Dzisiaj polecam pyszne, kruche rogaliki drożdżowe. Te maleńkie rogaliki cieszą się ogromnym powodzeniem. Wszystkim bardzo smakują i szybko znikają, dlatego radzę robić je z
Salonik smakówpromienie słońca zmuszają nas do uśmiechu, a warzywne sałatki smakują najlepiej. To czas nowych postanowień, zmian diety i nawyków żywieniowych. Słoneczne poranki sprawiają także, że chciałoby się celebrować śniadania w nieskończoność. Dziś zapraszam Was na... wiosenną bagietkę. Było pysznie. Składniki: 1 bagietka 2 plastry pomidora 2 plastry wędzonego boczku 1 jajko ugotowane na twardo (pokrojone w plasterki) garść rukoli
Pasja Smakuzupa, że kosztowanie jej tylko raz w roku to za mało. Dzisiaj zapraszam Was do wypróbowaniu tego łatwego i dobrego przepisu. Przysmażony boczek dodaje świetnego smaczku zupie, a ugotowane jajka przypominają o wiośnie i o Wielkanocy :) Składniki dla 6 osób: – ok.2 l wody – włoszczyzna (2 marchewki, por, seler, pietruszka, 2 cebule) – 2 ząbki czosnku – 2 laski białej kiełbasy(...)sałatkę warzywną. Wlać zawartość żurku uprzednio dobrze wstrząśniętego. Doprawić solą, pieprzem, maggi i majerankiem. Gotować jeszcze z 10 minut. W 1/3 szklanki wody rozrobić 2 pełne łyżki mąki. Dodać do zupy i dobrze wymieszać. Na koniec 2 łyżki śmietany zahartować niewielką ilością wywaru, by się nie zważyła i dodać do zupy. Chwilę jeszcze gotować. Żurek podawać z jajkami ugotowanymi
Wołowina od rekinaTo ciasto polecam wszystkim łasuchom, na każdą okazję. Doskanałe jest na święta, urodziny, imieniny czy po prostu do niedzielnej kawy. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej
Salonik smakówTo ciasto polecam wszystkim łasuchom, na każdą okazję. Doskonałe jest na święta, imieniny, urodziny czy po prostu do niedzielnej kawy. Przepis bierze udział w zabawie
Salonik smakówKiedyś kupiłam specjalną patelnię do pieczenia orzeszków . Była ona ciężka i nieporęczna. Aby ułatwić sobie pracę kupiłam opiekacz do orzeszków. Jest idealny. Ciasteczka szybko się pieką
Salonik smakówwsyp bułkę tartą. Panieruj kawałki patisona w jajku i w bułce. Smaż z obu stron na złoty kolor. W dojrzałych patisonach należy wykroić gniazda nasienne, ponieważ pestki są zbyt twarde, by je zjeść. Tak przygotowanego patisona można podać do obiadu (z gotowanymi ziemniakami, z ryżem), a także samodzielnie np. z sałatką warzywną lub sosem czosnkowym
Kulinarny S.O.S.jajka bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy olej do smażenia Patisona umyj i obierz ze skórki – pokrój na cienkie plastry (grubość ok. 1 cm) . Jeśli nasiona w środku są twarde, wykrój je. Do głębokiego talerza wbij jajka oraz przyprawy i roztrzep, a do drugiego wsyp bułkę tartą. Panieruj kawałki patisona w jajku i w bułce. Smaż(...)wykroić gniazda nasienne, ponieważ pestki są zbyt twarde, by je zjeść. Tak przygotowanego patisona można podać do obiadu (z gotowanymi ziemniakami, z ryżem), a także samodzielnie np. z sałatką warzywną lub sosem czosnkowym. Pomysły zdrowe koktajle owocowe… – Koktajl z jabłka i banana – Koktajl z mango i ananasem – Koktajl z kiwi i pomarańczy
Kulinarne S.O.S.cukinii – sałatka grecka – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta KOTLETY MIELONE PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ KOTLETÓW: ok 10 sztuk SKŁADNIKI: – 500 g mięsa mielonego z łopatki – 1 jajko – 1 namoczona w wodzie
nietylkopasta.plświęta. Jest idealnym składnikiem sosów do sałatek, dodatkiem do dań, jak również świetny do smażenia. Składniki: ok 300 g mąki 200 ml kefiru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej sól 350 g mięsa mielonego drobiowego 1 cebula sól, pieprz do smaku ząbek czosnku natka pietruszki paluszki olej rzepakowy do smażenia 2 jajka bułka tarta do panierowania Wykonanie: Mąkę wysypujemy
Malinowe Pocałunkidołu, na blaszkę z papierem. Smarujemy rozbitym jajkiem, posypujemy lub nie jakimś ziarnem i nacinamy. Tak przygotowane bułki pieczemy 30 min w 200 st. C Po upieczeniu można zjeść bez niczego, zabrać na piknik, do pracy, w podróż....dwa dni nic im sie nie stanie :) Gdy czekałem na wypiek zrobiłem sałatkę, która z bułkami była przekąską przed obiadem
chleba naszegociemniały) Mieszamy starte ziemniaki z mlekiem. Dodajemy jajko, mąkę pszenną i kartoflaną, ścieramy na tarce o średnich oczkach cebulę i dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie razem mieszamy i od razu smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. W wersji bezmięsnej do placków zrobiłam sosik jogurtowy ze szczypiorkiem z odrobiną soli i cukru oraz sałatkę z roszponki i pomidorów polaną tym właśnie sosem
Kulinarne przemysleniawyłożonej papierem łączeniem do dołu. Całość smarujemy resztką jajka i cienkim nożem, robimy delikatne nacięcia na powierzchni rolady. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 30 - 40 minut. Doskonale na zimno, jak i na ciepło. Jako dodatek do barszczyków, żurków i innych takich. Równie dobrze można podać z sałatką, albo zjeść samo. I tak to można
Dieta moja pasjasurowo, lub po ugotowaniu, jako dodatek do zup, sałatek, tart czy zapiekanek. Najpopularniejszy podawany jest po ugotowaniu z zezłoconą na maśle bułką tartą. Inną formą jego podania jest kalafior faszerowany mięsem. Składniki: - 1 średni kalafior - 600 g zmielonego mięsa (wieprzowe lub wołowo wieprzowe) - 1 czerstwa kajzerka - mleko do namoczenia kajzerki - 1 jajko - 1 cebula - olej (do usmażenia cebuli) - 3 ząbki
mojewypiekiinietylkodużej ilości wody. Studzimy, przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Razem z osączoną kukurydzą i ananasem, dodajemy do ryżu. Szczypiorek siekamy. Kurczaka kroimy w dużą kostkę, obtaczamy w przyprawie kebab i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Osączamy z nadmiaru tłuszczu, studzimy i razem ze szczypiorkiem dodajemy do sałatki. Wszystkie składniki mieszamy. Tuż przed podaniem mieszamy z majonezem
R'n'G Kitchen