taką sałatkę podaję do dań mięsnych, ale moje dzieci uwielbiają ją na kanapkach z wędlinką. Można też zrobić taką sałatkę z jogurtem. Surówka z selera w majonezie SKŁADNIKI: seler - 1 szt jabłka - 2 szt marchewka mała - 1 szt sól i pierz majonez - 2 łyżki sok z cytryny - do smaku PRZYGOTOWANIE: Marchewkę i selera obrać, opłukać. Jabłka obrać, zetrzeć
Kuchnia DanusiWitajcie!, dziś będzie obiadowo, choć udka to często dodatek na ciepło na bankietach czy przyjęciach gdzie można spokojnie sobie je zjeść z chlebkiem. Kaczka to mięso
Kuchnia PROzdrowotnajest. Kroimy jak jest wygodniej. Z reguly odcinamy worek, kroimy go na paseczki, odcinamy macki i kroimy na kawałki. Tak przygotowana ośmiornica gotowa jest do przygotowania każdej sałatki. Świeża, nieoczyszczona mątwa to troche większe wyzwanie. Trzymając mątwę do dołu głową dobrze ją myjemy pod bierzącą wodą. Po pierwsze musimy usunąć owalny szkielet. Aby to zrobić należy wsunąć palec(...)oddzielnych garnkach. Ja gotowałam w jednym, więc mątwa nabrała „ładnego” różowego koloru, który puściła ośmiornica. Nic, człowiek uczy się na błędach. W następnym poście zaproszę Was na pyszną sałatkę z ośmiornicy i mątwy
Mia Cucina SofietaW internecie znalazłam ciasto "Miętus". Zastanawiałam się, czy ciasto o smaku miętowym może być smaczne. Co prawda nie przepadam za miętą, ale dlaczego nie spróbować. Zrobiłam
Salonik smakówSuflet to przysmak dla cierpliwych bo nie wolno zaglądać do piekarnika :), niby proste a jednak czasem może sprawić kłopoty. Przygotujemy lekki suflet w którym pesto nada
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! mam dla Was bardzo prosty sos wprost idealny gdy robicie spontaniczne spotkanie ze znajomymi bądź prywatkę. Jest to też doskonały dodatek do potraw i wszelakich
Kuchnia PROzdrowotnaKolejna moja propozycja na szybką przekąskę to szybkie paluchy z orzechem włoskim i rozmarynem. Zrobicie je błyskawicznie a polecam do nich: http://www.cooktobi.pl/2015/01/szybki-sos-serowy.html http://www.cooktobi.pl
Kuchnia PROzdrowotnaMam dla Was kolejną propozycję na idealnie delikatną rybę o świetnym maślano-estragonowym smaku. Podamy do tego puure z ziemniaków z lubczykiem i klasyczną kiszoną kapustę
Kuchnia PROzdrowotnacudownie aromatyzowane pieczoną cebulką, w sosie cebulowym, zagęszczonym bułką tartą. Kotlety nadziewałam farszem z pieczonej cebulki, zgodnie z recepturą naszych przodków. Serwowałam je z purée ziemniaczanym i dużą ilością sałatki. Powstało danie kompletne, proste i przepyszne! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 8 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 10 kotletów JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Farsz(...)wodę, zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem po ugotowaniu, kotlety serwuj polane sosem, z dowolnymi dodatkami, np. z ziemniakami gotowanymi, pieczonymi, purée i sałatkami lub warzywami Kotlety po obsmażeniu, oblane sosem z patelni z dodatkiem czerwonego wina Kotlety obsypane cebulą i bułką tartą. Kotlety po ugotowaniu
Szybko Szybkowarjego zielono- żółta barwa, mocno rozświetlająca i błyszcząca. Olej sprawdza się idealnie (o czym będziecie mogli dowiedzieć się już wkrótce, kiedy umieszczę kilka przepisów z jego wykorzystaniem :D) do sałatek, dipów, smażenia, grillowania czy pieczenia. Osobiście jesteśmy nim zachwycone. Wykorzystałyśmy go do kilku potraw i zawsze byłyśmy zadowolone z efektu końcowego. Użyłyśmy go na surowo, do sałatek jak i pieczenia
Zdrowie na języku :Pwieloetapowym procesie zachowują swoje właściwości zdrowotne i nie dostarczają zbędnych tłuszczy! Tak, mieszanki ziaren prażone są bez dodatku tłuszczu! To ogromy plus :) Świetnie nadają się jako dodatek do koktajli, sałatek, jogurtów, serków, zupek, kanapek, panierek. Pasują do wszystkiego! Możesz nimi posypać co tylko zechcesz, każdy posiłek lub spożyć w postaci przekąski :) Starannie dobrane mieszanki możesz wkomponować zarówno w dania wytrawne(...)naturalnej. Tak jak wspomniałam wcześniej obecnie dostępne są trzy rodzaje mieszanek. A są to: SŁONECZNE POLA (ziarna słonecznika, sezamu, siemienia lnianego) To zdrowy, aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek, sałatek, zup, dań obiadowych, deserów, muesli, wypieków, panierek i przekąsek. Wzbogaca smak i nadaje nową jakość każdej potrawie. Prażone ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego są bogatym źródłem niezbędnych witamin, minerałów
Zdrowie na języku :Pceny na nie w sklepach wzrosną a smak....na pewno nie będzie ten sam :( Dlatego trzeba się zabezpieczyć, aby zachować choć odrobinkę smaków lata :) Dzisiaj mam dla Was warzywną sałatkę w zalewie octowej z niewielką ilością cukru :) A wkrótce napisze o dżemie jagodowym ze stewią :) Składniki mogą się różnić, także waga poszczególnych warzyw, jednak w ogólnym rozrachunku powinny stanowić(...)Końcówki fasolki obciąć, zagotować wodę, wrzucić je na osolony wrzątek i gotować przez 5 minut od ponownego zagotowania. Wszystkie składniki oczyścić i pokroić wg upodobań, jako że jest to sałatka warzywa nie powinny być za duże ;) Przyprawić, wymieszać i ostawić na godzinkę, aby puściły sok. Zalewa octowa: - 1 l wody - 250 ml octu - 1 łyżka soli - 50 g cukru Wszystkie
Zdrowie na języku :PWitajcie, czas zabrać się za obiady i zaproponować Wam smaczne propozycje w zdrowej odsłonie. Mięso to od wielu pokoleń składnik żywienia stawiany na 1 miejscu, obecnie
Kuchnia PROzdrowotnaSałatka jest pyszna i sycąca a zapewniam, że nie pójdzie w biodra. :-) To wspaniały sprzymierzeniec podczas diety. Idealna na kolację, choć sprawdzi się także jako obiad na wynos. Majonez w sałatce zastąpiłam serkiem homogenizowanym, który doskonale zastępuje jego smak. Przepis znam od kilku lat i systematycznie go powtarzam. Można dodać do niej pokrojoną szynkę lub kurczaka. 1 szklanka kaszy kuskus
Szefowa kuchniDziś będzie odświeżająco, smacznie i jak zawsze z górą witamin!. 1 warstwa: truskawki, biała czekolada, ksylitol i granat. 2 warstwa: kiwi, limonka, jabłko, i ksylitol
Kuchnia PROzdrowotna