Szybkie ciasta to coś co lubię najbardziej :). W godzinę czasu można nakarmić siebie i gości jeszcze ciepłym ciastem. Co prawda wiele finezji w tym nie ma
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, proste ciasta to świetne rozwiązanie na ten zimowy czas, gdy rozleniwieni szukamy odrobiny słodyczy. By uniknąć szybkiego kursu do marketu po ciastka, warto zdobyć się
Kuchnia PROzdrowotna(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z makiem to bardzo smaczne i popularne ciasto, szczególnie w okresie świątecznym. Nie ważne czy to święta Bożego Narodzenia czy Wielkanoc, sernik
Przepiski.plOdciśnięte ziemniaki przekładamy do miski *** *** Sok, który odcisnęliśmy z ziemniaków delikatnie wylewamy do zlewu. Na dnie miski pozostanie skrobia ziemniaczana, która będzie nam potrzebna *** *** Do odsączonych ziemniaków dodajemy mąkę, jajka, skrobie ziemniaczaną oraz łyżeczkę soli *** *** Całość mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie należy dosypać troszkę więcej mąki *** *** W dużym garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli(...)SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Szare kluski ziemniaczane z boczkiem i cebulką pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemkanapkach. Tym razem upiekłam 6 dużych kotletów wieprzowych faszerowanych serem topionym i świeżą bazylią . Polecam pyszne Pieczone kotlety z serem i bazylią. Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 1 jajko, sól i pieprz młotkowany z kolendrą i gorczycą do smaku, 100 g serka topionego ok. 2 łyżki majeranku, ok. 6 łyżek siekanej bazylii, 1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta bułka(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy ok. 20 minut w ok. 170 stopniach w piekarniku, odwracamy i pieczemy kolejne 20 minut. Podajemy pieczone kotlety z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z rzodkiewki, ogórków i kwaśnej śmietany. The post Kotlety z serem i bazylią pieczone w piekarniku appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzepisy na lekkie i orzeźwiające dania, które wzbogacą i urozmaicą Waszą kuchnię wiosną i latem. W sumie ponad 100 przepisów z podziałem na śniadania, przekąski, dania główne, sałatki, wypieki i desery. Jest też "moja spiżarnia" - mini poradnik jak najlepiej wykorzystać przyprawy i inne egzotyczne składniki. "Sirocco", Sabrina Ghayour Wydawnictwo Insignis 242 strony Twarda oprawa Cena 69,99 zł Niżej(...)Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 175 ml oliwy 3 porcje mocnego espresso nasiona z 8 strączków kardamonu zielonego, u uczone w moździerzu 5 jajek, żółtka i białka osobno 75 g drobnego cukru Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż tortownicę z wyjmowanym dnem (średnica 24 cm) papierem do pieczenia. Rozpuść czekoladę
SzczyptaSmaQcebulka sól , pieprz do smaku 1. Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę lub jak w moim przypadku rozgniotłam je szybko widelcem. 2. Wbijamy jajka dodajemy mąkę, pieprz, paprykę ostrą i słodką oraz sól, wszystkiego z wyczuciem i próbując cały czas czy smak nam odpowiada. Zagniatamy ciasto i odstawiamy. 3. Następnie szklimy cebulkę na oleju(...)środek farsze. Zalepiamy szczelnie, tworząc owalny kształt bądź podłużny ;) 6. Smażymy na rozgrzanym oleju, na niewielkim gazie do momentu aż farszynki się ładnie zrumienią. Podajemy z ulubionym sosem, sałatką bądź z barszczykiem czerwonym
Gotowanie...to proste !Dostałam ostatnio dość sporo cukinii, większą część przetworzyłam na sałatki , a z tego co mi zostało postanowiłam zrobić placuszki, których szczerze mówiąc jeszcze nigdy wcześniej nie jadłam, a jako że jestem maniakiem placuszkowym , to nie pozostało mi nic innego jak tylko przetestować :) Przepis w głowie miałam od jakiegoś czasu, ale zdarzyło się tak, że po wyciśnięciu soku, zostało tego niewiele(...)jeśli cukinia jest przerośnięta w twardej skórce to około kilograma, by wyszło 600g po usunięciu skórki i gniazd nasiennych) 2 łyżeczki soli 3 średnie ziemniaki 1 cebula 2 jajka Pieprz 15 dag mąki pszennej Olej do smażenia Dodatkowo można dodać: Natkę pietruszki Szczypiorek koperek 1 ząbek czosnku Zioła prowansalskie Cukinię myjemy (jeśli jest twardej skórce obieramy, wydrążamy gniazda nasienne
Smakowy Rajśniadanie mam kanapkę to wybieram pudełko śniadaniowe, a np. na płatki do jogurtu wybieram małe zamykane pudełeczko. - Do potraw, które mają intensywny zapach (dania z dodatkiem ryb czy jajek) warto wybrać pudełka z komorami i szczelnym zamknięciem. Podobnie wielokomorowe pudełka przydają się, gdy lunch składa się z kilku oddzielnych produktów. - Na zupę warto wybrać specjalny pojemnik – warto upewnić(...)Pudełko śniadaniowe - Twój LunchBox - 109,00 zł.3. Lunchbox Appetit - Fabryka Form - 77,00 zł.4. Lunchbox Smash XL - Twój LunchBox - 69,00 zł.5. Lunchbox "Sałatka na drogę" Sistema - Twój LunchBox - 39,00 zł.6. Lunchbox 3 komorowy - Twój LunchBox - 89,00 zł. Wybór należy do Was! Najważniejsze, by jeść zdrowo i smacznie, a posiłki przygotowywane w domu dają
Pasja Smaku(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe placki z cukinii to świetna alternatywa dla klasycznych placków ziemniaczanych. Są one bardzo szybkie w przygotowaniu, a smakują wyśmienicie. Będą idealnym pomysłem
Przepiski.plśredniej wielkości, upieczone buraki 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki jogurtu ½ pęczka koperku 1 łyżka tartego chrzanu sól i pieprz do smaku Buraki, jajka i śledzie kroimy w kostkę. Jogurt mieszamy ze śmietaną i drobno posiekanym koprem oraz chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie całość mieszamy i wykładamy na pieczywo. Ozdabiamy gałązkami koperku. 4. Bruschetta(...)skrapiamy oliwą z oliwek i podpiekamy 2-3 minuty w piekarniku rozgrzanym do 200° C. Następnie na podpieczoną bagietkę wykładamy konfiturę cebulową, a na nią kawałek śledzia. 5. Sałatka z ziemniakami, fenkułem i śledziem 4 filety śledziowe a’la Matjas SEKO 4-5 sztuk średniej wielkości ziemniaków 1 spory fenkuł oliwa z oliwek
SMYKWKUCHNIuroczy kolor zawdzięczają gotowanym buraczkom, które sprawiają też, że kotlety są fajnie wilgotne w środku. Drugim głównym składnikiem kotletów jest kasza gryczana. Dzięki niej są sycące i w towarzystwie sałatki mogą stanowić pożywny obiad. Buraczane kotlety przyprawiłam przyprawą zaatar. Uwielbiam tą bliskowschodnią mieszankę przypraw za cudowny aromat i wyrazisty smak. Znajdują się w nim między innymi tymianek, sezam(...)KASZY GRYCZANEJ Z podanych składników wyszło 7 kotletów Czas przygotowania 40 -50 minut (plus czas gotowania kaszy i buraka) 200 g ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej Duży ugotowany burak Jajko Garść czerwonej fasoli 2 łyżki kaszy manny Opcjonalnie plaster sera feta Zaatar Ugotowanego buraka zetrzeć na tarce na grubych oczkach Do startego buraka dodać ugotowaną kaszę, jajko, lekko rozgniecioną widelcem fasolę
HealthyCreationspszenną, solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem oraz ziołami prowansalskimi, by powstało jednolite gęste ciasto. Każdy kapelusz nadziać farszem cebulowo-pieczarkowo-serowym, a następnie otoczyć w wyżej przygotowanym cieście (z jajek, mąki i przypraw). Kolejno każdy kapelusz otoczyć w bułce tartej. Na patelni (u mnie mała patelnia o średnicy 23 cm) rozgrzać porządnie olej (najlepiej w takiej ilości, by pieczarki były(...)ciepło. Ich plusem jest to, że można przygotować je wcześniej, a następnie podgrzać w piekarniku tuż przed przybyciem gości. Więcej przepisów na imprezowe przekąski znajdziecie tutaj: Przekąski na imprezę ; Sałatki na Sylwestra ; Przekąski na Sylwestra ; Przepisy na Sylwestra The post Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojegłowy ryb. Głowę i szkielet (jeżeli nie mamy to pominąć), obraną włoszczyznę, cebulę, przyprawy zalać wodą (tylko tak aby przykryła włoszczyznę). Ugotować wywar, przecedzić. Warzywa można użyć do sałatki warzywnej. Płaty ryby oczyścić, wyciągnąć ości, umyć, osuszyć. Płaty pokroić na kawałki szerokości około 4 cm. Do ciepłego wywaru włożyć kawałki ryby i gotować na wolnym ogniu około 15-20 minut(...)cytryny. Odstawić aby lekko przestygła. Pokryć dno naczynia (miska, salaterka... przelana zimną wodą) galaretką, odstawić do zastygnięcia. Na zastygniętej galarecie ułożyć „dekorację” (u mnie pokrojone ugotowane na twardo jajko, marchewka pokrojona w kostkę, groszek, koper włoski), zalać galaretką. Odstawić do zastygnięcia. Następnie ułożyć rybę skórą do dołu. Zalać galaretą, odstawić do zastygnięcia. Przed podaniem wyjąć galaretkę z naczynia, odwracając naczynie
królestwo garów(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z borówkami Ciasto z borówkami z dodatkiem puszystej masy śmietanowej i galaretki to prawdziwy raj dla podniebienia. To bardzo łatwe w przygotowaniu
Przepiski.pl