Aromatyczna młoda kapusta duszona z pieczarkami i koperkiem. Doskonała jako samodzielne danie i jako dodatek do obiadu. Polecam :) Składniki - główka młodej kapusty - 200g pieczarek
Kuchnia z widokiem na ogródCo powiecie na imprezowe nachosy na bogato w wersji vege? 🥑 We współpracy z marką Casa de Mexico przygotowałam dla Was chrupiące nachosy z szarpanym jackfruitem, salsą
FlymetothespoonBiorę udział w zaciętej rywalizacji między #teamziemniaki i #teamkartofle i do konkursu wchodzą właśnie te placki ziemniaczane z łososiem prosto z Pomorza! Na wybrany team możecie
FlymetothespoonSzybka surówka z kapusty to świetny dodatek do obiadu . Tę surówkę z białej kapusty zrobisz w 10 minut, wliczając krojenie i tarcie składników. Ja najbardziej lubię
MeCooksSzpinak ze szczawiem – kuchnia galicyjska Lokalizacja: Lwów Wielbicieli szpinaku z patelni namawiam do wypróbowania bardziej wykwintnej wersji tego specjału. Według lwowskiego przepisu sprzed 200 lat
Trzeci talerzSurówka z kapusty pekińskiej z porem i zielonym ogórkiem, przygotowana troszkę na wzór surówki z tego przepisu . Zamiast szczypiorku, jest koperek, a zamiast dwóch rodzajów ogórków
Smaki Na TalerzuSmaczna surówka z młodej kapusty i marchewki. Robi się ją bardzo szybko i zapewniam, ze z dodatkiem takiej przystawki obiadek będzie jeszcze większą pokusą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Olcia gotuje!Błyskawiczna surówka z młodej kapusty i marchewki to bardzo smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu dodatek do obiadu. Znakomicie smakuje w towarzystwie dań z mięsem z
Smakowite Dania5 / 5 ( 11 votes ) Młoda kapusta do obiadu Młoda kapusta jest świetnym dodatkiem do każdego obiadu, a nawet daniem głównym. To warzywo, oprócz młodych ziemniaków i
Ogrodnik w podróżyPopularna, bardzo smaczna surówka. Doskonała i do obiadu i do grilla. Dziś w wersji wiosennej, z młodej kapusty. Prosta i szybka w wykonaniu. Najlepiej smakuje
Kuchnia z widokiem na ogródBiałe szparagi według Jarzynovej – smażone szparagi, podane z pomarańczowym sosem Beurre Blanc Jak przygotowujecie i serwujecie białe szparagi? U mnie najczęściej obgotowane w wodzie i
Tajemnice SmakuCiekawa jestem, czy kisicie sami ogórki na zimę? U mnie to numer jeden, wśród wszystkich przetworów. To duże udogodnienie, mieć je zawsze pod ręką
Agusiowe smakołykiWarto eksperymentować w kuchni, a szczególnie w przygotowaniu posiłków roślinnych! Poniżej prezentuje przepis z wykorzystaniem roślinnego gyrosa a'la kurczak w stylu greckim, grzankami z chleba
Truskawkowa FiestaSłodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska Lokalizacja: Lwów Całkiem niedawno na blogu gościł przepis na zupę zapalankę. Jej nazwa pochodzi od zasmażki, którą „zapala” się wywar. Jak
Trzeci talerzMłoda kapusta z koperkiem to oczywiście pozycja obowiązkowa na wiosennych stołach. Pyszna i zdrowa, świetnie komponuje się z różnymi mięsami i ziemniaczkami . Smok poleca zwłaszcza chyba
Bardzo Gruby Smok