Seromak to ciasto łączące w sobie prawdziwe smaki domowych, tradycyjnych ciast. Kruchutkie ciasto, masa makowa z bakaliami idealnie komponuje się z puszystym serniczkiem tworząc wyjątkowo smaczne
Słodka StronaSernik Migdałowy z Marcepanem to prawdziwy smak świąt. R ewelacyjny, wilgotny , niezwykle delikatny i rozpuszczający się w ustach ser na kruchym spodzie, a wszystko z delikatną
Słodka StronaTym razem przedstawiam Wam znakomity przepis na ciemną roladę. Ciasto udaje się za każdym razem. Wiem, bo sprawdziłam ☺ Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieAwanturka to wspomnienie naszych mam, babć i w ogóle ludzi, dla których ten rarytas był podstawą codziennego jedzenia. Proste połączenie smaków daje idealną i pyszną pastę
LatosiowydomBardzo słodkie, ale zarazem obłędne ciasto, które zaskoczy Twoich gości! Zupełnie jak w reklamie Twixa, pyszne kruche ciasto, masa serowa (moim zdaniem różni się właściwie
MamaOskarkadelikatnie smaruję patelnię tłuszczem). Możemy przygotować naleśniki standardowej wielkości lub tak jak u mnie w mniejszej wersji. Naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie dziś z waniliowym serkiem (biały kremowy ser wymieszany z cukrem z prawdziwą wanilią) oprószone cukrem pudrem. Wspaniale smakują również z bananami lub truskawkami i odrobiną bitej śmietany. Smacznego
Słodkie okruszkiOto deser dla tych, którzy podobnie jak ja „ze słodyczy najbardziej lubią śledzie”. Terrina śledziowa to świetny pomysł na śniadanie, kolację lub dekoracyjną przystawkę
Ola la LCHFGotowi na śniadanie? Po jajkach i babkach, na których widok już mnie zatyka, stawiam na coś lekkiego. Wiosenny serek z dodatkiem otartej skórki z cytryny, idealnie
Pink EnvelopePlacuszki są bardzo proste w przygotowaniu, ładnie się smażą oraz świetnie smakują. Ze względu na grubość mi drobinę przypominają delikatne racuszki. Możecie je wzbogacić cebulą, czy
Di gotujeUpały już chyba każdemu dały się we znaki. Ratujemy się jak możemy, choć na smażenie placków dałam się skusić i nie żałuję, bo wyszły bardzo smaczne
MamaOskarkaPierogi leniwe to takie kluski z twarogu, jaj i mąki pszennej, podawane na słodko, które raczej z wyglądu tradycyjnych pierogów nie przypominają. Każdy z pewnością zna
Kuchnia MagdaLeny