pokroić w kostkę. Śledź, ogórek oraz cebulę pokroić w kostkę. Soczewicę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jogurt wymieszany z majonezem i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem jeszcze raz delikatnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki na kilka godzin by się przegryzła. SMACZNEGO
magiczna kuchnia Kasiłyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Por przekrawamy wzdłuż i kroimy w półplasterki. Jabłka kroimy i pomidory kroimy w kostkę. Śmietanę łączymy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji" Ilość porcji: 5 koszt wykonania: ok. 6 zł czas przygotowania
Pobite gary BarbarySkładniki jajka, 5 sztuk majonez, 2-3 łyżki śmietana 12%, 2 łyżki sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy w rondelku na twardo około 8-9 minut
Gotowanie moimi oczamimile i motywujace, gdy tak wielu z Was oglada moje jedzonko i czerpie z niego inspiracje dla siebie. Dzis w zestawie: Sniadanie - salatka z jablka, selera naciowego i rodzynek z jogurtem greckim i odrobina majonezu, dla zlamania smaku Lunch - makaron z brokulem, czosnkiem i chili z dodatkiem jogurtu. I tu moj nowy patent (zastanawiam sie czemu wczesniej
Codzienne GotowanieSałatka z brokułem... Prosta i smaczna sałatka, która rozpływa się w ustach. Składniki: brokuł pomidory jajka sól, pieprz majonez Wszystko kroimy na większe kawałki, dodajemy majonez, sól i pieprz i gotowe
Pelusiowa KuchniaUwielbiam zdrowe i szybkie dania, które smakują tak, że zastanawiam się czy następnego dnia powtórzyć to co jadłam dziś. Tym razem zapraszam na sałatkę. Składniki: Brokuł pomidorki koktajlowe 3 jajka 200g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu Winiary 50 g sera Radamer w kawałku 2 ząbki czosnku szczypiorek sól 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania: Jajka gotujemy w osolonej
Wielki apetytŚwięta…..śledzie…..sałatka….. :) Składniki: 4 filety śledziowe np. korzenne, 4 jajka, 2 ogórki kiszone, 2 łyżki groszku konserwowego, 1 łyżka majonezu, 2 łyżki śmietany jogurtowej, 1 łyżeczka musztardy francuskiej, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, kiełki rzodkiewki do dekoracji, świeża rukola, ziarna kapary. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy na gruba kostkę. Jedno(...)Ogórek i śledzie kroimy w kostkę. Dwa filety zostawiamy w całości. Majonez mieszamy ze śmietaną i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. W miseczce mieszamy ze sobą jajka, ogórki, śledzie, groszek, dodajemy sos śmietanowo - majonezowy i całość ze sobą mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowaną sałatkę odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz., aby smaki się ze sobą
Moniki Smakołykiściekającego z niej gęstego i pachnącego dipu czosnkowego. Co więcej jest on również idealny jako dodatek do potraw z grilla, fast foodów, sałatek czy też kanapek. Sos Czosnkowy - Składniki: 3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu (używam Kieleckiego) 4 łyżki śmietany 18% oregano bazylia majeranek czosnek w proszku pieprz odrobina soli Sos Czosnkowy - Sposób przygotowania : Czosnek zetrzeć na tarce
Słodka StronaThe post Sałatka warstwowa z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeIdealny dodatek do pizzy, dań z grilla, sałatek itp. Prosty i smaczny Składniki: 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany szczypta cukru sól pieprz Przygotowanie: Śmietanę połączyć z majonezem, dodać cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego
Oryginalny smakPost Surówka do obiadu (z marchewki i kapusty pekińskiej) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Surówka z marchewki i jabłka pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojejednym ogniu" :) Połowę łososia upieczonego wczoraj użyłam do pasty :) Składniki: 4 jaja gotowane na twardo, pieczony łosoś (200 gram, ja użyłam przyrządzonego do Sałatki z rukoli i pieczonego łososia w pomarańczowym dresingu ), 2-3 łyżki majonezu, szczypior z dymki, czerwony pieprz, Jaja siekamy drobniutko, jak dla młodych kurczaczków :) Łososia również rozdrabniamy starając się nie podjadać :) sypiemy pokrojony szczypior, pieprzymy czerwonym
Delicious TitbitsPost Sos czosnkowy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojemakaronowych muszelkach nabiera odświętnego charakteru. Kompozycja smaków wzbogacona została aromatyczną czarnuszką, która świetnie współgra i uzupełnia całość. Wiosenna sałatka w makaronowych muszlach Składniki: 16 dużych muszli makaronowych 2 łyżki keczupu 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz czarnuszka natka pietruszki 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej(...)Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy drobno. Majonez mieszamy z musztardą i keczupem. Tak przygotowany sos doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę kroimy na małe kawałeczki. Kapustę mieszamy z kukurydzą, fasolką, papryką i jajkami. Do warzyw i jajek dodajemy sos i pół łyżeczki czarnuszki i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę nakładamy do wystudzonych muszli makaronowych. Posypujemy z wierzchu posiekaną
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki