wieczorami. Pewnie dlatego nawet jeżeli wieczór nie należy do szczególnie leniwych lubię przyrządzać tego typu dania. Oprócz klasycznego grillowanego łososia, od czasu do czasu stawiam na tuńczyka. Tym razem za dodatek posłużyła wariacja sałatki nicejskiej - przygotowałam ją na bazie sałaty i fasolki szparagowej a całość podałam z dodatkiem pokruszonej fety i grillowanych kawałków bagietki. Pycha
Milion Smakówświęta, na święta i nie tylko. Jeśli lubicie tuńczyka i macie ochotę na zdrowe śniadanie, podwieczorek czy szybką i smaczną przekąskę w ciągu dnia to polecam tę sałatkę. Dzięki dodaniu wielu warzyw, ryżu i mozzarelli (zamiast jajek) staje się dość syta, dzięki której możemy zaspokoić nasz - nie tylko poranny - pierwszy głód. Do tego kusi kolorami;) - smacznego:) Składniki: 2 puszki tuńczyka
Zasmakuj Kuchnisałatki zajmie nam tylko kilka chwil. Ja bardzo ją lubię a najbardziej ten chrupiący seler,to właśnie on nadaje sałatce fajnego smaku. 4 łodygi selera naciowego 1/2 dużego twardego i kwaskowatego jabłka (użyłam Granny Smith) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g) 3 łyżki kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Tuńczyka osączyć
Kolorowa kuchnia Elkiłyżki. Pamiętajcie by tuńczyka dobrze odsączy z oliwy czy też wody. To wszystko. Potrawę możecie podawać na śniadanie i także jako sałatkę. Koszt: 6 zł za jedną kanapkę (wychodzą cztery) Przygotowanie: 20 minut Tuńczyk z jabłkiem w kanapce Tuńczyk z jabłkiem w kanapce Tuńczyk z jabłkiem w kanapce Artykuł Tuńczyk z jabłkiem w kanapce pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.plłyżki. Pamiętajcie by tuńczyka dobrze odsączy z oliwy czy też wody. To wszystko. Potrawę możecie podawać na śniadanie i także jako sałatkę. Koszt: 6 zł za jedną kanapkę (wychodzą cztery) Przygotowanie: 20 minut Tuńczyk z jabłkiem w kanapce Tuńczyk z jabłkiem w kanapce Tuńczyk z jabłkiem w kanapce Artykuł Tuńczyk z jabłkiem w kanapce pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.plDziś proponuję pyszną sałatkę, idealna na kolacje. Szybka a to podstawa ! Zapraszam! Składniki; 30 dag tuńczyka w kawałkach ( z oliwy z oliwek) 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach 3 ogórki kiszone 1 cebula kilka czarnych oliwek sól, pieprz, zielona pietruszka, Przygotowanie; Tuńczyka należy podzielić na mniejsze cząstki, ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę. Cebulę pokroić w piórka(...)ogórki w kostkę. Następnie wszystkie składniki przekładamy do salaterki i delikatnie ze sobą mieszamy. Kilka łyżek zalewy z tuńczyka czyli oliwy z oliwek doprawiamy do smaku solą, pieprzem a także dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sosem zalewamy sałatkę. Po wierzchu posypujemy pokrojonymi oliwkami. Odstawiamy na kilkanaście minut aby smaki się połączyły. Podajemy. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Sporo lat temu mój T. pracował we włoskiej restauracji. Nauczył się tam robić sałatkę, która z czasem, zmieniana i udoskonalana, stała się Jego popisowym numerem :) Składniki: sałata tuńczyk w oleju jajka marchewka cebula szczypior ogórek pomidor sos:100 ml oleju25 ml wodypół łyżeczki musztardy, najlepiej sarepskiejpół łyżeczki octuszczypta soliSałatę dzielimy na mniejsze kawałki, pomidora i jajka kroimy w półksiężyce, ogórka(...)plasterki. Szczypior siekamy, cebulę kroimy w kosteczkę, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na dnie miski układamy sałatę, na nią kładziemy tuńczyka, jajka i warzywa.Wszystkie składniki sosu mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i polewamy nim sałatkę.Bon appetit
chwile dla mnieZdrowe i szybkie śniadanko? Ulubione sałatki. Mogłabym je jeść na okrągło, na każdy posiłek w ciągu dnia, urozmaicane przeróżnymi dodatkami nigdy mi się nie znudzą. Składniki: kawałki tuńczyka białego z oleju 1 jajko ugotowane na twardo szklanka ugotowanej ciecierzycy 1 pomidor kilka piórek(...)czerwonej cebuli sos: 1 łyżka oliwy łyżeczka soku z cytryny ulub. zioła Wykonanie: Na talerz wykładamy ciecierzycę, ćwiartki jajka, piórka cebuli, kawałki pomidora i tuńczyka. Olej mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy ulub. zioła, polewamy sałatkę
Z Majeczką w kuchnikulistym kształtem. Nafaszerowałam ją tuńczykiem, makaronem łezki Arc Pol i szałwią. Całe danie wyszło lekkie i pyszne. Makaron łezki idealnie sprawdzi się w sałatkach i przystawkach. Składniki: 120 g makaronu Łezki Arc Pol 1 puszka tuńczyka w sosie własnym pól op. ricotty 1/2 pęczka szałwii 3-4 cukinie kuliste 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek
Kuchnia w oparachBardzo gorąco polecam wszystkim tę sałatkę. Jest naprawdę super! Połączenie jak dla mnie idealne, jednocześnie jeszcze bardziej przekonało mnie do selera naciowego, za którym wcześniej nie przepadałam. Składniki: 2 puszki tuńczyka (kawałki w sosie własnym) 1 mała puszka kukurydzy 3-4 ogórki kiszone 4-5 łodyg selera naciowego (u mnie był dość długie) 1 cebulka majonez pieprz świeżo zmielony Sposób
Kuchnia domowa Anikeczupem, doprawić solą i pieprzem, położyć na krakersy. • Na tuńczyka wyłożyć ostatnią porcję krakersów. • Białka jajek zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z 1 łyżką majonezu i 2 łyżkami serka, wyłożyć na krakersy. • Boki sałatki posmarować serkiem i obsypać posiekanym szczypiorkiem. • Żółtka zetrzeć na tarce(...)tubki. Do każdej tubki włożyć różę z marchewki wyciętą strugaczką do warzyw. • Udekorować zieleniną i papryką. Podsumowując warstwy sałatki od dołu to: • krakersy posmarowane majonezem • ser żółty • krakersy posmarowane majonezem • tuńczyk z keczupem • krakersy • białka z majonezem i serkiem • starte żółtka
To co kochamjakiegoś czasu chodziła za mną sałatka, do przyrządzenia której mogę wykorzystać rybę. Z racji, że tuńczyk mnie się trochę przejadł a śledzika to wolę jednak w śmietanie, musiałem bardziej wytężyć mózgownicę. No i wybór padł na wędzoną makrelę. Rybka w smaku i konsystencji dobra do sałatki, przy doborze odpowiednich składników coś może z tego wyjść - pomyślałem. Poszperałem jeszcze w swojej
Świat Smakuząbku czosnku 1,5 łyżki octu winnego sól pieprz 4 łyżki oliwy Makaron Arc Pol gotujemy al dente. Przygotowujemy sałatkę. Do makaronu dodajemy fasolkę szparagową z puszki, pomidorki koktajlowe, pokrojone oliwki, roszponkę i tuńczyka. Przygotowujemy sos: czosnek przecisnąć przez praskę.. Wymieszać go z pozostałymi składnikami sosu. Warzywa wymieszać z sosem
Kuchnia w oparachmoże być również mozarella - wersja bardziej kaloryczna, feta - wersja bardziej słona) Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek, sok połowy cytryny, zioła do sałatek, może być zielona czubrica (ulubione) Wykonanie: Kroimy wszystkie warzywa, jajka, ser w kostkę. Dodajemy tuńczyka z puszki, odlać do sosu płynną zawartość puszki. W pojemniczku wymieszać wszystkie składniki sosu wraz z ulubionymi ziołami, dobrze wstrząsnąć do wymieszania
kgwjanczewo