sałatka warzywna - 2731 przepisów (strona:34/183)

Dorsz – ryba, którą warto gościć na stole 179

zdecydujmy się na filet z dorsza. Dzięki temu przyjemność jedzenia będzie jeszcze większa. Od czasu do czasu warto również sięgnąć po wędzoną rybę. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do warzywnych sałatek czy też past kanapkowych. Z powodzeniem możemy spróbować również wykonania pysznej i sycącej zupy rybnej. Tłuste mięso dorsza doskonale się do tego nadaje. Każdy może więc znaleźć dania, które

Codogara
Galareta drobiowa 148

również mięso i warzywa. Czasami gotowane udka z rosołu lądują na talerzu jako drugie danie - opanierowane i usmażone, albo upieczone w piekarniku z chrupiącą skórką. Warzywa najczęściej wykorzystuję do sałatki warzywnej. Można również, a nawet trzeba!, przygotować galaretę drobiową - przystawkę w czasach PRL-u serwowaną na imieninach u cioci, weselach, czy też będącą zakąską do wódeczki. Czasy się zmieniły

W kuchni Katie
Sałatka z cykorii z owocami 98

Niewiele kalorii, za to dużo witamin to podstawowe zalety lekkich warzywnych sałatek  Składniki 3 kolby cykorii 1 jabłko 1 pomarańcza 200 g jogurtu naturalnego 3 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki octu jabłkowego sól pieprz 50 g kiełków rzodkiewki 3 łyżki pestek dyni     Przygotowanie   Cykorie oczyściłem, opłukałem, usunąłem głąby i ponownie umyłem

R'n'G Kitchen
Cukinia z papryką w zalewie curry 188

Efektownie wygląda i wyśmienicie smakuje. 2 żółte cukinie  2 zielone cukinie  1 czerwona papryka   Cukinie muszą być średniej wielkości,bez nasion w środku

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z ogórków i papryki 166

Doskonała na kanapki lub jako dodatek do obiadu 2 kg ogórków 2 czerwone papryki Ogórki należy porządnie umyć  i zetrzeć bez obierania skórki na cienkie

Kolorowa kuchnia Elki
Zdrowa żywność typu instant :) 159

pomidor, cebula, mąka z grochu włoskiego, sok cytrynowy - maltodekstryna i sok cytrynowy, oliwa z oliwek) * ziarna słonecznika * pomidory * młoda soja (3%) * czerwona papryka, pietruszka  Tabouleh to rodzaj libańskiej sałatki warzywnej z pomidorami, bulgurem, cebulą, czosnkiem, czerwoną papryką.  Do tego wariantu smakowego podchodziłam najbardziej sceptycznie. A to wszystko ze względu na obecność mięty, którą mimo wszystko lubię, ale jakoś

Zdrowie na języku :P
Ocet malinowy 124

kolor i aromatyzują ocet. Po dłuższym przechowywaniu kolor octu owocowego, traci nieco intensywność, ale nadal jest pyszny. Octem malinowym skrapiam sałaty lub dodając trochę oliwy robię aromatyczny dressing do sałatek warzywnych. Składniki: 3/4 szklanki malin ocet jabłkowy lub ocet z białego wina - octu użyć tyle, aby zakrył maliny i wypełnił słoik 1 płaska łyżka cukru słoik o pojemności

Codziennik Kuchenny
Trochę marchwiowej historii i słonecznych placuszków 168

dodajemy! Robimy z niej surówki do obiadu, wyciskamy soki, dodajemy do zup i sosów, chrupiemy na surowo, a nawet wypiekamy z nią ciasta! Bez niej nasza narodowa sałatka warzywna jest absolutnie niekompletna. Jak podaje internet kolebką tego warzywa jest Południowo- Zachodnia Azja, a pierwsze marchewki były w kolorze głębokiego fioletu i miały gorzki smak. Z czasem pojawiały się odmiany

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Nuggetsy z kurczaka pieczone w piekarniku 259

Bardzo szybkie i pyszne danie. Podawać z sałatkami warzywnymi. Piersi kurze umyć i osuszyć, pokroić na małe mniejsze kawałki. Mięso doprawić solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Jak nie lubisz na ostro to można ominąć ostrą papryczkę. Można doprawić dowolnymi ziołami. Do miski wlać jogurt i zamoczyć w nim kawałki mięsa. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na godzinę. Płatki

Kuchnia Pokoleń
Mieszanka warzywna w oleju ( do słoików ). 126

zisiaj podam Wam przepis na pyszną sałatkę warzywną. Jest łatwa do zrobienia i co najważniejsze jest zdrowa, zawiera dużo witamin.    Składniki : 50 dkg marchewki 20 dkg pietruszki ( korzeń ) 20 dkg pora 20 dkg selera 20 dkg fasolki szparagowej 20 dkg kalafiora około 2 szklanek przecieru pomidorowego około 1/2 szklanki oleju ( do smażenia ) Sposób wykonania :   M archewkę, pietruszkę

Przepisy i porady kulinarne
SAŁATKA Z ARBUZEM I TOFU 166

Arbuza zazwyczaj jem bez żadnych dodatków, ale ostatnio odkryłam, że świetnie smakuje w warzywnych sałatkach, którym dodaje słodyczy. Czytaj więcej

Kasia Sarna
"Kaczy-żer" sałatka warzywna 177

ViolaPassion W moich stronach mówi się na sałatkę warzywna "Kaczy-żer" Jak już zauważyliście lubię eksperymentować,ale również jestem tradycjonalistka. I nie które potrawy zostawiam nietknięte. To jest jedna z nich ! Która  broni się smakiem bez naszej "nowoczesnej" ingerencji. Składniki : 1 puszka groszku konserwowanego 1 puszka konserwowa 3 większe  ziemniaki 4-5 sztuk  marchwi 5-7 jajek

Viola cooks with passion
Jak przygotować szpinak 169

przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z łososia 181

łososia to nasza propozycja na obiad. Polecam te pyszne kotlety mielone z łososia, gdyż według nas przypadną do smaku każdemu. Kotletciki mielone z łososia można podać z podsmażonymi warzywami, warzywną sałatką lub zrobić z nich burgery. Świetnym dodatkiem do kotletów rybnych jest surówka z kiszonej kapusty lub sałatą rzymską z ugotowanymi al dente różyczkami brokuła, posypanymi prażonym słonecznikiem i pomidorkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z gotowanych buraków 167

Szybka, warzywna sałatka.. a w dodatku po prostu skarbnica witamin! Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

Smaki Natalii