Ogórki kiszone można podawać jako samodzielna przystawkę lub jako dodatek do pieczywa, wędlin, ryb i mięsa. Główny składnik zupy ogórkowej i sałatek warzywnych. Po ręcznie wykonane nakładki na słoje zajrzyjcie na stronę Pani Karoliny. Wersja 1: ogórki czosnek koper chrzan Zalewa: 1 l przegotowanej wody (zimnej) 1 łyżka soli 1. Ogórki i koper umyć. Czosnek i chrzan obrać i pokroić
Apetyczna babeczkaLato kojarzy mi się z cukinią. Robię z nich sałatkę do słoików, piekę chleb, gotuję leczo, a dzisiaj pysznie i zdrowo ją nadzieję. Po dobry ryż jaśminowy zajrzyjcie do sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl . Składniki na obiad dla 4 osób: 2 średnie cukinie 15 dag ryżu jaśminowego 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 8 pieczarek Ser żółty lub pleśniowy - kilka plastrów
Apetyczna babeczkaNajlepsza sprawdzona czerwona kapusta na zimę do słoików. Dodatek jabłek i cebuli sprawia, że jest pyszna!. Jeśli macie czym szybko poszatkować kapustę to zrobienie tej sałatki jest bardzo proste i super szybkie. Składniki na 7 litrowych słoików: 3 kg czerwonej kapusty, jedna duża główka 1,5 kg jabłek 1 kg cebuli 4 łyżeczki soli morskiej Zalewa: 2 litry wody
Apetyczna babeczkachcecie przyspieszyć fermentację, dodajcie łyżkę, a buraczki ukiszą się w 3 dni. Można go pić jako sok z kiszonych buraków lub dodawać do barszczu. A z buraczków zrobić sałatkę, na przykład taką :) Smacznego
chwile dla mniezłoty len, zróbcie to na samym końcu, nie powinien się prażyć zbyt długo. Na koniec miksujemy całość w młynku do kawy lub ucieramy w moździerzu. Gomasio w sałatce :) Sól sezamowa nie ma zbyt długiej przydatności do spożycia, ok 2 tygodnie, więc nie róbcie dużych porcji "na zapas", lepiej mniej i częściej :) Smacznego
chwile dla mniePyszna, szybka, zdrowa sałatka z kiszonych buraków :) Składniki: kiszone buraki mix sałat ocet balsamiczny gomasio Buraki ścieramy na tarce do talarkowania lub kroimy w cienkie plasterki. Sałaty układamy dookoła talerza, na środku układamy buraczki. Polewamy octem balsamicznym i posypujemy gomasio. Smacznego
chwile dla mniespojrzeć łaskawszym okiem ;) Wzięłam więc wszystko co akurat miałam w domu, wrzuciłam do miski z płatkami i doszłam do wniosku, że choć nie codziennie (bo na śniadania jednak wolę sałatki), to owsiankę jednak można jeść :) Składniki: płatki owsiane zwykłe siemię lniane złoty len żurawina suszona wiórki kokosowe płatki migdałowe mleko sojowe miód lipowy lub gryczany ziarna słonecznika O właściwościach siemienia
chwile dla mnieKupiłam dziś 2 puszki ananasów, miałam robić sałatkę ale się rozmyśliłam i upiekłam ciasto. ANANASOWIEC SKŁADNIKI: Biszkopt jajka - 4szt mąka ziemniaczana -1 szkl proszek do pieczenia -1,5 łyżeczki cukier kryształ 0,5 szkl sól BEZA WIÓRKOWA: cukier puder -3/4 szkl wiórki kokosowe -100g białka jaj -3 szt KREM ANANASOWY: margaryna palma -250 g żółtka
Kuchnia DanusiNaczynie do zapiekania wysmarować masłem, wyłożyć połowę ryżu. Na ryżu położyć połowę mięsa z kurczaka i połowę warzyw, polać połową sosu i tak dalej postąpić z następną warstwą. wierzch sałatki polać sosem i posypać koperkiem. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stop. Zapiekać przez 25 minut. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia Danusiwylać do wysmarowanej tłuszczem blachy(25x40). Piec w 175 stop.przez ok.30 minut. MASA Wlać wodę do garnka, dodać cukier, zagotować. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, przecisnąć przez kratkę do sałatki, powstanie równa krateczka. Wrzucić jabłka na syrop, gotować kilka minut. Budynie śmietankowe rozmieszać w 0,5 szkl wody, wlać na gotujące się jabłka, zagotować na wolnym ogniu często mieszając. Gorącą
Kuchnia Danusiproponuję rybę w pysznym cieście drożdżowym .Jeżeli nie macie ochoty na dorsza to rzecz jasna może być inna ryba . Ryba ta idealnie smakuje z ziemniaczkami z wody i sałatką colesław. Składniki: filety z dorsza 1 30 g mąki 20 g pokruszonych drożdży 130ml gazowanej wody mineralnej sól , pieprz szczypta czosnku w proszku olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Mąkę rozcieramy
Gorący kąsekkwadraty Na środek kładziemy marmoladę i zwijamy po skosie. Tak to wygląda , nie wszystkie będą równe ,ale smak jest najważniejszy. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO Zobacz również: Pyszna sałatka na zimę Bananowiec
W kuchennym oknie Ewytymianek chleb masło pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Warzywa dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie kroimy pomidorki koktajlowe na połówki, dodajemy rukolę, odsączone kulki mozzarelli, kilka oliwek i polewamy naszą sałatkę oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Chlebek smarujemy masłem. Jajko rozbijamy na patelni, posypujemy tymiankiem, pieprzem i solą. Smażymy ok 2 minut. . Na środek talerza kładziemy pokrojoną paprykę. Smacznego
Aga w kuchniminutki w celu podgrzania. Cienkie plasterki oscypka podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy je na kromkach. Pomidory kroimy w kosteczkę, dodajemy posiekany szczypiorek. Przyprawiamy pieprzem i solą. Taką sałatkę nakładamy na kawałki ciabatty. Polecam
Aga w kuchni