imprezie u znajomych:). Prosta, smaczna, tania i nieskomplikowana. Czyli wszystko to czego wymagamy od imprezowej sałatki. 2 zupki chińskie (u mnie o smaku kurczaka) 2 filety z kurczaka 2 papryki czerwone 1 puszka kukurydzy 10 ogórków konserwowych sól, pieprz 3 łyżki majonezu 1. Makaron zalewamy wodą, odcedzamy kiedy napęcznieje. Filety drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Paprykę
Szefowa kuchnisię z Wami pyszną sałatką, która jest praktycznie sałatką wiosenną. Pyszna, zdrowa i lekka. Polecam. Sałatka warzywna z kurczakiem PODSTAWOWE SKŁADNIKI 1 mała kapusta pekińska 1 podwójny filet z kurczaka 2 pomidory 2 ogórki kiszone pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku DODATKI pieprz majonez ketchup przyprawa kebab- gyros przyprawa kucharek 10 dag margaryny Margarynę roztopić na patelni, dodać filet pokrojony
Gotuję Testujęwersja sałatki hawajskiej. Ma nieco ostrzejszy smak, bo zamiast ananasów dodajemy marynowane cebulki i czosnek. SAŁATKA ZŁOTA CEBULKA Składniki: 1 słoik marynowanych małych cebulek 1 słoik marynowanego selera 1 mała puszka kukurydzy 300 g szynki konserwowej 3-4 ząbki marynowanego czosnku majonez sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Marynowane cebulki,seler oraz czosnek i kukurydzę odsączamy z zalewy. Przekładamy
Bon appetit mon amiepolane sosem jogurtowo-musztardowym oraz posypane podprażonym sezamem. Pomysł na prostą do przygotowania i bardzo smaczną sałatkę. Składniki: 3 garście świeżego szpinaku 1 mała czerwona cebulka 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki sezamu sos 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej ewentualnie sól oraz pieprz Szpinak umyć, osuszyć i ewentualnie rozerwać na mniejsze
UgotowaćSzybka w przygotowaniu sałatka, gdzie dominującym smakiem jest ogórek i koperek. Makaron sprawia, że sałatka jest bardzo syta. 0,5 szklanki makaronu w kształcie ziaren ryżu (pełnoziarnistego) 2 ogórki szklarniowe 30 dag szynki konserwowej 1 pęczek świeżego koperku 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Ryż (makaron w jego kształcie) gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Hartujemy w zimnej wodzie, odcedzamy. Ogórki
VioletoweKucharzenieświątecznego klimatu. Podaję ją z pysznym PIECZYWEM CHRUPKIM WASA WIELOZIARNISTYM NA ZAKWASIE. Zapraszam :) SKŁADNIKI: Sałatka: 10 dag Polędwicy Sopockiej 1/2 słoika selera konserwowego 10 dag sera żółtego tartego 2 jajka 3 ogórki kiszone 1 łyżka natki pietruszki Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka tartego chrzanu sól i pieprz
Gotowanie Patkifareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka z gotowanych buraków Składniki: 3-4 ugotowane buraki 2-3 ugotowane marchewki Puszka groszku konserwowego 1 papryka czerwona 2-3 ogórki kiszone 1 mała cebula Majonez Sól,pieprz Sposób wykonania: Buraki, marchew, paprykę, ogórka kiszonego i cebule kroimy w kostkę. Wkładamy do dużej
Smaki Nataliimięsem, sosem cacyki, plastrami pomidora i frytkami. W Kuchni Smaków w wersji spolszczonej, czyli Gyrosowa sałatka przekładana ;) Składniki: Średnia kapusta pekińska Puszka kukurydzy konserwowej 2 filety z kurczaka Przyprawa Gros 2 cebule 2-3 papryki czerwone 6 – 7 ogórków konserwowych Ketchup, majonez, olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na kawałeczki. Przyprawę do gyrosa rozpuszczamy w ¾ szklanki wody, dodajemy
Kuchnia smakówsałatka, dzisiaj z soczewicą. Myślę, że takich miłośników jak ja jest znacznie więcej. Więc dla miłośników sałatek (i nie tylko), coś smacznego. Składniki: Soczewica z puszki 100 gram łososia wędzonego ½ papryki czerwonej 2 ogórki korniszony 3 jajka ugotowane na twardo Natka pietruszki Majonez light ( light używam na ogół zawsze ) Sól Pieprz Sok z cytryny Wykonanie: Soczewicę umieszczamy na sicie, przepłukujemy
Smaki EwySałatka ziemniaczana czyli kartoffelsalad to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni w Niemczech czy Austrii. Tradycyjnie robi się ją na bazie ziemniaków, ogórków kiszonych lub marynowanych, cebuli, majonezu, soli i pieprzu. Ale jak to z kuchnią bywa przepisy żyją swoim życiem i ile pań domu tyle jedynych, oryginalnych wersji. Dzisiaj wersja austriacka, wersja którą miałam przyjemność jeść w tym roku
Bernika - moj kulinarny pamietnikróżyczki jak i obraną z włókien łodygę (ma podobny smak jak kalarepa). U mnie dziś pyszna sałatka! Składniki: 1 brokuł 20 dag pieczarek 20 dag koktajlowych pomidorków 2 łodygi selera naciowego 1 cytryna 1 pęczek szczypiorku sól do smaku pieprz do smaku majonez Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki, przelać wrzątkiem i osuszyć. Pieczarki dokładnie opłukać, cienko pokroić, skropić sokiem
Tradycyjna Kuchniabardzo smaczna. Mała ilość niewyszukanych składników oraz proste przygotowanie to tylko kilka cech tej wersji :) Zapraszam! Sałatka z zupek chińskich Składniki: 1 opakowanie zupki chińskiej 4 średniej wielkości ogórki konserwowe 1 mała puszka kukurydzy 200g szynki 1 mała papryka czerwona 4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron zalać szklanką wrzątku z odrobiną soli. Ogórki, paprykę i szynkę pokroić w średnią
Tagebuch po polskuświęta, potrzebowałam do ich przygotowania samych żółtek. Białka, które mi zostały postanowiłam wykorzystać do ultra szybkiej sałatki. Banalnie prosta, błyskawiczna w przygotowaniu i równie błyskawicznie znikła z talerzy :) Składniki: 8 białek jajek 100 g łososia wędzonego 1/2 zielonego świeżego ogórka 3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Białka i ogórka kroimy w kostkę. Łososia siekamy i dodajemy do pozostałych składników
Taste Therapydziękuję. Jajka ugotować na twardo, ryż w torebkach ugotować jak na opakowaniu. Jest to sałatka warstwowa, kładziemy po kolei według kolejności. 1 warstwa, spód ugotowany ryż, 1/4 całej ilości 2 warstwa, pokrojony w małe kawałeczki por wymieszany z 1/2 ilości majonezu 3 warstwa, ugotowany ryż, 1/4 całej ilości 4 warstwa, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe + 4 łyżki ketchupu
Kuchnia Pokoleńgłównej. Tym bardziej ją polecam, bo naprawdę zaskoczyła mnie jej kompozycja, prostota i możliwość skomponowania tej sałatki z innymi daniami, szczególnie mięsnymi. Równie dobrze smakuje dzień po przygotowaniu. Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 150g słonecznika 150ml gęstej śmietany 3 łyżki majonezu sok wyciśnięty z połowy cytryny sól pieprz Sposób przygotowania: Kapustę kroimy w poprzek i przenosimy
Kuchnia Pani Wiosny