składniki takie jak ogórek, kapusta pekińska no i drugi najważniejszy składnik seler konserwowy, który zmienia smak sałatki na ten idealny :D ~~SKŁADNIKI~~ duża kapusta pekińska połowa kapusty seler naciowy konserwowy 1 słoiczek ogórek długi zielony 1 szt. makaron kolory tortellini z szynką majonez 5 łyżek natka pietruszki siekana 3 łyżki ~~METODA~~ Kapustę szatkujemy. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Seler
Kuchnia PaulettesSałatka bardzo dobrze wszystkim znana. Od lat gości w naszych domach. Pamiętam z dzieciństwa, jak babcia robiła ją w formie kulek. Układała kulki na półmisku, przyozdabiała majonezem i zieloną pietruszką. Majonez oczywiście był swojej roboty :) Miło tak powspominać :) Składniki: 2 ziemniaki 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 średniego selera 3-4 ogórki kiszone 1 por (tylko biała część) 1 puszka groszku
Agusiowe smakołykiimprezie u znajomych:). Prosta, smaczna, tania i nieskomplikowana. Czyli wszystko to czego wymagamy od imprezowej sałatki. 2 zupki chińskie (u mnie o smaku kurczaka) 2 filety z kurczaka 2 papryki czerwone 1 puszka kukurydzy 10 ogórków konserwowych sól, pieprz 3 łyżki majonezu 1. Makaron zalewamy wodą, odcedzamy kiedy napęcznieje. Filety drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Paprykę
Szefowa kuchnisię z Wami pyszną sałatką, która jest praktycznie sałatką wiosenną. Pyszna, zdrowa i lekka. Polecam. Sałatka warzywna z kurczakiem PODSTAWOWE SKŁADNIKI 1 mała kapusta pekińska 1 podwójny filet z kurczaka 2 pomidory 2 ogórki kiszone pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku DODATKI pieprz majonez ketchup przyprawa kebab- gyros przyprawa kucharek 10 dag margaryny Margarynę roztopić na patelni, dodać filet pokrojony
Gotuję Testujęwersja sałatki hawajskiej. Ma nieco ostrzejszy smak, bo zamiast ananasów dodajemy marynowane cebulki i czosnek. SAŁATKA ZŁOTA CEBULKA Składniki: 1 słoik marynowanych małych cebulek 1 słoik marynowanego selera 1 mała puszka kukurydzy 300 g szynki konserwowej 3-4 ząbki marynowanego czosnku majonez sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Marynowane cebulki,seler oraz czosnek i kukurydzę odsączamy z zalewy. Przekładamy
Bon appetit mon amiepolane sosem jogurtowo-musztardowym oraz posypane podprażonym sezamem. Pomysł na prostą do przygotowania i bardzo smaczną sałatkę. Składniki: 3 garście świeżego szpinaku 1 mała czerwona cebulka 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki sezamu sos 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej ewentualnie sól oraz pieprz Szpinak umyć, osuszyć i ewentualnie rozerwać na mniejsze
UgotowaćSzybka w przygotowaniu sałatka, gdzie dominującym smakiem jest ogórek i koperek. Makaron sprawia, że sałatka jest bardzo syta. 0,5 szklanki makaronu w kształcie ziaren ryżu (pełnoziarnistego) 2 ogórki szklarniowe 30 dag szynki konserwowej 1 pęczek świeżego koperku 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Ryż (makaron w jego kształcie) gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Hartujemy w zimnej wodzie, odcedzamy. Ogórki
VioletoweKucharzenieświątecznego klimatu. Podaję ją z pysznym PIECZYWEM CHRUPKIM WASA WIELOZIARNISTYM NA ZAKWASIE. Zapraszam :) SKŁADNIKI: Sałatka: 10 dag Polędwicy Sopockiej 1/2 słoika selera konserwowego 10 dag sera żółtego tartego 2 jajka 3 ogórki kiszone 1 łyżka natki pietruszki Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka tartego chrzanu sól i pieprz
Gotowanie Patkijajek to naprawdę pyszne połączenie. Jeśli chcecie możecie użyć świeżego ogórka. Smacznego:) Oto składniki na sałatkę: 2 puszki tuńczyka 120 g w sosie własnym 3 ogórki kiszone 2 jajka ugotowane na twardo 1 opakowanie mini mozzarelli (kulki) 125 g 2 łyżki majonezu łyżeczka ostrej musztardy połowa małego pęczka koperku sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odsączamy z sosu, mieszamy w miseczce
Zasmakuj KuchniUwielbiam wędzonego pstrąga. Najczęściej dodaję go do sałatek lub past kanapkowych. Oto jedna z moich propozycji. Składniki: 150 g wędzonego pstrąga 5 jajek 1 czerwona papryka pęczek rzodkiewki 4-5 korniszonów 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka łagodnej musztardy sól i pieprz do smaku Pstrąga podzielić na małe kawałki. Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli. Następnie
Czerwień i błękitfareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka z gotowanych buraków Składniki: 3-4 ugotowane buraki 2-3 ugotowane marchewki Puszka groszku konserwowego 1 papryka czerwona 2-3 ogórki kiszone 1 mała cebula Majonez Sól,pieprz Sposób wykonania: Buraki, marchew, paprykę, ogórka kiszonego i cebule kroimy w kostkę. Wkładamy do dużej
Smaki Nataliimięsem, sosem cacyki, plastrami pomidora i frytkami. W Kuchni Smaków w wersji spolszczonej, czyli Gyrosowa sałatka przekładana ;) Składniki: Średnia kapusta pekińska Puszka kukurydzy konserwowej 2 filety z kurczaka Przyprawa Gros 2 cebule 2-3 papryki czerwone 6 – 7 ogórków konserwowych Ketchup, majonez, olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na kawałeczki. Przyprawę do gyrosa rozpuszczamy w ¾ szklanki wody, dodajemy
Kuchnia smakówBardzo lubię wędzonego pstrąga, dlatego często dodaję go do sałatek. Oto jedna z nich. Składniki: 150 g wędzonego pstrąga 100 g sera żółtego po pół puszki czerwonej fasoli i kukurydzy 4-5 korniszonów 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu lub śmietany 1 łyżka łagodnej musztardy sól i pieprz do smaku Pstrąga podzielić na małe kawałki. Kukurydzą i fasolę odcedzić
Czerwień i błękitsałatka, dzisiaj z soczewicą. Myślę, że takich miłośników jak ja jest znacznie więcej. Więc dla miłośników sałatek (i nie tylko), coś smacznego. Składniki: Soczewica z puszki 100 gram łososia wędzonego ½ papryki czerwonej 2 ogórki korniszony 3 jajka ugotowane na twardo Natka pietruszki Majonez light ( light używam na ogół zawsze ) Sól Pieprz Sok z cytryny Wykonanie: Soczewicę umieszczamy na sicie, przepłukujemy
Smaki EwySałatka ziemniaczana czyli kartoffelsalad to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni w Niemczech czy Austrii. Tradycyjnie robi się ją na bazie ziemniaków, ogórków kiszonych lub marynowanych, cebuli, majonezu, soli i pieprzu. Ale jak to z kuchnią bywa przepisy żyją swoim życiem i ile pań domu tyle jedynych, oryginalnych wersji. Dzisiaj wersja austriacka, wersja którą miałam przyjemność jeść w tym roku
Bernika - moj kulinarny pamietnik