szynki idealnie nadają się do podania na wielkanocny stół. Są ciekawą alternatywą dla ciężkich dla naszego żołądka potraw. Najczęściej można spotkać się z roladkami podawanymi z tradycyjną sałatką jarzynową. Tu jednak nadzienie jest nieco inne. Ciekawe nadzienie sprawia, że każdy kto ich spróbuje zastanawia się co jest w środku. Seler, kwaśne jabłko i orzechy to połączenie idealne. Roladki(...)słoik ciętego selera w zalewie 1 duże kwaśne jabłko 1/2 dużej cebuli 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki posiekanego szczypiorku (można zastąpić pietruszką) 3 łyżki majonezu (w wersji fit polecam jogurt naturalny) sól, pieprz Sposób przygotowania : Seler umieszczamy na sitku, odciskamy z nadmiaru wody. Jabłko kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Jabłko, cebulę i odciśnięty seler dokładnie mieszamy
Pobite gary Barbaryszybkie - wystarczy zalać go gorącą wodą i odczekać chwilę. W tym wpisie chciałbym Wam pokazać w jaki sposób przygotować kuskus z warzywami z patelni. Przepis jest inspirowany książką Dieta Fit (opisywaną już na blogu). Kuskus z warzywami z patelni- składniki: piersi z kurczaka warzywa na patelnię (600g) kuskus (200g) sól pieprz przyprawa curry zioła prowansalskie olej Przepis na kuskus(...)patelnię ". W międzyczasie wrzącą wodą zalewamy kaszę kuskus ok. 1-2 cm ponad powierzchnię kaszy. Kaszę, kurczaka dodajemy do podsmażonych warzyw i całość smażymy jeszcze przez chwilę. Podajemy z sałatką z roszponki i kiełek rzodkiewki . Smacznego! Post Kuskus z warzywami z patelni pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejna wariacja z krewetkami w roli głównej. Tym razem coś dla tych, którzy tęsknią za owocami morza w panierce, czyli krewetki w keto cieście. Wystarczy tylko
Ola la LCHFCodziennie dostaję od Was pytania o wielkanocne menu i co ja sama przygotuję na nadchodzące Święta. U mnie na stole zgodnie z tradycją na pewno pojawią
Ola la LCHFTe zielone gofry nie tylko świetnie wyglądają, ale i smakują Są aromatyczne, wilgotne, sycące i bardzo zdrowe. Stanowią idealny sposób na podanie dzieciom warzyw i przemycenie
Ola la LCHFUwielbiam warsztaty kulinarne i możliwość nauki od najróżniejszych Mistrzów Kuchni. Tym razem Lidl Polska zaprosił mnie na warsztaty Kuchni Greckiej z największym jej znawcą w Polsce
Parowar Facetaminut. Po tym czasie wyciągamy masę i formujemy kuleczki - spłaszczamy lub zostawiamy normalne. Smażymy w dużej patelni, na dobrze rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy za pomocą ręcznika papierowego.Wersja fit: Chcesz by wersja była lżejsza i być troszkę jak jeden z Kudłatych Kucharzy?Nie smaż falafel'a, upiecz przez ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.A(...)mają wyglądać. Nadal się rozpadają? Uformuj z tego co wyszło kuleczki i odstaw do lodówki - troszkę stwardnieją.Falafel najlepiej smakuje na ciepło :) Świetnie pasuje do chlebków pita, sałatek, warzyw, hummusu lub samego tahini, czy też chociażby zwykłego chleba ;) Taamiya czyli egipski falafel
CzarnawisienkaAby być zdrowym , aby być mocnym, aby być odpornym na warunki pogodowe teraźniejszej zimy należy wspomagać się czym się da. Ja wspomagam się czosnkiem od lat
Moje Małe CzarowanieAutorem nocnej owsianki jest szwajcarski lekarz - dr Maximilian Bircher-Benner. Doszedł on do wniosku, że płatki owsiane podczas gotowania tracą swoją wartość odżywczą i przygotowana
Di gotujeTakie piękne słoneczko za oknem! Szkoda jedynie, że tak pięknie świeci, kiedy trzeba się uczyć. Aż nawołuje do wyjścia, by nacieszyć się nim przed szarością zimy
Be Fit Be StrongJestem w trakcie przerabiania książki pt. „Kuchnia włoska – klasyczne i nowoczesne dania”. Wpadłam na ciekawy przepis – knedle ze szpinaku i ricotty. Bardzo
Słodkie Gotowaniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pierwszy raz robiąc takie kotlety - była przekonana, że będę musiała sama jeść je przez kilka dni
Di gotujewyobrażacie sobie kuchnię bez makaronu? Ja nie. Zupy, sałatki, sosy, zapiekanki... makaron jest jednym z podstawowych składników. Sięgam po niego również ze względu na możliwość wyczarowania szybkiego dania. Makaron, kilka składników i ... już obiad mamy gotowy. Dziś chciałabym Wam przybliżyć jednego z największych i najbardziej dynamicznie rozwijających się producentów makaronu w Polsce - Makarony Polskie S.A. Wychodząc naprzeciw nam (konsumentom) spółka(...)Dzięki uprzejmości firmy Makarony Polskie otrzymałam do testowania paczkę pełną wspaniałych produktów. Na blogu pojawią się pyszne inspiracje z każdym z nich. Już dziś zapraszam Was na "Danie fit! Razowe świderki w lekkim sosie pieczarkowo-koperkowym." Zapraszam na stronę firmy w celu zapoznania się z szczegółową ofertą: http://www.makarony.pl/
Słodkie okruszkiJakiś czas temu odkryłam kaszę BULGUR . Do niedawna jeszcze mało znana w Polsce, rzadko wykorzystywana, ostatnio zyskuje coraz większą popularność i sympatię wśród zwolenników pysznego i
Ostra na SłodkoZnów kasza jaglana – nuda? O nie nie nie! Kasza jaglana wcale nie jest nudna, bo można ją przygotować na miliony sposobów! Na blogu są już
Ostra na Słodko