sernik na budyniu - 4512 przepisów (strona:269/301)

Mini serniczki ze śliwkami i migdałową kruszonką 162

Nie mogąc się zdecydować ,,co by tutaj dzisiaj dobrego upiec", wybrałam coś małego, ale efektownego. I tak padło na te oto pyszne serniczki w wersji mini

Kuchnia Ellie
Snikers pomarańczowy z kajmakiem 43

Odkąd pamietam specjalistką od Snikersa w naszej rodzinie była siostra Anya, a drugim jej ciastem popisowym był sernik z brzoskwiniami. Druga siostra Ula specjalizowała się w pychotce i wuzetce, brat Adam w serniku i szarlotce na kruchym cieście, a mama w makowcu z masą kawową. Moja specjalność to cappucino i śniegowiec. Każdego roku na święta wszyscy piekli swoje ulubione(...)orzechami 20 minut. Masa kajmakowa ? Zagotować 1 szklankę mleka z cukrem i cukrem wanilinowym. ? Pozostałe mleko wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną, wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń cały czas mieszając. ? Wystudzić i dodawać po łyżce do utartego masła, aż masa stanie się gładka. ? Na koniec dodać po łyżce masy kajmakowej. ? Na ciasto bez orzechów wyłożyć podgrzany dżem

To co kocham
Snikers pomarańczowy z kajmakiem 160

siostra Anya, a drugim jej ciastem popisowym był sernik z brzoskwiniami. Druga siostra Ula specjalizowała się w  pychotce i  wuzetce, brat Adam w serniku i szarlotce na kruchym cieście, a mama w makowcu z masą kawową. Moja specjalność to cappucino i śniegowiec. Każdego roku na święta(...)szklankę mleka z cukrem i cukrem wanilinowym. • Pozostałe mleko wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną, wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń cały czas mieszając. • Wystudzić i dodawać po łyżce do utartego masła, aż masa stanie się gładka. • Na koniec dodać po łyżce masy kajmakowej. • Na ciasto

To co kocham
Kakaowiec z masą serową 286

można sobie trochę podogadzać... Jak wiecie ja tam słodkie lubię mieć na co dzień, więc i tydzień możemy zacząć porządną porcją ciasta ;) U mnie od wczoraj w lodówce sernik ze śliwkami i jeszcze szarlotka od Teściowej, więc i kawa będzie lepiej smakować przed południem... Dla Was mam za to przepis na ciasto kakaowe z gotowaną masą sernikową, które przygotowałam(...)mąki krupczatki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Masa serowa: ½kg gotowego sera z wiaderka 130g cukru 100g masła 1 budyń śmietankowy 100ml mleka 50g płatków migdałów Masa śmietanowa: 400ml śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 1 op. śmietan-fix Dodatkowo: Ok 100g ciemnych herbatników 200g masy krówkowej 4 łyżki konfitury

Kuchnia w czekoladzie
Seromakowiec 649

fanów makowca i sernika przychodzimy z przepisem idealnym łączącym te dwa ciasta – seromakowiec. Jeżeli nie mogliście się zdecydować, które ciasto upiec, warto połączyć te dwa tradycyjne przepisy. Za chwilę zacznie się świąteczna gorączka przygotowań i już teraz warto przetestować wypieki, jakie będziecie chcieli zaserwować na świątecznym stole. Lepiej spróbować zawczasu, by mieć czas na ewentualne doskonalenie przepisu. Poza(...)ciasto nie potrzebuje specjalnej okazji, bo smakuje wybornie! Nie warto ograniczać tak wybornych ucz tylko do świąt. Seromakowiec to połączenie klasycznego sernika z masą makową, którą można dostać w sklepie spożywczym. Taka gotowa masa zaoszczędzi nam sporo czasu. Można też samemu przygotować taką masę. Jeżeli jesteście ciekawi, jak ją zrobić, spieszymy z przepisem. Jeżeli zdecydujecie się na zakup gotowej masy

codojedzenia
Dietetyczny serniko - makowiec z budyniem 134

Nie jestem fanką pieczenia ciast. Oprócz grudniowego, hurtowego wypiekania pierniczków, w zasadzie przygotowywanie za pomocą piekarnika słodkości nie jest moją mocną stroną. I właściwie gdyby nie

Mango Papaja
SERNIK Z GRUSZKĄ W CZEKOLADOWYM CIEŚCIE 227

Czekolada, gruszka i ser to wymarzone połączenie ciasta na świątecznym stole:) Pyszne!:) Składniki na formę o wymiarach 22 cm x 33 cm Blaty kakaowe: 0,75

In my kitchen
Karpatka po królewsku 80

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego

moj przepis na
Karpatka po królewsku 91

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego

moj przepis na
Karpatka po królewsku 91

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego

moj przepis na
Karpatka po królewsku 230

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego

moj przepis na
Karpatka 92

rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka –  blok czekoladowy Karpatka PRZYGOTOWANIE: 2h + 4 h chłodzenia ciasta SKŁADNIKI CIASTO(...)przygotowałeś (zamieszaj pod koniec aby mąka ziemniaczana nie osiadła na dnie). Kiedy dodasz mieszankę do garnka koniecznie zmniejsz ogień i gotuj już tylko minutę, cały czas mieszając najlepiej ruzgą. Budyń ostaw do wystygnięcia. Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Powinno to zajać 5-7 minut. Wtedy dodawaj stopniowo do masy wystudzony budyń, ale nie cały a po łyżce

nietylkopasta.pl
Tort gruszkowy 122

budyń zdjąć z ognia, przykryć wierzch folią spożywczą i wystudzić. Miękkie masło włożyć do miski. Rozetrzeć na puszystą konsystencję, najlepiej mikserem. Do miękkiego masła dodawać w małych ilościach zimny budyń, cały czas ucierać. Gotową masę podzielić na trzy części. Wstawka gruszkowa : ugotowane gruszki pokroić w bardzo małą kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do garnka, dodać(...)Wszystkie składniki użyte do ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Także masło użyte do masy powinno mieć takową temperaturę. Lubisz ciasta owocowe? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sernik jogurtowy z jagodami . The post Tort gruszkowy appeared first on MeCooks

mecooks
Szarlotka z pianką 257

Szarlotka to tradycyjne polskie ciasto, jedno z najbardziej popularnych, obok sernika czy makowca. Robimy je nie tylko w sezonie jesiennym gdy najwięcej jabłek, ale również całym rokiem. Przepisów na szarlotkę jest mnóstwo. Można zrobić szarlotkę z tartych jabłek, szarlotkę z prażonych jabłek ze słoika, z jabłek krojonych na plasterki tzw. tatrzańską. Można zrobić szarlotkę warstwową tzw. sypaną, można zrobić szarlotkę(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/szarlotka-na-kruszonce.html), szarlotka śmietankowa (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-smietankowa.html), kruche ciasto pleśniak z jabłkami (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/plesniak-z-jabkami.html), szarlotkę na kruchym cieście z budyniem (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-z-budyniem.html), szarlotkę z kisielem (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/szarlotka-z-kisielem.html), szarlotkę sypaną (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/szarlotka-sypana.html), szarlotkę na zimno z kremem i galaretką (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/mini-torcik-szarlotka-na-zimno.html), tradycyjną

Waniliowe Improwizacje
Wielkie zakupy i tort na urodziny. Kokosowo-truskawkowy 173

Absolutnie zakochana jestem w nowym stole, z ukośnymi nogami i najpiękniejszym, rustykalnym, drewnianym blatem. Kocham jego krzywizny i już sobie wyobrażam, jakie piękne tło będzie stanowił dla tych wszystkich serników, które upiekę w mojej nowej kuchni... Po zakupach, rozochoceni mimo rachunku, który przyprawił mnie o lekką palpitację, pojechaliśmy do rodziców C. podzielić się wrażeniami i nieco odsapnąć. Oczywiście, nie byłabym(...)połową cukru.  Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać gorące mleko, cały czas miksując. Przelać masę do garnuszka, gotować, aż zgęstnieje do konsystencji budyniu. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Przełożyć do miski, miksować przez około 10 minut, aż masa całkowicie wystygnie. Po kawałeczku dodawać miękkie masło, cały czas miksując.  Kremówkę ubić

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania