sałatka - 51333 przepisów (strona:2696/3423)

Szkoła Gotowanie 172

osób zaczynających swoją przygodę z gotowaniem.  Książkę można kupić tutaj .     Książka jest podzielona na 10 działów: poradnik; zupy i potrawy jednogarnkowe; sosy i dipy; sałaty i sałatki; ryby i owoce morze; mięso; potrawy z jaj; warzywa; ziemniaki; ryż i potrawy z mąki; oraz słodkie potrawy i desery.  W każdej części znajdziemy poradnik, składający się z podstawowych

Aga w kuchni
Sałatka z roszponką i cytrusami 143

Plasterki cytrusów kroimy na 8 kawałków i odcinamy skórki. Układamy kawałki pokrojonego plasterka ananasa oraz maliny. Przygotowujemy sos z soku z cytryny, oliwy z oliwek, soli i pieprzu. Polewamy sałatkę sosem przed samym podaniem

Aga w kuchni
Sałatka z roszponką i malinami 183

talerzu. Następnie kroimy sera camembert w trójkąciki i układamy na talerzu. Dodajemy kilka malin i rozłupane orzechy włoskie. Pozostałe maliny posypujemy cukrem i rozgniatamy widelcem. Takim malinowym musem polewamy sałatkę przed podaniem

Aga w kuchni
Sałatka wiosenna 134

pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Warzywa dodajemy do mieszanki sałat. Składniki do sosu: oliwę z oliwek, sok z cytryny, zioła, pieprz i sól mieszamy w shakerze. Polewamy taki sosem sałatkę i mieszamy. Idealnie pasuje do mięs czy ryb, trochę wiosny w środku zimy

Aga w kuchni
Mini caprese 110

Przygotowanie:        W podłużnej miseczce układamy listki rukoli. Następnie na zmianę układamy plasterki pomidorków koktajlowych i mozzarelli (najlepiej tych małych, bo pasują wielkością do pomidorków). Sałatkę polewamy oliwą z oliwek i posypujemy suszoną bazylią. Caprese sprawdza się na każdym przyjęciu :) Można każdemu podać z osobna

Aga w kuchni
Sałatka z selerem konserwowym 242

szynki konserwowej kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz odcedzony seler konserwowy. Następnie przygotowujemy sos- mieszamy 4 łyżki majonezu z 2 łyżeczkami musztardy dijon. Taki sos przelewamy do naszej sałatki i mieszamy całość. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą

Aga w kuchni
Caprese z oliwkami i bazylią 172

zalewamy i kroimy w plasterki. Na talerzu układamy na zmianę plasterki pomidorka z mozzarellą. Między niektórymi plasterkami wkładamy świeże listki bazylii. Oliwki kroimy w plasterki i posypujemy nimi sałatkę. Polewamy olejem lnianym i posypujemy suszoną bazylią. Na koniec polewamy, robiąc zygzaki kremem balsamicznym

Aga w kuchni
Makaron z dynią, orzechami, szynką parmeńską oraz prostą sałatką z oliwkami 175

ugotowany makaron, całość dokładnie mieszamy. Wrzucamy 3/4 startego sera, dokładnie mieszamy i przekładamy na talerze. Tuż przed podaniem całość posypujemy resztą startego sera oraz włoskimi orzechami. Podajemy z prostą sałatką z oliwkami- sałatę mieszamy z pokrojonymi w plasterki oliwkami i gotowe! Pychota

Mango Papaja
Kurczak z jabłkami. 177

Przed pieczeniem nakrajamy jabłka w plasterki i nadziewamy nimi kurczaka, pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (funkcja: góra+dół) przez 1,5 godziny. Podajemy na wielkim talerzu z sałatką i plastrami świeżego ogórka. Do kurczaka z jabłkami bardzo pasuje ryż kolorowy (sposób 1) lub ugotowane ziemniaki z koperkiem

Kuchnia Łukasza
Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i szparagami. 158

Przepyszna sałatka z pomidorkami koktajlowymi i szparagami, a w dodatku przepyszny sos z śmietany i majonezu. Na prawdę warte wypróbowania. Składniki: 5 pomidorów 20 pomidorków koktajlowych 15 szparagów 0,5 marchewki 0,5 główki sałaty lodowej Cukinia 3 łyżki  śmietany 2 łyżki majonezu łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku sól, pieprz Przygotowanie:  Od szparagów odłamujemy

Kuchnia Łukasza
ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ 460

brzegach. Trzeba uważać aby nie spalić fety, więc zalecamy częste zaglądanie do piekarnika pod sam koniec pieczenia. 7. PODANIE: Danie dobrze smakuje z pieczonymi ziemniaczkami lub smażonym ryżem i sałatką. Mimo, iż niepozorna, jedna połówka bez problemu nasyci jedną osobę. Skórki nie jemy, gdyż w dużych i starszych okazach jest po prostu twarda. OM NOM NOM! Świeżutki post ZAPIEKANA CUKINIA

Nerds Kitchen
Sałatka z kalafiorem 567

Ostatnio mnie nie było, a to wszytko przez remont w mojej kuchni :) który się przeciągał  ale najważniejsze, że już w niej pichcę :)  Dziś szybka trzyskładnikowa sałatka zapewniam Was, że bardzo wciągająca:) Składniki: 0,5 kg kalafiora 30 dag piersi z kurczaka 5 plastrów ananasa 3 łyżki majonezu szczypiorek sól oliwa pieprz Pierś z kurczaka kroimy w kostkę solimy

Delicious Titbits
Kebab libański 281

Kolejny przepis na solidny kawałek wołowiny - tym razem podanej na sposób arabski - przyprawionej kminem rzymskim, miętą, kolendrą i orzechami z sosem sezamowym, dedykowaną sałatką i chlebkiem pita. Palce lizać. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram wołowiny, 75 gram orzechów włoskich, 75 gram pistacji, pęczka świeżej kolendry, pęczka świeżej mięty, pęczka świeżej pietruszki, sałaty masłowej, 250 gram pomidorków koktajlowych, 1 zielonej

Wyprawy kulinarne
Salatka Caprese 210

Jestesmy w temacie Tlustego Czwartku wiec idelanym rozwiazaniem na “obiad” bedzie ANTIPASTO CAPRESE – Salatka Caprese. Nalezy ona do najpopularniejszych przystawek we Wloszech. Jako ze dzis objadamy sie paczkami, faworkami, oponkami i innymi ciezkimi slodyczami...proponuje zamiast obiadu to wykwintne antipasto italiano … Bedzie nam lekko na zoladku po prostu... i zateskinimy za latem...Do tej salatki najlepiej domowej roboty wiejski chlebek

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania