sałatka - 51333 przepisów (strona:2198/3423)

Brukselka smażona z musztardą 191

kolejny pomysł na brukselkę. Tym razem z dodatkiem aromatycznych dodatków. Może być sałatką do kawałka mięsa, albo samodzielną kolacją. Nie rezygnujcie z filecików anchois, bo dodają super smaku. Ilość porcji: 3-4 porcje Czas przygotowania: 30-45 minut Składniki: brukselka – 500g papryczka chilli – 2 sztuki anchois – 4 fileciki musztarda – 2 łyżki oliwki czarne – około

wiecejwarzyw.pl
Pulpeciki z indyka w gniazdach makaronowych 132

Pulpeciki z indyka w gniazdach makaronowych zapieczone z serem mozzarella.  Przepis jest banalnie prosty, ale potrafi zaskoczyć smakiem i formą podania. Jako dodatek możecie zaserwować pieczone warzywa, lekką sałatkę ze świeżych warzyw lub ulubioną surówkę. Czas przygotowania: 45 min. Składniki na ok. 12 szt. Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 400g mięsa mielonego z indyka 2 gniazda makaronowe

kulinarnyJa
Pesto z pietruszki i suszonych pomidorów 212

suszonych pomidorów, to po prostu ten dodatek pomijam. Jednak bardzo lubię to połączenie pietruszki z suszonymi pomidorami. Możesz je podać z ulubionym makaronem, posmarować nim pieczywo lub dodać do sałatki (polecam szczególnie do tych na bazie kasz).   Nie jest tak popularne jak pestp z bazylii, a wielka szkoda, gdyż jego właściwości prozdrowotne są ogromne! Składniki: 1 pęczek pietruszki

Fabryka pomysłów
Makaron stir-fry z kurczakiem i warzywami w sosie sojowym 150

warzywami możecie zjeść na szybki obiad albo posiłek w pracy, ponieważ smakuje równie dobrze na zimno. Proponuję spróbować samego kurczaka z warzywami, który może być niesamowicie smaczną i aromatyczną sałatką. Dodając makaronu soba tworzycie pełnowartościowe i bardzo pożywne danie, którym zaskoczycie wszystkich i będą wołać o więcej . Całość może wyglądać na skomplikowane danie, w rzeczywistości jest bardzo proste, ale wymaga

Słodkie Gotowanie
Golonka pieczona 124

zostaje już marynowanie i zapiekanie w piekarniku lub opcjonalnie grillowanie. Polecam Wam także: –  kurczak z czerwonym pesto –  kurczak pieczony na butelce piwa –  kurczak z batatami –  sałatka cezar z kurczakiem –  kurczak z mozzarellą –  kurczak pieczony –  orientalne skrzydełka z kurczaka –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej GOLONKA PIECZONA PRZYGOTOWANIE

nietylkopasta.pl
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 144

także mają dobroczynny wpływ na nasze samopoczucie. Udowodniono naukowo, że zapobiegają chorobom serca i cukrzycy.  Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków

Kuchnia MagdaLeny
Pasta kanapkowa z sera żółtego 542

chlebem, bułkami, chrupkim pieczywem, waflami ryżowymi, krakersami.                 Moje inne propozycje śniadaniowe : – Quesadilla śniadaniowa – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką – Masło z orzechów włoskich

Kulinarny S.O.S.
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 145

także mają dobroczynny wpływ na nasze samopoczucie. Udowodniono naukowo, że zapobiegają chorobom serca i cukrzycy.  Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków

Kuchnia MagdaLeny
Pasta kanapkowa z sera żółtego 542

chlebem, bułkami, chrupkim pieczywem, waflami ryżowymi, krakersami.                 Moje inne propozycje śniadaniowe : – Quesadilla śniadaniowa – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką – Masło z orzechów włoskich

Kulinarne S.O.S.
Czarny mazurek 102

według uznania. Ja proponuje skórką pomarańczową.  Ja proponuję skórką pomarańczową. Ja udekorowałam plasterkami kumkwatów w syropie własnej roboty. *gotuję jajka na twardo, wyjmuję żółtka, a z białek robię sałatkę dodając do nich groszek z puszki, jabłko, trochę musztardy i majonez – pycha

królestwo garów
Zapiekanka z dorsza i fenkułu 177

Lekka zapiekanka z rybą, koprem włoskim, ziemniakami które zostały z obiadu poprzedniego i groszku mrożonego. Na ten świeży musimy jeszcze poczekać. Sałatka pachnie fenkułem który uwielbiam, za jego anyżowy smak. Tego nie da się opisać to trzeba spróbować. 30 dkg ugotowanych ziemniaków 50 dag filetu z dorsza 1 fenkuł 4 łyżki sera żółtego startego 1 szklanka groszku mrożonego

wesoła kuchnia
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i gorgonzolą 146

spieszę i chcę zjeść coś na szybko. To też mój comfort food, który uwielbiam jeść w każdej postaci. Idealny na chłodniejsze dni, jak i na lato, jako baza do sałatek. Ten jest w cięższej wersji, bardzo syty Read More Artykuł Makaron z kurczakiem, szpinakiem i gorgonzolą pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Grillowane kotlety drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim i serem halloumi 132

kotleciki drobiowe? - to brzmi dobrze. Z czosnkiem niedźwiedzim - to brzmi jeszcze lepiej! Kotlety są bardzo delikatne, soczyste i aromatyczne. Świetnie smakują na ciepło, ale na zimno w towarzystwie ulubionej sałatki lub porcji warzyw możecie śmiało zapakować je do lunchboxa i posiłek do pracy gotowy. Gorąco polecam! Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 10 min Czas przygotowania 25 min Czas

Wędrówki po kuchni
Magazyn Aromat wiosna 2019 127

nowalijki, szparagi czy pasztety wegetariańskie. Nie zabrakło także słodkości, szczególnie tych z czekoladą w roli głównej. Mój skromny wkład do numeru to przepisy na dressingi i sosy do sałatek oraz słodka historia Red Velvet Cake. Zapraszam do poczytania! https://issuu.com/magazynaromat/docs/wiosna_2019

Obiad gotowy
Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy 124

jest według mnie dobór przypraw, tak żeby nadać pasztetowi charakteru i wyrazistego smaku. Pasztet wegetariański jest świetnym dodatkiem nie tylko do kanapek. Ja często dodaję go w kawałkach do sałatki jako pożywny białkowy dodatek lub jem po prostu jako przekąskę ;) Pasztet wychodzi kremowy, wilgotny, łatwo się go kroi. Dzięki użyciu aromatycznych przypraw jego smak jest bardzo wyrazisty. Soczewica, która jest

HealthyCreations

Proponowane wyszukiwania