Sałatka z surowego jarmużu 279Sałatka z surowego jarmużu z rzodkiewkami, żurawiną, mozzarellą, czerwoną papryką, polana dressingiem miodowo-musztardowym, to moja propozycja na drugie śniadanie lub kolację. Jarmuż ma dość twarde
Moja Delicja
Rokietta siewna - Rukola 186Rokietta siewna czyli rukola - właściwości odżywcze Rukola jest pochodzenia śródziemnomorskiego i należy do rodziny kapustowatych. Ma bardzo charakterystyczny smak, lekko orzechowy i pikantny.
Mój pomysł na
Surówka z kalarepy z czarnym sezamem 262Doceniona już w starożytnym Rzymie, gdzie nazywana była kapustą pompejańską – kalarepa . Należy (razem z kapustą, brukselką, kalafiorem, brokułem i jarmużem) do rodziny warzyw kapustnych. Młode
mojewypiekiinietylko
Sałatka z awokado, chia i pieczonej papryki 308Awokado albo smaczliwka (Persea Scheffer) to daleki kuzyn gruszki. Uchodzi za jeden z najbardziej wartościowych darów natury. To prawdziwa skarbnica cennych składników i najlepsze „paliwo” dla
mojewypiekiinietylko
Sałatka z kuskusem i brukselką 317Zdrowa i szybka SAŁATKA Z KUSKUSEM I BRUKSELKĄ może stanowić... Artykuł Sałatka z kuskusem i brukselką pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Sałatka z awokado,figą, śliwką i mango 261Po lecie pełnym lodów, czas na sałatki. Dzisiaj sałatka, która łączy w sobie polską śliwkę i egzotyczną figę i mango. Doskonały
Humanistka w kuchni
Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii 343W związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką
Jem więc Jestem
Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii 289W związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką
Jem więc Jestem
Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka 206Dziś przedstawiam kolejny pomysł na ciekawą przystawkę, która bardzo ładnie prezentuje się na stole - pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka. Jest to idealne "finger food" na wszelkiego
Codzienne Gotowanie
Carpaccio z pomarańczy 200Dziś chciałabym zaproponować Wam lekki i na przekór zimie, letni deser. Jest on bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, co z pewnością wielu z Was
Codzienne Gotowanie
Carpaccio z pieczarek 238Dziś już ostatni dzień Pieczarkowego Tygodnia , z tej okazji postanowiłam przygotować coś innego, a o czym myślałam już od dawna - carpaccio z pieczarek. Ponieważ często zdarzało
Codzienne Gotowanie
Pieczona marchewka w pomarańczowo-miodowej glazurze 212Bardzo prosta i fajna propozycja w postaci młodej marchewki pieczonej w słodkiej glazurze na bazie soku pomarańczowego i miodu, podanej z chrupiącymi tostami maczanymi w powstałym
Kraina Miodem Płynąca
VEGAN CAPRESE TRUSKAWKOWE 235Caprese , czyli nic innego, jak podróż do gorącej Italii w pogoni za świeżą mozzarellą i dojrzewającymi w pełnym słońcu Toskanii pomidorów. Taką
W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z GROSZKU, CEBULI, Z PSTRĄGIEM WĘDZONYM 258Zatęskniłam za smakiem zielonego groszku, wybrałam się więc na ryneczek. Jego cena mnie odstraszyła na tyle, że wróciłam jedynie z truskawkami i miodem.Pragnienie jednak pozostało i
W kuchni Karmel-itki
Sałatka z brokułów i fasoli 257Wyjątkowo smaczna i efektowna sałatka z brokułów i fasoli na każdą okazję, którą jesteś w stanie przygotować w 15 minut. Polecana przez „specjalistów”
Kulinarna Patilogia