ser - 16500 przepisów (strona:195/1100)

Jagodzianki z białym serem 379

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne, lekkie ciasto drożdżowe nadziane jagodami i białym serem. W sezonie letnim gdy mamy dostęp do jagód nie może zabraknąć bułeczek z jagodami. Na blogu widnieje już jeden przepis na  jagodzianki , dzisiaj podaję wersję odrywanych bułeczek z jagodami i białym serem. Zachęcam do wypróbowania przepisu Post(...)Jagodzianki z białym serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Ofenkartoffeln, pyry z gzikiem, czyli pieczone ziemniaki z twarożkiem 289

Pierwszy raz, tak przyrządzoną pyrę jadłam w Szklarskiej Porębie, później w Niemczech i Austrii. Zakochałam się od razu, bo jak nie kochać miękkiego wnętrza i chrupiącej skórki z dodatkiem sera, aromatycznego twarożku i innych dodatków? Moim zdaniem jest to po prostu rewelacja, a moje kubki smakowe i ślinianki wręcz eksplodują z radości i przyjemności na samą myśl o tej potrawie(...)posmakowało to śmiało możemy sobie przybić piątkę, wiecie co dobre! Składniki na 3 porcje: - 3 duże kartofle - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - ulubione suszone zioła, sól *opcjonalnie dodatki: ser piórko 3%, olej kokosowy/masło Ziemniaki dokładnie szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą, osuszamy. Oliwę z oliwek mieszamy z solą i ulubionymi suszonymi ziołami, tą mieszanką nacieramy ziemniaki i pojedynczo zawijamy

Be Fit Be Strong
Grzanki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym i serem 162

dobra, że warto zgrzeszyć. Widok również jakoś mało apetyczny, ale nie zrażajcie się ... ;) Dla jednej osoby: - 2 kromki chleba na zakwasie - 2 małe pieczarki - 1 ogórek kiszony - ser, wedle uznania - oliwa - sól, pieprz do smaku, bazylia, papryka słodka, pieprz ziołowy, czosnek granulowany Pieczarki, ogórka i ser pokroić w kostkę. Kromki chleba skropić oliwą, przyprawić. Położyć kostki pieczarki, ogórka i sera

Corner With Recipes
Schab w sosie camembert - przepis 196

połączenia składników i zagotowujemy. Do wrzącego sosu wkładamy usmażone wcześniej kotlety i dusimy pod przykryciem ok. 10-15 min. od czasu do czasu mieszając. Dodajemy pokrojone w kostkę sery camembert. Mieszamy dopóki ser się nie rozpuści. Skórka z serka raczej się nie rozpuści więc zostawiamy ją w  formie kawałków. Jeżeli komuś to przeszkadza to można obrać ser ze skórki

Pyza i Surówka
Ser kozi z rukolą 140

Składniki na 2 porcje: ser kozi w roladzie rukola 1/4 granata 3 łyżki żurawiny ze słoiczka 1 łyżka octu balsamicznego garść płatków migdałowych oliwa z oliwy sól, pieprz do smaku Rucole ułożyć na talerzu wraz z wyłuskanymi owocami granata. Żurawinę połączyć z octem balsamicznym i wyłożyć na talerz. Ser kozi pokroić w plastry każdy posmarować oliwą i obłożyć płatkami migdałowymi(...)Rozgrzać patelnie, smażyć każda stronę sera około 1 min. Doprawić rucole pieprzem i solą w razie potrzeby . Przepis pochodzi z Kwestii Smaku

Moja Galeria Smaku
Galette z cukinią i serem 149

łyżeczki soli 1/4 szkl lodowatej wody 120 g zimnego masła 1/4 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki soku z cytryny   Farsz: cukinia pokrojona w plasterki pół szklanki zółtego sera kulka mozarelli 125 g ricotty 1,5 łyżki oliwy ząbek czosnku bazylia  sól, pieprz żółtko łyżeczka wody  Mąkę wymieszać z solą i zmiksować z zimnym masłem. W miseczce połączyć(...)mąki zmiksowanej z masłem, wymieszać rękoma bądź łopatką i uformować kulę, schłodzić ją w lodówce przez godzinę. 1 łyżkę oliwy wymieszać z posiekanym czosnkiem. W miseczce połączyć wszystkie rodzaje serów a następnie dodać oliwę z czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzone ciasto rozwałkować na blacie podsypanym mąką tworząc koło o średnicy 30 cm. Rozłożyć ser zostawiając około

Moja Galeria Smaku
Tarta na cieście francuskim z cukinią i fetą 89

pól papryki żółtej pół papryki czerwonej 1 ząbek czosnku oliwa oregano, estragon, tymianek, papryka słodka sól, pieprz mały koncentrat pomidorowy około 40 g fety pokrojonej w kosteczkę starty ser żółty około 40 g 100 ml śmietany 18% 1 łyżeczka mąki roszponka (opcjonalnie) Pora pokroić na krążki. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pora kilka minut aż zmięknie. Pod koniec smażenia(...)minuty. Wyjąć ciasto, temperaturę zmniejszyć do 180 stopni. Na cieście rozsmarować śmietanę wymieszaną z mąką. Na to ułożyć farsz warzywny a na wierzch cukinie. Posypujemy słodką papryką, żółtym serem i fetą. Pieczemy przez 7 minut, aż sery się rozpuszczą. Upieczoną tartę wyjmujemy i przyozdabiamy roszponką. Smacznego! Zmodyfikowany przepis pochodzi z tego bloga

Moja Galeria Smaku
Pizza razowa z tuńczykiem 148

przykrywamy ściereczką i dostawiamy do ciepłego miejsca na 30 minut. Ja włożyłam ciasto do piekarnika nagrzanego na 50 stopni. Dodatki do pizzy: puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g sera żółtego pomidorki koktajlowe rukola 1/2 małej cebuli  Dodatki do pizzy: Tuńczyka odsączyć. Cebulę posiekać. Pomidorki przekroić na pół. Ser żółty zetrzeć na tarce. Sos pomidorowy: puszka pomidorów 10 suszonych(...)czosnek, paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku i zblenderować na sos. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, brzegi zawinąć. Nałożyć sos pomidorowy. Nastepnie nakładamy tuńczyka, pomidorki koktajlowe oraz ser żółty. Wkładamy do piekarnika i w 180 stopniach pieczemy 25 minut. Wyjmujemy, nakładamy rukolę. Smacznego! Źródło

Moja Galeria Smaku
Prowansalska zapiekanka warzywna Tian 185

lubicie. Lekkie warzywne danie. Polecam! Składniki na 4 tartaletki*: 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2 ziemniaki 2 pomidory lub 1 większy 1 mała cukinia świeży tymianek tarty żółty ser (użyłam ser o nazwie Dziugas) oliwa sól, pieprz Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Warzywa pokroić w cienkie plasterki. Naczynie do zapiekania posmarować oliwą, ułożyć na przemian wszystkie warzywa. Posypać solą(...)pieprzem oraz tymiankiem. Spryskać oliwą. Naczynia przykryć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika. Piec 30 minut. Ser zetrzeć na tarce. Posypać zapiekankę. Piec kolejne 30 minut. Smacznego! * można upiec jako jedną większą zapiekankę

Moja Galeria Smaku
Kaszotto ze szpinakiem i pomidorkami 114

ostatnim etapem jest uzupełnianie bulionu, aż kasza zmięknie. Może skusicie się na taką wersję? Składniki na 2 - 3 porcje: 200 g kaszy jęczmiennej pęczak 50 g startego żółtego sera 30 ml białego wina kilka sztuk pomidorków koktajlowych 2 garście szpinaku garść orzechów włoskich 1 cebula 1 ząbek czosnku 700 ml bulionu warzywnego olej sól, pieprz 1. Cebulę i czosnek posiekać(...)niecałe 25 minut. 4. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Orzechy obrać, pokroić na większe kawałki. 5. Gdy kasza już zmięknie, dodać do niej orzechy, pomidorki, szpinak, połowę startego sera żółtego. Wymieszać. 6. Przełożyć na talerze. Podawać posypane startym serem i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Kasza jaglana z kurczakiem, cukinią i szpinakiem 222

jedną z najzdrowszych kasz! I chociaż przygotowywałam ją już na wiele sposobów, to powyższe zestawienie smaków okazało się być  najlepsze!  Cukinia, młody szpinak, czosnek, cebula, pożywny kurczak, ser feta, a na wykończenie pomidor z pestkami dyni...  Dużo składników, prawda?  Ale spokojnie ! - zapewniam, że przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut (no dobrze, o ile wcześniej ugotujecie(...)ugotowaniem) filet z piersi kurczaka 1/3 dużej cukinii cebula ząbek czosnku dwie garście młodego szpinaku baby  1/2 białej papryki po 1/2 szklanki mleka i wody 2 łyżki oleju ser feta sól, pieprz pomidor  pestki dyni Przygotowanie : Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu, który znajdziecie TUTAJ . Cukinię pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę i mięso w kostkę. Lekko posolić

Kuchnia Ellie
JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI 121

przepysznym Czekoladowym cieście z masą grysikową i owocami przyszedł czas na sernik na zimno. Delikatny, niezwykle puszysty i wypełniony obficie borówkami, które fantastycznie komponują się z delikatnym smakiem sera. Taki sernik na zimno jest fantastycznym pomysłem nie tylko na upalny dzień, a po sezonie śmiało można je przygotować także z mrożonymi owocami! Ps. robi się je błyskawicznie! SKŁADNIKI: ( tortownica(...)ser biały 3x mielony ( może być z wiaderka ) – 500 g * galaretka jagodowa – 2 op * cukier puder – 3-4 łyżki * borówki – ok. 250 g * porzeczki – 100 g * okrągłe biszkopty – ok. 15 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy. Ser biały miksujemy z cukrem pudrem , dodajemy przestudzone ( lekko teżejące ) galaretki, miksujemy, dodajemy

Ostra na Słodko
sałatka szopska 311

Składniki: - duży, zielony ogórek - 4 dojrzałe pomidory - 4 cebule dymki - duża papryka - natka pietruszki - 200 gram sera szkopskiego lub feta - 8 łyżek oliwy z oliwek - łyżeczka octu winnego - sól i pieprz do smaku Wykonanie(...)Ogórek i paprykę kroimy w kostkę .Pomidory kroimy w ósemki,cebule w piórka. Siekamy drobno Natkę pietruszki kroimy drobno,a  ser ścieramy  na tarce o dużych oczkach. Warzywa mieszamy w salaterce, doprawiamy, posypujemy serem. Skrapiamy octem winnym i oliwą

w mojej kuchni
Makaron z bobem a’la carbonara 163

polecenia :) Czas przygotowania: 10 minut + czas na gotowanie bobu Ilość porcji: 4 Składniki: 250g ugotowanego bobu 180g boczku 4 żółtka 4 łyżki śmietany kremówki Około 60g tartego drobno żółtego sera Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Makaron dla 4 osób  Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Podczas odcedzania zostawiamy ½ szklanki wody. Bób wkładamy do garnka z zimną(...)Następnie odcedzamy i obieramy. Boczek kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Obsmażamy chwilkę, aż się zarumieni. Dodajemy bób i smażymy dwie minutki. W miseczce mieszamy żółtka, śmietanę, połowę sera oraz doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnie wlewamy sos, dorzucamy makaron i mieszamy całość. Kosztujemy i w razie konieczności ponownie doprawiamy. Jeśli sos zbyt zgęstniał można dolać trochę wody

Kolizje Smaków
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem 206

wszystko podsmażyłam wcześniej na patelni wraz z cebulą i czosnkiem. Użyłam także passaty pomidorowej i koncentratu do stworzenia ulubionego sosu. Tak przygotowanym farszem nadziałam czerwone papryki, posypałam obficie żółtym serem i zapiekałam w naczyniu żaroodpornym przez ok. pół godziny.  I chociaż nie są najbardziej fotogenicznym daniem, to swoim smakiem nadrobiły wszystko!  Pyszny, mięsno-ryżowo-pomidorowy farsz zapiekany(...)mielonego mięsa z indyka 100 g ryżu parboiled 1/2 szklanki passaty pomidorowej (z czosnkiem) łyżka koncentratu pomidorowego  1-2 łyżki oleju sól, pieprz, papryka ostra tarty żółty ser Przygotowanie: Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na dużej patelni na oleju, następnie dodać mięso mielone, a na koniec wlać

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania