sernik pieczony na herbatnikach - 2000 przepisów (strona:81/134)

Sernik Snickers 542

gorzkiej czekolady wierzch: pozostałe pół puszki masy kajmakowej ( 200 g ) 3 snickersy  Sposób przygotowania: Herbatniki zmielić w malakserze na proszek. Do zmielonych herbatników dodać rozpuszczone masło i cukier puder, wymieszać. Dno tortownicy (u mnie 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Masę herbatnikową wyłożyć na spód tortownicy, wyrównać i dokładnie ubić palcami. Tortownicę włożyć do lodówki(...)się wszystkich składników (ok. 1 minuty). Masę wylewamy na spód herbatnikowy. Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 40-45 minut. Po upieczeniu sernik studzimy. Pozostałą masę kajmakową w puszce podgrzewamy w rondelku z wodą, aż masa przybierze formę polewy i polewamy tą polewą

na moim stole...
Sernik z leśnymi borówkami 39

W pierwszy wakacyjny weekend podrzucam Wam przepis na jeden z moich ulubionych serników - z leśnymi borówkami. Wychodzi wysoki, równiutki jak stół, a przede wszystkim pyszny! Składniki

Kuchnia domowa Ani
Sernik śmietankowo-maślany 281

sernika na stole nie mogą się obyć ale jaki tu zrobić by był idealny w smaku. Stwierdzam,że ciężko by było wszystkim dogodzić, przepisów na serniki jest całe mnóstwo, jednak w ten dzień najlepiej zrobić taki aby wszystkim przypadł do gustu. Tradycyjny bez wydziwień, pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach taki jest właśnie ten sernik. Dodatkowo smak(...)Zapraszam... Stopień trudności prosty, serniki często opadają i pękają mimo starania mój również popękał jednak w smaku nic to nie ujmuje:)  Skala smaku 10/10 ja osobiście używam do spodu herbatników maślanych i dodaje masło śmietankowe te dwa połączenia są bardzo wyczuwalne w serniku co potęguje doskonały jego smak. Spód ciasteczkowy 300g herbatników 110 g masła roztopionego

Kubki smaku
ŁATWY SERNIK BEZ MIKSERA 301

jeden z najlepszych i najszybszych serników jaki kiedykolwiek robiłam. Murzynek, który parę dni leżał w lodówce, posłużył za spód. Ale można go również przygotować na biszkoptach, herbatnikach lub upieczonym wcześniej biszkopcie. Jest rewelacyjny i bardzo prosty do przygotowania. Polecam :) SKŁADNIKI: SER: 1-1,20 zmielonego sera 1 szklanka cukru 2 całe jajka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe masło(...)margaryna 250 g sok z połowy cytryny lub kilka kropli aromatu ORAZ: dowolny spód: mogą to być biszkopty, herbatniki, upieczony biszkopt, babka, murzynek 0,5 słoiczka powidła śliwkowego WYKONANIE: Blachę o wym. 25/35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy 150 st. C termoobieg lub 170-180 st.C góra dół. Swojego murzynka pokroiłam na paski a następnie w kostkę

Pani na deser
Top 12 najlepszych przepisów 2022 roku! 80

Top 12 najlepszych przepisów 2022 roku! Dziś 1 stycznia, zebrałam więc dla Was 12 najczęściej odwiedzanych na blogu przepisów w minionym roku. Zapraszam do oglądania  

Blog z Apetytem
Top 12 najlepszych przepisów 2022 roku! 203

Top 12 najlepszych przepisów 2022 roku! Dziś 1 stycznia, zebrałam więc dla Was 12 najczęściej odwiedzanych na blogu przepisów w minionym roku. Zapraszam do oglądania  

Blog z Apetytem
Sernik z musem jagodowym – lekki i puszysty jak pianka! 188

Lato nie może się obyć bez serników jagodowych. Jeden pokazywałam już tydzień temu – sernik jagodowy z waniliową panna cottą – zrobił furorę! Dziś mam dla

Ostra na Słodko
Sernik z polewą kajmakową 377

Składniki na spód:250 g maślanych herbatników czekoladowych150 g masłaSkładniki na masę serową:1 kg sera trzykrotnie mielonego5 jajek1 szklanka cukru6 łyżek mąki pszennej100 ml śmietanki 30%Składniki na polewę:1/2 puszki masy kajmakowej/krówkowejPrzepis:Herbatniki miksujemy za pomocą melaksera na "piasek" lub za pomocą wałka rozgniatamy je w woreczku. Masło roztapiamy w garnuszku i dodajemy do ciasteczek(...)dodajemy je do masy serowej i za pomocą drewnianej łyżki delikatnie mieszamy.Tak przygotowaną masę serową przekładamy do formy ze spodem ciasteczkowym i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 170C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 125C i pieczemy sernik przez 90 minut. Po upieczeniu sernik odstawiamy do ostygnięcia.Puszkę z masą kajmakową umieszczamy w misce z gorącą wodą

Emcia Pichci
Ciasto z serkiem philadelphia i dżemem (bez pieczenia) 100

biszkopty wyłóż połowę kremu i wyrównaj. Na kremie ułóż warstwę kakaowych herbatników. Na herbatniki wyłóż tężejącą galaretkę z dżemem. Wyrównaj i delikatnie przyłóż warstwą kakaowych herbatników. Całość włóż na 5-10 minut do lodówki, a kiedy galaretka z dżemem całkowicie stężeje, na herbatniki wyłóż drugą część kremu. Wyrównaj, a na wierzchu ułóż warstwę podłużnych biszkoptów(...)lodówki na minimum kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem. Ciasto przechowuj w lodówce. Zobacz również inne przepisy na ciasta bez pieczenia : czekoladowe ciasto Merci kolorowy sernik na zimno malinowe ciasto z Ptasim Mleczkiem kremówka na krakersach bez pieczenia brzoskwiniowe ciasto z galaretką Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest

Via Gusto
Sernik na zimno z truskawkami 183

powiedzieć - ile  osób  przygotowujących  serniki  tyle  przepisów  na ten ulubiony deser... Na  zimno, pieczone , z  bakaliami , na  kruchym  spodzie itp. Ale główny składnik jest taki sam - ser  biały mielony . Tym razem  proponuję  prosty i  smaczny sernik na zimno z truskawkami . składniki(...)porcje 1 kg  serka  twarogowego o smaku waniliowym 1 szklanka cukru pudru 50 g żelatyny 2 galaretki truskawkowe 1 puszkę truskawek 1 opakowanie herbatników przepis Galaretkę przyrządzamy według przepisu na opakowaniu , odstawiamy do wystudzenia . Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki chłodnej przegotowanej wody, odstawiamy na około 20 minut. Następnie żelatynę przekładamy do garnka, dodajemy 2 szklanki gorącej wody

Smakowite Dania
Mocno migdałowy sernik 193

Klasyczny sernik o wyrazistej migdałowej nucie z dodatkiem chrupiących płatków  migdałów, z wyczuwalnym likierem Amaretto, polany delikatną polewą z białej czekolady zawsze świetnie smakuje i szybko znika z stołu. Składniki: Spód: 200g pełnoziarnistych herbatników 60g masła extra Masa serowa: 1kg białego sera (3 razy zmielonego lub z wiaderka) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530g) 5 jajek(...)150g białej czekolady 2 łyżki masła 5 łyżek śmietany 30% 30g płatków migdałowych Wykonanie: 1. Spód: herbatniki zmiksować blenderem do postaci bułki tartej, dodać masło w temperaturze pokojowej, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć spód tortownicy o średnicy 23 cm wyłożony papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na około 30 minut. 2. Masa serowa: Ser rozetrzeć mikserem, wlać mleko skondensowane

Szalona Kuchnia Eweliny
puszysty, malinowy sernik w polewie z białej czekolady 242

pieczenia. Herbatniki kruszymy na pył (jeżeli zostanie kilka większych kawałków - nic się nie stanie).  W rondlu roztapiamy masło i dodajemy do pokruszonych herbatników. Dokładnie mieszamy. Powinna powstać konsystencja lekko mokrego piasku. Tak przygotowany spód wykładamy do wyłożonej papierem tortownicy i mocno dociskamy. Podpiekamy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gdy spód się piecze, przygotowujemy masę(...)misce lądują budynie śmietankowe, mieszamy je z masą serową tak, aby nie było grudek. Całość wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 1h 10 min w 180 stopniach, Środek sernika nadal może wydawać nam się luźny, ale bez obaw, po ostygnięciu będzie idealny. Po upieczeniu możemy zostawić sernik do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Gdy sernik

Cook&Love
Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 257

poznać przepis na pyszny kawowy Sernik Tiramisu, dziś proponuję sernik z dodatkiem czerwonej porzeczki. Oczywiście najlepiej użyć świeżych owoców, ale ja wykorzystałam mrożone zapasy:) Sernik jest bardzo łatwy w przygotowaniu i delikatny w smaku. Porzeczki nadają mu bardzo fajnego smaku:)) Spód:  250g kakaowych herbatników,  90g masła.  Herbatniki zmielić w blenderze na pył(...)zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz przestudzoną czekoladę. Krótko zmiksować. Połowę masy przełożyć do formy. Następnie rozłożyć porzeczki (mrożone rozmrozić i odsączyć), przykryć resztą ciasta. Piec około 90 minut w temp. 150st. Ostudzić i polukrować. Sernik przechowywać w lodówce. Źródło: Przepisy.net

Z miłości do słodkości
Sernik z herbatnikami 129

Kremowy i pyszny sernik z budyniem na ciasteczkowo-kakowym spodzie oblany polewą czekoladową. Sernik z dodatkiem pokruszonych kakaowych herbatników. To sernik, który uda się każdemu, nawet

Zasmakuj Kuchni
Sernik z herbatnikami 91

Kremowy i pyszny sernik z budyniem na ciasteczkowo-kakowym spodzie oblany polewą czekoladową. Sernik z dodatkiem pokruszonych kakaowych herbatników. To sernik, który uda się każdemu, nawet

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania