Składniki: 1 opakowanie ostrej chińskiej zupki 3 jajka 3 ogórki korniszon pół papryki czerwonej majonez Sposób wykonania: Makaron z zupki chińskiej pokruszyłam na drobno, dodałam
Darcia w kuchniNowa, prosta, ciekawa smakowo wersja surówki z kiszonych ogórków. Składniki: -5 kiszonych ogórków -mała cebula -średnie, słodkie jabłko -pieprz, olej Ogórki
Maminek kulinarnySKŁADNIKI: Sałata lodowa papryka cebula czarne oliwki czarna rzepa ogórek czarnuszka koperek SOS: Oliwa sok z cytryny sól miód pieprz Wszystkie składniki na sałatkę kroimy i
harrisaJesienna smaczna surówka do obiadu Składniki - 400 g dyni - 4 ogórki kiszone - 1/2 papryki - 1 cebula - 3 łyżki majonezu - 1 łyżka siekanego kopru - 1 sos
W królestwie smaków BeatyProsto szybko i smacznie. makaron ryżowy nitki papryka konserwowa, świeża ogórki pomidor rzodkiewka szczypiorek polędwica drobiowa majonez z czosnkiem Kielecki sól, pieprz Makaron ryżowy
Moje domowe kucharzeniePrzedstawiam Wam ciekawy przepis na pyszną potrawę Produkty: 2 ogórki 5 rzodkiewek 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku sól.
Ugotujmy Cośsurimi 250 g 4 jajka ugotowane na twardo 1 świeży ogórek pęczek szczypiorku odrobina pora majonez sól, pieprzy, przyprawa do sałatek Wszystkie składniki pokroić w
Jadło i czytadłoSkładniki: 1 średnią makrelę 2 łyżki kaszy kuskus 4 ogórki korniszony 1 biała część pora małą paprykę kolor według uznania 1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza
kgwjanczewoHekele czyli śląska przystawka przyrządzana ze śledzi, ogórków kiszonych, jajka ugotowanego na twardo, cebuli, przyprawiona pieprzem i musztardą. Podawana najczęściej z
Smakowity Blog KulinarnySkładniki:sałata lodowamarchewkapietruszkakawałek białej kapustypół ogórka zielonegopomidorporkopereksólodrobina cukru2-3 łyżeczki olejuWykonanie:Kapustę białą szatkujemy, marchewkę i pietruszkę ścieramy na drobnych oczkach, sałatę kroimy na paski, por
Walijskie PichcenieSałatka z makaronem i kalafiorem świetnie sprawdzi się na grillu, imprezie czy jako lunch do pracy. Szybko się ją robi i jest całkiem smaczna. Wielbicielom makaronowych
e-PrzepisyKulinarnedodatkiem ziół prowansalskich Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwki kroimy w krążki, pomidory w paseczki, ogórki w kostkę. Dodajemy wraz z odsączonym tuńczykiem do wystudzonego makaronu. Sałatę rozdrabniamy rękoma na małe kawałki, dodajemy do sałatki. Polewamy obficie sosem winegret z dodatkiem łyżki ziół prowansalskich. Dokładnie mieszamy i dekorujemy krążkami ostrej papryczki
Kulinarne przemysleniaZ okazji moich urodzin mąż przygotował dla mnie niespodziankę, spełniając przy okazji moje kolejne marzenie… Zamówił w tajemnicy stolik w Atelier Amaro! Kolacja była wybitna
Garniec Magaliemajonezem. Zawijamy całość folią spożywczą, rolkę odcinamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia przekładamy sałatkę na duży talerz, folię usuwamy. Uwagi: Sałatkę robiłam w tortownicy o średnicy 24 cm. Mięso najlepiej pokroić najdrobniej jak tylko się da. Nie bójmy się doprawić poszczególnych warstw – sałatka na tym zyska (oczywiście nie należy przesadzić w drugą(...)mała uwaga – gdybym w przyszłości miała o tym zapomnieć;) Sałatkę robiłam kilka razy, z tym, że ostatnia wykonana była z wykorzystaniem majonezu Winiary. W przypadku tej sałatki najbardziej smakowała mi z majonezem Hellmann’s, gdyż właśnie wtedy nie była przesadnie majonezowa. Co do majonezu jeszcze – sałatka ma go w sumie 6 warstw – pamiętajmy więc, że chociaż
Smaki Na Talerzu