawiamy do sera) z roztopionym masłem, konsystencja przypomina mokry piasek, wykładamy równo spód blaszki ,ugniatamy i wstawiamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni
Wypieki Reneroztopionym masłem i wykładamy nimi tortownicę o średnicy 24 cm (w większej sernik będzie trochę niższy i będzie wymagał krótszego pieczenia) Następnie wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 1h i 10 minut. Podawać na zimno z ulubioną konfiturą, musem czekoladowym lub bez dodatków Smacznego. *Wskazówka Jak upiec dynię: umyć dynię i pokroić na kilka części, usunąć(...)wydrążamy miąższ który następnie miksujemy blenderem na gładką masę (puree). Odmierzyć potrzebną ilość gotowego puree, resztę możemy przez kilka dni przechowywać w lodówce i wykorzystać do innych wypieków. Artykuł Sernik dyniowy pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESezon na rabarbar trwa więc postanowiłam że zrobię coś słodkiego na deser.Bardzo lubię serniki na zimno robi się szybko i nie wychodzą z nich zakalce
Mała w garnku mieszaSKŁADNIKI: 700 g mielonego twarogu, 6 jajek, czubata łyżka masła orzechowego (bez soli i cukru), 1 miarka kazeiny, 1 miarka odtłuszczonego mleka
ClauditteMissCookingTartę przygotowałam z myślą o przyjaciołach ,których spodziewałam się na obiedzie , a wiadomo - obiad bez deseru to nie obiad:).Tak więc zrobiłam tartę bo jest
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPrzyznam szczerze, że to był mały eksperyment, ale że udany, więc bez wyrzutów sumienia mogę się podzielić przepisem :) Mini serniczki wyszły bardzo kremowe, delikatne, rozpływające się
Domowa Cookierenka AgiPierwszy raz w życiu gotowałam jakiekolwiek ciasto! Nawet nie myślałam, że można ugotować sernik! A tu proszę. Ten gotowany niczym nie odbiega, od tego pieczonego
CookYourselfTo ciasto to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają zarówno makowce jak i serniki. Możecie przygotować je także z dowolnym spodem, czy to z kruchego
Ze smakiem i z pasjąByłam niedawno u psiapsiółki. Jak zwykle, przy kawie, próbowałyśmy naprawiać świat . W końcu zeszło na tematy związane z kulinariami, i Karolina dumnie wyciągnęła z szuflady gazetę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSzukając ciekawego przepisu na sernik, znalazłam ten Kasi . Zmodyfikowałam wg własnych potrzeb i możliwości, a efekt możecie podziwiać poniżej. Sernik jest bardzo delikatny, wilgotny a piękny kolor zawdzięcza brzoskwiniom. Składniki: 1kg sera twarogowego, 1 1/2 cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 jajka 8 połówek brzoskwiń z puszki w syropie, szklanka mąki, 125g masła, pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)spód do tortownicy i podpiekamy przez 25 minut w temp. 180 stopni. Brzoskwinie (bez syropu) miksujemy na gładką masę. Ser twarogowy łączymy ze szklanką cukru, jajkami, mąką ziemniaczaną i 3/4 musu brzoskwiniowego. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na spód, z pozostałej części musu robimy kleksy na wierzchu sernika. Pieczemy ok 80 minut w temp. 160 stopni. Zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia
Lena Gotuje