salatki z makaronem - 4717 przepisów (strona:75/315)

Sałatka z kalafiora i tortellini 385

Bardzo lubimy sałatki z makaronem, są syte i bardzo smaczne, nie potrzeba do nich niczego, ale jak ktoś chce może podać z pieczywem i wędliną.  Na upał idealne, zastąpi obiad lub kolację. Smaczne tortellini, w przystępnej cenie,  znajdziecie tutaj KLIK  25 dag tortellini z mięsem lub serem (polecam z KLIK) 1 mały kalafior  2 czerwone papryki

Takie tam pichcenie
Sałatka makaronowa z szynką 157

Tradycyjna, smaczna i szybka w wykonaniu. Polecam na każdą okazję. Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 1 słoiczek pieczarek marynowanych 1 słoiczek sosu tatarskiego(250 ml) 5

Tradycyjna Kuchnia
Słownik kulinarny: Pomidory koktajlowe 136

midor koktajlowy to odmiana pomidorów o słodko-kwaskowatym smaku. Do pomidorów koktajlowych zaliczamy pomidory: koktajlowe, koktajlowe na gałązce Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: makaronów, spaghetti, sałatek Źródło: MAKRO Cash & Carry

WojnaNaSmaki.pl
Odkrywamy kalifornijskie wina II 140

odbywały się w każdej parceli z osobna. Wino dojrzewało przez 16 miesięcy w beczkach z mieszanych gatunków dębu: francuskiego, amerykańskiego i wschodnioeuropejskiego. Polecane do drobiu, czerwonego mięsa, wieprzowiny, makaronów i sałatek. Jest niezwykle uniwersalny. Importer: VININOVA SP. Z O.O. Noble Vines 181 Merlot 2012 Region: Lodi Kolor czerwono-rubinowy. Eleganckie aromaty wiśni, jeżyn i słodkich ziół. Wino w stylu klasycznego

królestwo garów
Makaronowa sałatka śledziowa z kaparami i oliwkami 174

mnie w domu powoduje wzmożone spożycie ryb, w tym śledzi. Najchętniej zjadam je z pieczywem lub w sałatkach. Kiedyś podawałam tutaj przepis na sałatkę ziemniaczaną ze śledziem . Dziś sałatka z makaronem i kaparami. Składniki : 8 łyżek drobnego makaronu ( u mnie małe kokardki) sól 3 płaty śledziowe 12 czarnych oliwek 3 łyżki kaparów połowa dużego jabłka mała czerwona cebula kilka liści

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z makaronem 121

Sałatka z makaronem jest smacznym i pożywnym daniem, które świetnie nadaje się na przekąskę lub kolację. Przygotowuje się ją w kilka chwil, wystarczy ugotować makaron, pokroić składniki, polać sporą ilością oliwy z oliwek i odpowiednio doprawić. składniki na 4 porcje 500 g makaronu 20 dag dowolnej wędliny 15 dag zielonych oliwek 20 dag pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek sól

Smakowite Dania
Pesto bazyliowe 145

pieprzem do smaku. Rada: solą i pieprzem doprawiamy na sam koniec, ponieważ niektóre składniki jak oliwki czy ser są słone. Pesto przechowujemy w lodówce, możemy dodawać go do makaronów czy sałatek. Również tradycyjne paluchy czy kopytka podsmażone w pesto idealnie smakują. A przepis znajdziecie na blogu w daniach jarskich . Smacznego

Moniki Smakołyki
Green Tortellini Gigantos with cheese, accompanied by salad 91

Składniki: 1 opakowanie zielonego Tortellini Gigantos mix sałat - endywia frisee, endywia escarola, roszponka cykoria radicchio 1 opakowanie sera feta z chili - polecam arla apetina 1 pomidor

ClauditteMissCooking
Orientalne sznycle z indyka 124

marynatę mieszamy i zalewamy sznycle, obtaczamy każdego sznycla i odstawiamy pod przykryciem na 30 minut do lodówki. Smażymy na grillu elektrycznym.  Ja podałam to mięso z selerem, makaronem i sałatką (szpinak i pomidor) Smacznego

ClauditteMissCooking
Wiosenna sałatka 157

Składniki: 150 g makaronu rurki 3 łodygi selera naciowego opakowanie sera M ozzarella   kilka pomidorków koktailowych pęczek natki pietruszki kilka czarnych oliwek pół piersi z

Gaździnka warzy
TU I TAM nr 8. Avocado brioche. Wegańska. A może chleb? 194

członkowie przejawiają nawet sezonowe oznaki nadmiernego odżywienia:)  Jakiś czas później poznałam smak awokado w uwielbianym przeze mnie guacamole. Zaczęłam też śmiało eksperymentować z dodawaniem go do sałatek i makaronów. Jednak najbardziej smakuje mi w najprostszym wydaniu  z odrobiną czosnku, soku z cytryny, szczyptą soli i pieprzu rozsmarowane na chrupiącej grzance. Mniam!  I taką wersję początkowo chciałam

KUCHARNIA
Pasta z avocado 156

miejsce. Jej niezwykle kremowa konsystencja, delikatny smak i cudowny kolor sprawiają, iż jest niesamowicie wszechstronna w zastosowaniu. Stanowi idealny zamiennik masła czy margaryny. Smaruje nią kanapki, dodaję do sałatek czy makaronu. Zróbmy pastę i jedzmy zdrowo! Pasta z avocado   1 dojrzałe avocado 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli sok z połowy limonki Dojrzałe, koniecznie miękkie* avocado obieramy

Zapiski Młodej Żony
ŻOŁĄDKI DROBIOWE 129

całkowicie mięciutkie. Śmietanę rozmieszać z mąką i papryką w proszku, zahartować odrobiną wywaru i wlać do rondla. Doprowadzić do zagotowania się sosu i podawać. Moja wersja podania to makaron i sałatka z buraczków, ale zarówno dobrze gulasz smakuje z ziemniakami jak i z kaszą

Kuchnia w opałach