Kolejne śniadanie i kolejna sałata. Ta chyba smakuje mi najbardziej ze wszystkich. Wydaje mi się, że zawdzięcza ona swój niesamowity smak wspaniałemu dressingowi. Warto ją zrobić
Mango Papajazwlekałam. Sałatka jest przepyszna i pomimo wielkiej porcji - znika wręcz ekspresowo. Zresztą sami spróbujcie. Przekonacie się, że jej smak mówi sam za siebie i nie trzeba go tak zachwalać! 1 opakowanie tortellini (nadzienie wg gustu; użyłam z serem) 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 200-250g szynki 200-250g żółtego sera 4-5 ogórków konserwowych
Di gotujeprzyrządzania sałatek, surówek oraz potraw gotowanych. Ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, nie nadaje się do długie smażenia czy pieczenia.Olej słonecznikowy zyskał na popularności szczególnie dzięki odkryciu jego fascynujących właściwości odkażających, leczniczych, przeciwzapalnych oraz profilaktycznych – kluczem jest tu tzw. ssanie oleju. Tatar z wędzonego łososia Składniki na 2 porcje: 200 g wędzonego łososia ogórek konserwowy 1/2 czerwonej cebuli
Bike By LifeJabłka, ogórki,cebulę oraz ocet winny dodaję do kapusty. Mieszam. Surówkę doprawiam do smaku cukrem oraz pieprzem. Do przygotowania surówki wykorzystałam Ocet Winny z czerwonego wina, który otrzymałam do testowania od firmy JAMAR . Ocet ma piękny czerwony kolor, jest zamknięty w białej szklanej butelce. Ocet ten ma 6% kwasowości. To idealny dodatek do różnego rodzaju sałatek, surówek czy marynat
Tradycyjna kuchnia Kasiolej rydzowy Ogórki obrać ze skórki i pokroić w średnią kostkę. Pomidory również pokroić w średnią kostkę, jeśli używamy koktajlówek wystarczy przekroić je na pół. Ser sałatkowy także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i lekko wymieszać. Do smaku doprawić ziołami włoskimi. Można też dodać drobno pokrojona cebulkę. Całość skropić olejem rydzowym i podawać. Sałatka idealnie smakuje solo
Monia miesza i gotujesałatkami to jest tak, że każdy lubi składniki rozłożone w różnych proporcjach. Dlatego jedynie sugeruję jak mogłyby one wyglądać, gdyż zawsze robię to na oko i dodaję więcej tego dodatku, na który mam największą ochotę. Składniki na 1 porcję: - pół pojedynczej pierś z kurczaka - 2 garści sałaty rzymska - 1 garść rukoli - 4 pieczarki - pół ogórka - ćwierć papryki - kromka chleba
Be Fit Be Strongogórek kiszony plater sera żółtego krojony w kostkę 3-4 kawałki wędzonego kurczaka pokrojone w kostkę łyżka siekanego szczypioru 1/2 łyżki majonezu płaska łyżeczka chrzanu tartego Przygotowanie: Ugotowane warzywa kroimy wg uznania. Lekko solimy (warzywa były gotowane bez soli) i pieprzymy. Dodajemy chrzan i majonez. Drugie śniadanie do pracy lub kolacja bez chleba gotowe. Sałatka była naprawdę smaczna
Kuchnia po mojemucytryna Przygotowanie: Ogórka i cebulę pokroić w kostkę, paprykę w 3 cm paski. Paluszki krabowe sparzyć i pokroić w kostkę, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać. W szklance wymieszać majonez, jogurt. Czosnek rozgnieść, bardzo drobno posiekać i dodać do szklanki. Sos dodać do warzyw, wymieszać. Sałatę lodową pourywać przed samym podaniem sałatki. Ilość sałaty dodawać
cooklifeNigdy nie myślałam, że surówka składająca się praktycznie z jednego składnika - młodej białej kapusty, może być tak pyszna! Zawsze dodaję do surówki z kapusty startą
Walijskie PichcenieBanalnie proste, a w swojej prostocie pyszne! Idealny sycący obiad dla łakomczuchów na diecie. Składniki: sałata lodowa pomidorki koktajlowe zielony ogórek 2 piersi z kurczaka (nieduże
Brzuszki Łakomczuszkiskładniki sosu. Sałatkę polać sosem przed podaniem. Guacamole : Składniki : * awokado * pół czerwonej papryki * mała cebulka szalotka * sok z cytryny * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Awokado rozgnieść widelcem, dodać drobno pokrojoną paprykę oraz szalotkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Idealny sos do warzyw. Na piknik zawsze zabieram pokrojoną w słupki marchewkę, kawałki ogórka, rzodkiewki
Magiczne Życie Martyklasyczną sałatkę jarzynową. Pamiętam ją od zawsze, była obecna na sylwestrowym, świątecznym jak i imieninowym czy urodzinowym stole. Dla mnie jest ona jednym z najważniejszych dań. Smakuje zawsze i jest pyszna. Składniki: 4 marchewki ( spore ) 4 ziemniaki 1 korzeń pietruszki Kawałek korzenia selera Groszek z puszki 1 duża cebula ( lub 2 mniejsze ) 4 - 5 jabłek 5 ogórków kiszonych
Smaki EwyApatyczny, znudzona, bez chęci do życia... Tak możesz się czuć gdy zabraknie w Twojej diecie zestawu żelaza wraz z witaminą C. Pękające kąciki ust czy też
Kuchnia PROzdrowotnawłaśnie ta sałatka do słoja, którą będę się zajadać przez dość długi czas, bo zrobiłam ją z 6 kilogramów cukinii, jak było w przepisie. Stwierdziłam, że ta porcja jest trochę wielka i postanowiłam podać pomniejszoną wersję o połowę, bo dla większości osób chyba bardziej się taka opcja sprawdzi. Składniki: 3 kg cukinii 1 kg papryki 1 kg ogórków ½ kg cebuli
Smakowy Rajnajlepszych odmian ogórka gruntowego. Znana jest z dużej zdolności regeneracji roślin, co pozwala na wydłużenie zbioru nawet do jesieni. Owoce są bardzo kształtne, intensywnie zielone, bez tendencji do przerastania na grubość. Odmiana bardzo plenna i odporna na choroby, zwłaszcza na mączniaka rzekomego co umożliwia uprawę bez stosowania środków chemicznych ! Doskonale nadaje się zarówno do kwaszenia,jak i sałatek. Ja uprawiam
Przepisy i porady kulinarne