JEDNA Z MOICH ULUBIONYCH SAŁATEK SZYBKA SMACZNA I NIEZIEMSKO APETYCZNA Składniki: MIX SAŁAT 150 G ( Z BIEDRONKI ) DZIŚ UŻYŁAM MIX SAŁATEK Z ROSZPONKĄ MAŁA CZERWONA CEBULA OGÓREK WĘŻOWY ŚREDNI DUŻY POMIDOR SOS KNORR KOPERKOWO - ZIOŁOWY PIERŚ Z KURCZAKA POŁÓWKA MAŁA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA CEBULKA PRAŻONA - NIE KONIECZNIE SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1.DO MISECZKI WYŁOŻYĆ MIX SAŁAT 2.CEBUL
Darcia w kuchnidużej patelni z obu stron. Na dużym talerzu kładziemy placka, smarujemy go gęstym sosem mięsnym, składamy na pól i polewamy po wierzchu śmietaną. Wspaniale smakuje z sałatką z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka polaną sosem winegret. Smacznego!!! Placek ten posłużył także wyznaniu miłości, mojej miłości I Love
sierotka maRysia w kuchniostrej papryki, jajku i znów w mące i smażymy do zarumienienia w głębokim oleju. Aby troszeczkę dodać tej potrawie zdrowego wyglądu i smaku podałam ją z sałatka z sałaty lodowej, pomidora i ogórka. Panierka jest naprawdę świetna - chrupiąca i lekko pikantna. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Mizeria to wspaniały dodatek polskiej kuchni. Pasuje do wielu dań. Do kotleta schabowego, mielonego, do klopsików, do żeberek, do pieczonego …
My Blueberry CornerTilapię robiłam ja a sałatkę w tym samym czasie robił Przemek co w rezultacie przyniosło szybki i smaczny obiad. Takie szybkie obiady to zbawienie jak nie
Moje Małe Czarowanieolejem Łagody, harmonijny smak, przyczyniły się do ogromnej popularności tej sałatki. Także i ja nie mogłem już dłużej czekać i zabrałem się, za przygotowanie, szwedzkiej sałatki na zimę. Składniki 2 kg ogórków 2 marchwie 1 cebula zalewa 4 szklanki wody 3/4 szklanki octu 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 2 łyżki soli 1 łyżeczka gorczycy 4 liście
Miód i pieprzPrzepis na szybką i trochę nietypową sałatkę, bo z makaronem spaghetti. Składniki: 150 g makaronu spaghetti 150 g szynki konserwowej długi ogórek puszka kukurydzy mały por 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz łyżka oleju Przygotowanie Makaron łamiemy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Por kroimy w kostkę
e-PrzepisyKulinarneDzisiaj propozycja lekkiej, delikatnej sałatki, którą można z powodzeniem zaserwować przy grillu do mięsa, ale również jako dodatek do obiadu, zwłaszcza do młodych ziemniaczków. Prosta, banalna sałatka z młodej kapusty, kopru i ogórka. Powinna się lekko schłodzić przed podaniem, ale ja, pałaszuje ją zaraz po wymieszaniu:) Składniki: 1 mała główka młodej kapusty, lub pół dużej 1 solidny pęczek kopru
na moim stole...Składniki: - duży, zielony ogórek - 4 dojrzałe pomidory - 4 cebule dymki - duża papryka - natka pietruszki - 200 gram sera szkopskiego lub feta - 8 łyżek oliwy z oliwek - łyżeczka
w mojej kuchniSałatka z dodatkiem tortellini -można samemu, ale nie zawsze jest na to czas..tak więc można wykorzystać tortellini kupione w sklepie.Taką sałatkę można nawet zabrać ze sobą do pracy.. tortellini ogórek cebula fioletowa pomidory papryka rzodkiewki majonez Kielecki z czosnkiem sól cebulowa Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić.Ogórek, pomidory ,paprykę , cebulę
Moje domowe kucharzenieAlbo zupełnie odpuszczamy sobie ser i niczym go nie zastępujemy. Albo dodajemy do naszej sałatki kiełki (pychotka i bomba dla zdrowia). Przepis na jedną z wersji sałatki greckiej. Inną znajdziecie TUTAJ . Składniki: 1 ogórek, 250 g pomidorków koktajlowych, 2 fioletowe cebule, 150 g fety, czarne oliwki. Przepis: Kroimy w kosteczkę ogórek (przy czym nie obieramy go uprzednio ze skórki
MODA NA BIOpoleca się serdecznie. I ten zapach tymianku! Niedużo wysiłku przy przygotowaniu takiego obiadu i mało garów do mycia bo upiekłam wszystko na jednej blasze. Zestaw uzupełniła sałatka z młodych liści, truskawek i ogórka, skropiona sosem winegret. A kiedy wreszcie ruszę w knieje i nazbieram grzybków leśnych to na pewno zrobię znowu Pstrąga smażonego z kurkami bo w takiej wersji też
Smaczna Pyzapoobserwuję. Umysł mam jakby jaśniejszy. Pełne podsumowanie efektów chcę zrobić pod koniec tygodnia - po kilku dniach normalnego odżywiania. Menu "przejściowe": Śniadanie: - woda z cytryną - jabłko - sałatka (rokola, sałata rzymska, kalarepa i ogórek + sok z cytryny) - kawa zbożowa II śniadanie - sok wycisnięty z buraków, botwinki i grapefruita - czipsy z selera (były chrupiące! :)) Obiad: - warzywa duszone curry (kalarepa, czosnek, cebula, cukinia
pyszne zdrowościsłonecznika sól, pieprz słodki dresing 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku Szpinak poszatkować, dodać pokrojone jajka i ogórki. Przygotować dresing i wymieszać z sałatką
Jadło i czytadło