Idealna pora na drugie śniadanie. Przybywam więc z propozycja na świetną sałateczkę. Znajdziecie w niej mnóstwo dobroci, na pewno Wam zasmakuje Składniki: 30 dag piersi z
Z Majeczką w kuchniDzisiejsza propozycja to surówka. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu, aczkolwiek jest połączeniem niebanalnym. Co więcej przygotowana z sezonowych warzyw smakuje niewiarygodnie. W oryginalnym przepisie głównymi
PatiGotujeCo tu dużo pisać, nadaje się idealnie zarówno do schabowego, jak i kurczaka. U mnie często gości na rodzinnym stole, ponieważ jest to, poza mizerią, ulubiona
PatiGotujeW warzywniakach zaczęła pojawiać się już fasolka szparagowa – to zarówno ta żółta, jak i zielona. Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką
PatiGotujeSezon na nowalijki w pełni. Teraz są one zdecydowanie najsmaczniejsze. Dzisiaj proponuję ogórki z rzodkiewkami. Do przygotowania tej smacznej surówki wykorzystałam urządzenie dzięki któremu mogę kroić
Smaki EwyMłodą kapustę uwielbiam i mogłabym jeść na okrągło. Korzystam więc z sezonu i wykorzystuję jako pyszny dodatek do obiadu. Kapustę obrać z najbardziej zewnętrznych liści, umyć
BullioSkładniki: 2 kg ogórków gruntowych; 3 litry wody; 6 łyżek soli; 3 łyżki białego cukru; Duża główka czosnku; Koper do kiszenia ogórków; 2 korzenie chrzanu
Gospodyni MiejskaSzparagi są teraz wszędzie! Korzystajcie bo sezon na nie jest niestety krótki, a one są przepyszne. Wcześniej proponowałam Wam zielone w wersji smażonej z boczkiem i
karmelowyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-9 Składniki: mała główka sałaty lodowej, 2 większe pomidory, opakowanie mozzarelli
JejKuchniaAleż mnie naszła chęć na sałatkę z ziemniakami, kiszonymi ogórkami, cebulką...Przegonić w myślach jej nie mogłam, musiałam zrobić i zjeść ze smakiem. A Wy lubicie
Z Majeczką w kuchniLekka, prosta surówka z mnóstwem świeżych warzyw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do ryby czy mięsa. Często podaję ją do dań z grilla. Kapustę drobno posiekać
BullioMłoda i chrupka kapusta, krucha marchewka oraz świeży koper- te trzy podstawowe składniki tworzą wyborną surówkę, która jest obowiązkową pozycją menu w wiosenno-letnim sezonie. Vinegret
Kraina Miodem PłynącaSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaSkładniki: 1 średnia kapusta pekińska; 1 duża marchewka; 1 duże jabłko; 1/2 średniej, czerwonej papryki; 1/2 szklanki drobno posiekanego szczypiorku; 6 plastrów ananasa z zalewy (z
Gospodyni MiejskaU mnie ostatnio znowu królują śledzie. Ostatnio były na grillu , a dziś proponuję lekko ostre, chrzanowe z rodzynkami. Polecam. Takie śledziki to doskonała propozycja na zakrapiane
Kuchnia z widokiem na ogród