Zima to nie pora na szparagową fasolkę – na takie delicje trzeba poczekać przynajmniej do początku czerwca. Ale co ma zrobić stęskniony za latem ludź, któremu marzy
Karo in the KitchenKlasyczny sos napoli można zaserwować w nieco innym wydaniu. Potrzebować do tego będzie makaron canneloni, naczynie żaroodporne i trochę wyobraźni. Wystarczy tylko nafaszerować makaron i go
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zostałam szczęśliwą posiadaczką wiejskiej kury. Dla niej niestety to nie był szczęśliwy dzień, ale dzięki swemu poświęceniu mam rewelacyjny domowy rosołek. Zupa ta chyba najczęściej gości
potrawyregionalneWiększość z nas ma swoją ulubioną kuchnię, a dla Polaków jest to kuchnia rodzima, bazująca na ziemniakach i dużej ilości warzyw oraz przygotowanych na wiele sposobów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W tym tygodniu mamy dla Ciebie pięć zdrowych, ale sycących sałatek. Wszystkie są zamknięte w słoikach. Pokażemy Ci jak spakować sałatki do słoików, żeby wyglądały pięknie
Niedzielny kucharzArabskie pierożki z daktylami przepis na pierożki sambousek na słodko Jeśli jeszcze nigdy nie jedliście pierożków sambousek z daktylami, wiele straciliście. To pierwsza i najważniejsza
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJako dziecko pasjami nienawidziłam brukselki i nawet tona bułki tartej zrumienionej elegancko na maśle nie była w stanie mnie przekonać do zjedzenia tej uroczej kapustki. Brukselka
Karo in the Kitchenzdrowe i mają wiele zbawiennych dla organizmu właściwości, o tyle uwodornienie ich zmienia wszystkie właściwości. Takie tłuszcze występują w naturze – obecne są w mięsie zwierząt tzw. przeżuwających – w mięsie kurczaka i w wieprzowinie jest ich najmniej, zdecydowanie więcej znajdziemy ich w wołowinie i baraninie. Nie są szkodliwe dla organizmu, mają inną wielkość i budowę niż przemysłowe tłuszcze utwardzane. Produkcja m.in(...)mocno zielone, lekko ‘gryzą’ w gardło goryczką – ale to właśnie one są najzdrowsze. Oliwy extra vergine używam na surowo – w tej postaci jest najzdrowsza. Do skropienia chleba, warzyw, sałatek, serów. Nie smażę na niej, to po pierwsze marnotrawstwo, a po drugie – oliwa pali się w niższej temperaturze niż większość olei roślinnych – ma niższy punkt dymienia
Karo in the KitchenŻeberka w coli z grilla to dość oryginalne połączenie, ale tak przygotowane mięso jest kruche, delikatne w smaku i rozpływa się w ustach. Przepis jest niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!średniej wielkości kostkę. Ryż dokładnie wypłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Powinien być lekko twardawy, gdyż do miękkości dojdzie podczas duszenia z mięsem.Wieprzowinę, pierś z kurczaka i wystudzony ryż połączyć razem, dodając resztę składników. (Wodę dodajemy, aby mięso było bardziej soczyste.) Masę dokładnie wyrobić i odstawić do lodówki, aby wszystko razem "przegryzło się".Kapustę obrać(...)Durszlak wykorzystać można jako:klasyczny durszlak, wkład do gotowania na parze,koszyk do gotowania w wodzie warzyw, takich jak kapusta na gołąbki, kalafior, czy warzywa na sałatkę - warzywa gotują się "w koszyczku" zanurzonym w wodzie, a kiedy są miękkie wyjmujemy je razem z durszlakiem od razu odsączając z wody, nie ma więc konieczności przenoszenia garnka
Codzienna kuchnia niecodziennaprzygotowałam zbiór najsmaczniejszych przepisów na pyszne przekąski i szybkie dania na ciepło, które można przygotować wcześniej, a podczas nocy sylwestrowej tylko odgrzać. Natomiast jeśli macie ochotę przygotować jakąś niebanalną sałatkę, zajrzyjcie tutaj . Dzięki tym przepisom na pewno zachwycicie swoich gości, którzy będą mile wspominać spędzony u was czas. Życzę szczęśliwego Nowego Roku! Najlepsze przepisy na Sylwestra - spis: [/et_pb_text][/et_pb_column(...)e-przepisykulinarne.pl/2018/03/flaczki-drobiowe-z-udek/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2018/03/flaczki.jpg" /][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.7.1" title="Zapiekana Pierś Z Kurczaka Z Serem I Pomidorami" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2018/07/zapiekana-piers-z-kurczaka-z-serem-i-pomidorami/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2018/07/piers_zapiekana2.jpg" /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version
e-PrzepisyKulinarneChili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cudowny wynalazek dla wszystkich walczących o figurę na diecie – sam smak, z obciętymi kaloriami. Muszę do lata zrzucić kilka mocno nadprogramowych, kochanych kilogramów – pomagają mi w
Karo in the Kitchen