sałatki - 52922 przepisów (strona:1924/3529)

Gotowana kukurydza 92

kukurydzę . Przepis jest banalnie prosty a wykonanie zajmuje nie więcej niż 15 minut. Gotowana kukurydza może być idealną przekąską między posiłkami, bądź jeśli dodamy do niej inne warzywa bądź sałatkę może być świetnym dodatkiem do obiadu. Kukurydza zawiera całą masę witamin. Zawiera witaminy A, B, E, selen oraz błonnik. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotowana kukurydza – Składniki 2 kolby młodej kukurydzy

To Musisz Wiedzieć
Wędzarnie na Bornholmie 98

burakami i prawdziwą bornholmską musztardą. Oprócz tego: łosoś wędzony na zimno z sosem koperkowym, wędzony filet z makreli przyrządzany na trzy różne sposoby, smażony śledź w occie. Do tego sałatka ziemniaczana, krewetki z sosem oraz filety rybne z cytryną.  Za każdym razem kiedy jestem na Bornholmie wracam w to miejsce z wielką przyjemnością. Jedzenie jest przepyszne, zawsze świeże

noteskulinarnyfiga
Muszle makaronowe faszerowane 146

makaron conchiglioni w kształcie dużych muszli? Ma w sobie duży potencjał, bo można go faszerować i na słodko i na wytrawnie, podawać na ciepło lub na zimno, nadziewać go sałatkami lub słodkimi kremami czy owocami. Makaron muszle faszerowane mięsem mielonym, zapiekane w sosie pomidorowym to danie bardzo efektowne i sprawdzi się z pewnością na świątecznym stole albo na przyjęciu imieninowym

Dorota Smakuje
Gulasz kozacki 140

natką pietruszki *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gulasz

Blog z Apetytem
Wtorek: Wietnamskie noodle z cytrynowym kurczakiem 120

makaronu po wietnamsku stanowi Nuoc Cham, klasyczny sos słodko-kwaśny wytrawny w smaku, będący fundamentem wietnamskiej kuchni. Dodawany jest do wielu dań, począwszy od makaronów, a na sajgonkach i sałatkach z owoców morza skończywszy. Nuoc Cham oznacza po wietnamsku sos rybny, ale w rzeczywistości sos rybny, jako przyprawa, stanowi tylko jeden ze składników. Lista ingrediencji jest różna w zależności

Niedzielny kucharz
Pieczone kotleciki z indyka z ciecierzycą w pomidorach 75

smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią i oregano. Na koniec dodać ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, upieczone kotleciki z indyka, przykryć pokrywką i poddusić razem 5 minut. Podawać z surówką, sałatką ze świeżych warzyw lub z warzywami na parze. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Kurczak teriyaki 111

kurczaka w sosie teriyaki. Przepis znalazłam na stronie Kwestia Smaku  i zdecydowanie zagości w naszym menu na dłużej. Dodatkowo kurczaka i smażony ryż z warzywami podałam z sałatką z surowej cukinii. Wyszło pysznie! Składniki: Kurczak teriyaki: 2 filety z kurczaka 1 łyżka oleju roślinnego 5 łyżek sosu sojowego (jasnego) 2 łyżki octu ryżowego lub soku z limonki 2 łyżki

Kocham..lubię..gotuję..
Pstrąg pieczony w całości z masłem pietruszkowym 90

średnie zapiekać 20 minut. Pod koniec pieczenia można wstawić blachę wyżej grzałki górnej i chwilkę podpiec do zarumienia skórki. Podawać skropione sokiem z cytryny, z ulubionymi dodatkami: sałatki, surówki, pieczone lub gotowane warzywa. Podałam z brokułem i kalafiorem: różyczki brokuła i kalafiora przełożyłam do miseczki, wymieszałam z 2 łyżkami stopionego masła, oprószyłam solą. Ułożyłam na blasze obok ryby, zapiekałam razem

Kocham..lubię..gotuję..
Galette z gruszką i serem gorgonzola 102

Gruszki i ser pleśniowy to idealne połączenie, czy to w sałatkach na zimno, zapiekankach czy tartach. I tak powstało ekspresowe galette, czyli rustykalna tarta pieczona bez formy z brzegami zawiniętymi na część farszu. Na delikatnym i kruchym cieście bez dodatku jajek, z gorgonzolą, gruszkami i miodową glazurą z dodatkiem octu balsamicznego. Coś niebywale pysznego :) Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki

Kocham..lubię..gotuję..
Wędzone pstrągi 91

Wędzone domowe ryby - na ciepło wprost z wędzarni, lub też na zimno, do past, sałatek czy chleba. Czy może być coś lepszego? Już żałuję, że w tej partii uwędziłam tylko sześć sztuk bo wszystkie zostały zjedzone na ciepło, prosto po wędzeniu. Goście zadowoleni, a ja chyba bardziej, że im tak bardzo smakowało :) W ten sposób można przygotować nie tylko pstrągi

Kocham..lubię..gotuję..
Pieczone jabłka faszerowane quinoa (komosą ryżową) czerwoną z bakaliami 137

kuchni znalazła się Quinoa Czerwona BIO , która jest twardsza niż quinoa biała, ma orzechowy posmak a ziarna po ugotowaniu pozostają chrupiące i sypkie. Nadają się zarówno do dań wytrawnych, sałatek jak również do serwowania na słodko. Zatem dziś zapraszam Was na pieczone jabłka faszerowane quinoa czerwoną oraz bakaliami - słodko, ale zdrowo :) Składniki: 2 jabłka 1/4 szklanki ziaren komosy ryżowej czerwonej

Kocham..lubię..gotuję..
Mango 131

wyborze pomoże także węch, ponieważ dojrzałe mango uwalnia przyjemny zapach. Mango znakomicie smakuje samo, ale to także idealny składnik deserów (ciast, galaretek, dżemów) lub dodatek do potraw, takich jak sałatki czy sosy do mięsa. Z mango powstają także pyszne i wartościowe soki oraz koktajle. Dodatkowo idealnie komponuje się z daniami mięsnymi, jak np. szynka, ale i łosoś.  w 100g

ciasta i desery czyli na słodko
Sos chrzanowo jajeczny 77

Polecam ten sos na zbliżające się święta Wielkanocne. Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią ostre dodatki, ale sam chrzan jest dla nich (tak samo jak dla mnie) za ostrym rozwiązaniem.  Polecam go wykonać parę godzin wcześniej przed podaniem(ok 4 godz), wtedy

zdrowo i aktywnie