sałatki - 52407 przepisów (strona:1179/3494)

Kokosanki + filmik 105

Ostatnio były faworki i zostały mi białka , z którymi nie wiadomo było co zrobić. Zatem najlepiej upiec kokosanki , pyszne ciasteczka, które pozostają miękkie do następnego dnia

Kawa z mlekiem
Coś na walentynkową kolację? Proste Caprese z mozarellą w kształcie serc 145

Sałatki Caprese raczej nie muszę nikomu przedstawiać. Banalnie prosta, włoska sałatka w moim domu pojawia się zawsze latem, gdy dojrzałe pomidory upominają się o zjedzenie Caprese to też doskonała propozycja na coś lekkiego i chłodzącego zmysły W wersji walentynkowej wystarczy wykroić z mozarelli serduszka – taka mała zmiana, a wywoła uśmiech na twarzy bliskiej osoby Polecam też zamiast oliwy

Eat me! Fit me!
Pączki wiatrowe z Katalonii 135

Pączki wiatrowe z Katalonii Bunyols de vent - pączki wiatrowe Pączki wiatrowe z Katalonii podobnie jak pączki wiedeńskie przygotowuję z ciasta parzonego ptysiowego. Są delikatne, bardzo puszyste

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chleb naan z patelni 85

Chleb naan z patelni okrągły i płaski chleb indyjski Chleb naan z patelni  smakuje wspaniale. Jest idealny do przygotowania kanapki, pasuje do gulaszy, zup, dań

Cztery Fajery
Sprawdź jak odżywiać się zdrowo i oszczędnie 100

Kupuj sezonowe owoce i warzywa Warzyw i owoców nigdy za wiele. Pamiętaj, że sezonowe warzywa czy to w sklepach czy bezpośrednio od rolników będą tańsze i zdrowsze Rób sałatki, koktajle, dodawaj warzywa do każdego dania. Witamin nigdy za dużo. Poza tym jemy oczami, a te kolory aż kuszą, prawda? Dodatkowo zaleta sałatek jest taka, że możemy dodać do nich resztki

Słodkie okruszki
Pączki wiedeńskie 85

Pączki wiedeńskie szybkie pączki bez drożdży Pączki wiedeńskie, gniazdka, pączki hiszpańskie - trzy różne nazwy, ale smak zawsze rewelacyjny.  Wciągają bardziej niż wszystkie nałogi razem wzięte

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szwedzkie śledzie marynowane - inlagd sill 94

już też bez obaw mogę Wam polecić ten przepis. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy na śledzie: Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem i granatem Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia

Kulinarne przygody Gatity
Faworki klasyczne + filmik 99

Koniec karnawału nie może obyć się bez faworków , to mój ulubiony rarytas, a w wersji domowej po prostu najlepszy, serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik

Kawa z mlekiem
Kawa z cytryną - espresso romano 88

Kawa z cytryną - espresso romano najlepsza kawa na ból głowy Kawa z cytryną - espresso romano, wbrew swojej nazwie, z Rzymem ma niewiele wspólnego, ale z pewnością

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
OLEJ LNIANY NA CZCZO LUB NA NOC – HIT WSZECHCZASÓW 84

olej lniany ma tylko lekko orzechowy posmak, co pośrednio niweluje przykre doznania Dla amatorów oleju z oliwek i różnego rodzaju olejów moje słowa są niezrozumiałe. Ja jednak stosując do sałatek oleje, muszę je dokładnie zmieszać z ziołami, aby czerpać z nich walory smakowe. Mój pierwszy kontakt z olejem lnianym trudno zaliczyć do najszczęśliwszych momentów w życiu. Po otwarciu butelki poczułam(...)uwagę na krótki termin jego przydatności (maksymalnie 3 miesiące). Olej lniany zawsze przechowujemy w lodówce. Nie smażymy na nim potraw. Pijemy solo można na czczo lub też dodajemy do sałatek i białego sera. Artykuł OLEJ LNIANY NA CZCZO LUB NA NOC – HIT WSZECHCZASÓW pochodzi z serwisu blog dla mamy wkawiarence.pl

W Kawiarence
OLEJ LNIANY NA CZCZO – HIT WSZECHCZASÓW 82

olej lniany ma tylko lekko orzechowy posmak, co pośrednio niweluje przykre doznania Dla amatorów oleju z oliwek i różnego rodzaju olejów moje słowa są niezrozumiałe. Ja jednak stosując do sałatek oleje, muszę je dokładnie zmieszać z ziołami, aby czerpać z nich walory smakowe. Mój pierwszy kontakt z olejem lnianym trudno zaliczyć do najszczęśliwszych momentów w życiu. Po otwarciu butelki poczułam(...)uwagę na krótki termin jego przydatności (maksymalnie 3 miesiące). Olej lniany zawsze przechowujemy w lodówce. Nie smażymy na nim potraw. Pijemy solo można na czczo lub też dodajemy do sałatek i białego sera. Artykuł OLEJ LNIANY NA CZCZO – HIT WSZECHCZASÓW pochodzi z serwisu blog dla mamy wkawiarence.pl

W Kawiarence
Mleko kokosowe z wiórków kokosowych 91

Mleko kokosowe z wiórków kokosowych zamiennik mleka krowiego Mleko kokosowe z wiórków kokosowych można zrobić na kilka sposobów. Najłatwiej przygotujecie je w blenderze, doskonale poradzi sobie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów 224

kurczaka czy pomidorki koktajlowe. Pesto z awokado możecie posmarować również pieczywo lub potraktować je, jako dip do nachosów, podobnie jak Guacamole . Smacznego! Zobacz też: Jajko w awokado z piekarnika Sałatka z awokado i serem feta Koktajl z bananem i awokado Sałatka z awokado z serem pleśniowym i pomidorkami Kanapki z awokado | 3 proste przepisy Przepis na pesto z awokado Drukuj

Kuchnia Bazylii
Smocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca 61

Smocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca Pitaja (Pitahaya) to egzotyczny owoc znany również jako smoczy owoc lub truskawkowa gruszka. Jest owocem kilku gatunków kaktusa, pochodzi z Meksyku i Ameryki Środkowej, obecnie uprawiany również w krajach Azji. Pitaja odmiany czerwonej jest jednym z ładniejszych owoców, szczególnie po przekrojeniu Smak miąższu jednak może rozczarować, gdyż jest bardzo delikatny, praktycznie mdły , przez

Tajemnice Smaku
Melon z czerwonym pieprzem, tymiankiem w winie z miodem 78

kilka dni, powinie dojrzeć. Melona przygotowanego według tego przepisu możemy spożyć jako przekąskę lub deser. Wyśmienicie smakuje się z lodami śmietankowymi lub waniliowymi. Może również stanowić dodatek do sałatki, idealnie komponuje się z rukolą. Składniki – 2 porcje 1/2 dojrzałego melona około 500 g 1 łyżeczka czerwonego pieprzu w ziarnkach 2 gałązki świeżego tymianku 40 ml białego wytrawnego wina

Tajemnice Smaku