przygotowuję je na kilka różnych sposobów. Większość z tych przepisów jest bardzo prosta, takie też są śledzie w porach, które robi się błyskawicznie. Śledzie w porach to rodzaj sałatki, a raczej przekąski, w skład której wchodzą śledzie, por i jabłko, czyli bardzo krótka lista składników. Do zrobienia tej przekąski użyłam solonych filetów śledziowych, ale mogą to też być filety
Danka PichciBardzo prosta, a równocześnie elegancka sałatkowa propozycja na święta, sylwestra i wszelkie mniejsze lub większe przyjęcia. Moja mama robiła w latach 90. bardzo podobną sałatkę z gotowanej piersi kurczaka, ananasa z puszki, kukurydzy i rodzynek. Ja troszkę odświeżyłam ten przepis - zamiast gotować mięso, doprawiłam je solą, chili i kurkumą i podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju. Rodzynki zamieniłam na suszoną żurawinę
Kulinarne Inspiracjesmaku: sól, pieprz, papryka ostra, słodka olej do smażenia opcjonalnie cukier Link odo filmiku z przepisem na: Śledzie w sosie salsa Przygotowanie: Filety śledziowe są słone, więc przed przygotowaniem sałatki moczę je w zimnej wodzie, przez około 2-3 godziny, w zależności jak słone mam śledzie. Podczas moczenia zmieniam wodę. W tym czasie gdy moczą się śledzie, przygotowuję sos: Cebulę
Uwaga Babcia GotujeJeśli do tej pory go nie testowaliście, powinniście jak najszybciej nadrobić zaległości, bo nie wiecie co was omija. Zobacz też nowe przepisy: Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem Dorsz w orzechowej panierce Śledzie w musztardzie Babeczki marchewkowe z kremem marcepanowym Artykuł Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów pochodzi z serwisu Okolice Palnika
okolicepalnika.plpożywne i możemy z łatwością zrobić je samemu. Sery wegańskie – bogactwo wartości odżywczych Sery są świetnym dodatkiem do kanapek, zapiekanek i ciast, wyjątkowymi smarowidłami, składnikami sosów, i sałatek, przekąską i dekoracją. Dlatego trudno byłoby całkowicie zrezygnować z tego produktu, nawet w sytuacji, gdy okazuje się, że nie służy on naszemu zdrowiu. Na szczęście możliwości zastąpienia serów owczych, krowich
Ugotowane pozamiataneRyba po hiszpańsku w słodkiej zalewie Zobacz inne przepisy na rybę w zalewie: Ryba po azjatycku z warzywami w zalewie słodko-kwaśnej Ryba w zalewie pomidorowo-octowej Sałatka z rybą smażoną w panierce i warzywami Ryba po japońsku – przepis na rybę w zalewie pomidorowej Ryba marynowana w occie Artykuł Ryba po hiszpańsku w słodkiej zalewie pochodzi z serwisu
e-PrzepisyKulinarnenabierają kruchości i są pyszne *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Pierniczki precelki pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemryba zdążyła upiec. Możesz też przygotować ją w piekarniku – wystarczy 15 minut w temperaturze ok. 180 stopni (czas zależy od grubości filetów). Tak przygotowaną rybę podawaj z lekką sałatką i ziemniakami. Zobacz też inne przepisy na ryby Śledzie z orzechami i śliwkami Dorsz w migdałach Łosoś w cieście francuskim Dorsz sous vide Ryba po grecku Kulki rybne marynowane Zobacz
okolicepalnika.plcytryny. Barszcz wigilijny z Brzysk – kuchnia podkarpacka Więcej lokalnych specjałów w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA Zapraszam :) A co z burakami? :) Buraki odcedzone z barszczu warto wykorzystać do sałatki – wystarczy dodać pokrojone w kosteczkę lub starte na tarce ugotowane jajka i ogórki kiszone oraz majonez, pieprz i sól. Nic nie może się zmarnować
Trzeci talerzsmaku: sól, pieprz papryka ostra, 2 szczypty cukru olej do smażenia Link odo filmiku z przepisem na: Śledzie po grecku Przygotowanie: Filety śledziowe są słone, więc przed przygotowaniem sałatki moczę je w zimnej wodzie, przez około 2-3 godziny, w zależności jak słone mam śledzie. Podczas moczenia zmieniam wodę. W tym czasie gdy moczą się śledzie, przygotowuję sos: Cebulę kroję
Uwaga Babcia Gotujewkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 15-20 minut – do zrumienienia *** *** Podajemy jako dodatek do barszczu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK) Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Paszteciki wigilijne z kapustą i pieczarkami pochodzi
Blog z ApetytemPodajemy na ciepło, najlepiej smakują w towarzystwie czerwonego barszczu. Placki możemy także serwować z sosem np czosnkowym, grzybowym albo mięsnym *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK) Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Placuszki kapuśniaczki pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytemsmaku truskawek. Jeden kęs i jesteś oczarowany prostym i delikatnym smakiem tych uroczych słodkich smakołyków . Truskawki są bardzo popularny owocem, ze względu na swój smak. Idealnie komponują się w sałatkach, koktajlach, smoothie czy w deserach. Truskawki posiadają właściwości lecznicze i upiększające. Wspomagają odchudzanie, posiadają właściwości moczopędne, dzięki czemu oczyszczają nasz organizm z toksyn. Wpływają pozytywnie na pracę serca. Zalecane
Zdrowy Styl Joannyświąteczny stół. To rewelacyjny pomysł dla zabieganych osób, gdyż jego przygotowanie nie wymaga wiele uwagi. Taka wędlina idealnie smakuje na zimno, pokrojona w plastry, podana z sosem czosnkowym, chrzanowym, sałatką i pieczywem. składniki na 1,5 kg wędliny 1,5 kg karkówki 3 łyżki musztardy 3 łyżki majonezu 5-6 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę 1 opakowanie ziół
Smakowite Danialodówki na co najmniej 2 godziny *** *** SMACZNEGO *** Przepis pochodzi ze strony „prosta kuchnia”, jednak ja wprowadziłam w nim kilka modyfikacji POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK) Najlepsze ciasta na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Makowiec z karmelem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem